Επιλογή Σελίδας

Ο ΠΑΟΚ έφυγε για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, μέσα σε πραγματικά παράξενο κλίμα. Παράξενο διότι δεν υπάρχει γκρίνια, καταστροφολογία, μιζέρια και εσωστρέφεια!

Το μεθύσι από την εκπληκτική κατάκτηση του πρωταθλήματος κρατά ακόμα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο “Δικέφαλος” διαθέτει ένα σχεδόν έτοιμο ρόστερ, δημιουργούν μια σχεδόν πρωτοφανή αίσθηση ηρεμίας σε όλους μας. Σε οπαδούς, δημοσιογράφους και βέβαια στον Ραζβάν, ο οποίος πάντως αν δεν κλείσει ο Κεντζιόρα εντός της εβδομάδας, θα αρχίσει τα μούτρα, έστω και για γούρι!

Τη δεδομένη στιγμή και καθώς η κλήρωση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε στον δρόμο του ΠΑΟΚ βατούς αντιπάλους (που βεβαια θέλουν σοβαρότητα), το πρόβλημα δεν είναι τόσο ποιοι θα έρθουν. Ειδικά αν κλείσει άμεσα ο Πολωνός στόπερ, ο ΠΑΟΚ θα έχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τον κορμό της επόμενης σεζόν σε ποσοστό άνω του 80%.

Χαφ θα αποκτηθεί έτσι κι αλλιώς και αν είναι ο Μεϊτέ ή ακόμα και ο Μίσιτς, δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο προσαρμογής ενώ και η προσθήκη του Καμαρά είναι σημαντική.

Χωρίς φορ κλάσης ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να παίζει, οπότε κι εκεί, αν έρθει ο Μπρεθγουέιτ θα πρόκειται για αναβάθμιση, πάντως μέχρι τα πλέι – οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, την βγάζει με Μπράντον – Σαμάτα (στα πλέι οφ πάντως πρέπει να έχει και κάτι καλύτερο).

Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής και ολοκλήρωσε μια καταπληκτική χρονιά, όπου έφτασε και μέχρι τους “8” του Κόνφερενς Λιγκ. Το γεγονός ότι κάμποσοι παίκτες του βρίσκονται στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων, αποτελεί το αναμενόμενο τίμημα της επιτυχίας. Προς το παρόν ο Ιβάν Σαββίδης, σε μια κίνηση που ενθουσίασε τον κόσμο περισσότερο και από μια σπουδαία μεταγραφή αεροδρομίου, κράτησε τον Κωνσταντέλια. Την τελευταία εβδομάδα στο επίκεντρο είναι ο Κοτάρσκι.

Πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι να έρθει και η σειρά του Κουλιεράκη. Τρία πρότζεκτ τα οποία ο ΠΑΟΚ στήριξε, έχοντας πάντα ως προοπτική (και γιατί όχι, στόχο) την ακριβή πώλησή τους.

Στην περίπτωση του “Ντέλια”, είναι τέτοια η προσωπικότητα και το περιβάλλον του μικρού, που δεν μοιάζει να τίθεται ζήτημα συγκέντρωσης: ο παίκτης είναι 100% στον ΠΑΟΚ. Ισχύει το ίδιο με τον Κροάτη τερματοφύλακα; Ή ακόμα και με τον Σαμάτα που έχει πρόταση από Σαουδική Αραβία;

Αυτά είναι στην παρούσα φάση τα πιο περίπλόκα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί ο Λουτσέσκου.

Σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και ειδικά το περυσινό καλοκαίρι, προφανώς η κατάσταση είναι καλύτερη – σχεδόν ασύγκριτη.

Αλλά ποτέ η θερινή περίοδος δεν είναι εύκολη, ακόμα και μετά από άκρως επιτυχημένη χρόνια. Ϊσως κυρίως τότε.

Πηγή: Sdna

Pin It on Pinterest

Shares
Share This