Του Δημήτρη Μπίζα
Το πρώτο τεστ στη Βαρκελώνη ήταν η ευκαιρία των ομάδων να διαπιστώσουν πόσο αξιόπιστα είναι τα νέα τους μονοθέσια, να αξιολογήσουν την ισορροπία τους, και να συλλέξουν μία σωρεία δεδομένων προς ανάλυση στο εργοστάσιο.
Τώρα, στο προσεχές τεστ του Μπαχρέιν (το πρώτο «επίσημο» σύμφωνα με τη Formula 1), οι ομάδες θα κληθούν να ανακαλυψούν το «ταβάνι» των αγωνιστικών τους, το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς τους, και τα αδύναμα σημεία που μπορεί να έχουν ενόψει της νέας σεζόν.
Αυτό σημαίνει πως αρκετές ομάδες θα φέρουν σημαντικές αναβαθμίσεις, ώστε να «ξεκλειδώσουν» περισσότερη απόδοση από τα μονοθέσιά τους, και να βρεθούν πιο ψηλά στο grid, σε μία χρονιά που σε κάθε περίπτωση η πρόοδος κι η εξέλιξη μέσα στη διάρκειά της θα είναι κρίσιμα συστατικά για την επίτευξη των στόχων της κάθε ομάδας.
Μεταξύ εκείνων που θα παρουσιάσουν βελτιωμένες εκδόσεις των μονοθεσίων τους βρίσκονται οι Mercedes και Red Bull, με τους Γερμανούς ιδιαίτερα να ετοιμάζονται για ριζικές αλλαγές στην W13, αν ισχύουν τα ιταλικά δημοσιεύματα και η ομάδα εμφανίσει ένα αυτοκίνητο χωρίς… sidepods!
Στην άλλη πλευρά βρίσκονται οι Alfa Romeo και Haas, που πρώτο μέλημά τους στο Σακχίρ θα είναι να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος από το πρώτο τεστ, κατά τη διάρκεια του οποίου έμειναν για πολλές ώρες στα γκαράζ τους, με τεχνικά προβλήματα και οδηγικά λάθη να τους στερούν πολύτιμα χιλιόμετρα και δεδομένα.
Στην περίπτωση των Αμερικανών, τα πράγματα δυσκολεύουν έτι περαιτέρω με την καθυστέρηση της άφιξης του εξοπλισμού και των μονοθεσίων τους στην πίστα, γεγονός που θα τους στερήσει την παρουσία στην πίστα κατά το πρωινό σκέλος της πρώτης μέρας του τεστ – στο οποίο θα οδηγήσει ο Pietro Fittipaldi στην θέση του Nikita Mazepin.
Πηγή: Car & Driver

















