Του Δημήτρη Μπίζα
Λίγο μετά το ξεκίνημα του αγώνα στον Καναδά, ο Max Verstappen ανέφερε πως χτύπησε ένα άτυχο πουλί στην πίστα, χωρίς να αναφερθεί ξανά σε αυτό.
Περισσότερο μίλησε μετά για την αδυναμία του να φέρει τα ελαστικά του στη σωστή θερμοκρασία, παραπονούμενος για έλλειψη πρόσφυσης, ιδίως μετά το pit stop του.
Ωστόσο, για τον Christian Horner μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν τελικά το πουλί, που μέρη του οποίου είχαν κολλήσει στον αεραγωγό των φρένων της RB19 του Ολλανδού:
«Κάναμε κάποιες αλλαγές από το Σάββατο στην Κυριακή και από αυτά που είδα στον αγώνα, κι άλλοι οδηγοί δυσκολεύονταν.
«Δεν μπορούσαν να φέρουν τα ελαστικά στη σωστή θερμοκρασία, με έξι πραγματικές στροφές και μεγάλες ευθείες.
«Αλλά κατάφερε να το διαχειριστεί αυτό. Το πιο δύσκολο ήταν ότι χτύπησε ένα πουλί μετά βρέθηκε στον αεραγωγό του εμπρός δεξιού φρένου του. Αλλά κατά τ’ άλλα ήταν ένας αγώνας που είχε υπό έλεγχο.»
Πηγή: Car & Driver















