Επιλογή Σελίδας

Στον ένατο αγωνιστικό του σταθμό του πριν από το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε την τέταρτη θέση στο επί κοντώ στο Diamond League του Παρισιού. 

Ο κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,50 μ. και στην συνέχεια έκανε το ίδιο στα 5,75 μέτρα. 

Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 5,85 μ. ο 25χρονος άλτης δεν κατάφερε να το ξεπεράσει σε καμία από τις τρεις προσπάθειες του. O Καραλής στους δύο τελευταίους του αγώνες είχε βελτιώσει δύο φορές διαδοχικά το Πανελλήνιο ρεκόρ με τα 5,92 μ. που σημείωσε στο Μπίντγκοζ και τα 5,93 μ. που έκανε στο Stoiximan Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Βόλο. 

Την πρώτη θέση στο Diamond League του Παρισιού πήρε ο Αρμαντ Ντουπλάντις (Σουηδία) με 6,00 μ. ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να βελτιώσει το Παγκόσμικό ρεκόρ με 6,25 μ. άλμα που δεν κατάφερε να ξεπεράσει αυτή τη φορά. Δεύτερος ήταν ο Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) με 5,95 μ. και τρίτος ήταν ο Τιμπότ Κολέτ (Γαλλία) με 5,85 μέτρα.

Απίστευτο Παγκόσμιο ρεκόρ με 2,10 μ. από τη Μάχουτσικ

Τα βλέμματα όλων στο Παρίσι στράφηκαν στο ύψος των γυναικών κάτι που ήταν απόλυτα δικαιολογημένο! Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ σε έναν απίστευτο αγώνα κατάφερε να καταρρίψει το 37χρονο Παγκόσμιο ρεκόρ της Στέφκα Κονσταντίνοβα με άλμα στα 2,10 μέτρα! Η Ουκρανή πρωταθλήτρια του ύψους αφού ξεπέρασε τα 2,07 μ. και έγινε η τρίτη όλων των εποχών δεν θέλησε να χάσει την ευκαιρία αφού ήταν εμφανέστατο ότι βρίσκονταν σε εξαιρετική μέρα. Έβαλε τον πήχη στα 2,10 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια και άφησε στην ιστορία τα 2,09 μ. που είχε σημειώσει η Κονσταντίνοβα στις 30 Αυγούστου του 1987!

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό Παγκόσμιο ρεκόρ του μίτινγκ της γαλλικής πρωτεύουσας. Η Φέιθ Κιπιέγκον τερμάτισε σε 3.49.04 τα 1500 μ. των γυναικών καταρρίπτοντας το 3.49.11 που κατείχε η ίδια από τις 2 Ιουνίου 2023.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This