Επιλογή Σελίδας

Από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 θα πραγματοποιηθεί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ στην Αθήνα, με την παρουσία της εκπροσώπου της UEFA Dagmar Damkova, το Σεμινάριο Γυναικών Διαιτητών και Βοηθών Διαιτησίας. Το θεωρητικό μέρος θα έχει ως “έδρα” το ξενοδοχείο Holiday Inn της Αττικής οδού, ενώ οι προπονήσεις και τα αγωνιστικά τεστ θα γίνουν στο Αθλητικό Κέντρο της Ομοσπονδίας στην Παιανία. 

Στο σεμινάριο θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Στεφάν Λανουά, ο αντιπρόεδρος κ. Πάολο Βαλέρι και τα μέλη Αντωνία Κόκοτου και Δαμιανός Ευθυμιάδης, ενώ θα παραβρεθεί το μέλος της Επιτροπής διαιτησίας της UEFA και υπεύθυνη για τη διαιτησία γυναικών, Dagmar Damkova. Η Τσέχα πρώην διεθνής διαιτητής και νυν παράγοντας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας θα μιλήσει στις Ελληνίδες αξιωματούχους και θα ακούσει τις δικές τους σκέψεις. Επίσης έχουν προγραμματιστεί διαλέξεις ψυχολογίας και διατροφολογίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τα καθιερωμένα γραπτά test και video test. Οι προπονήσεις των συμμετεχουσών και τα test φυσικής κατάστασης θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Κέντρο “Γ. Βαρδινογιάννης”.

Οι Ελληνίδες γυναίκες διαιτητές έχουν περάσει με επιτυχία από το στάδιο της αποδοχής σε αυτό της καταξίωσης, με συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες. Η ΚΕΔ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνεχίζουν να στηρίζουν και να προωθούν έμπρακτα τη συμμετοχή των γυναικών στη Διαιτησία με κάθε θεμιτό και συντεταγμένο τρόπο. Σε αυτή την κατεύθυνση, το σεμινάριο αποτελεί βασική πύλη ανάπτυξης και πλήρους ενσωμάτωσης των γυναικών στη μεγάλη εικόνα της διαιτησίας, γι αυτό στη διάρκεια του τριημέρου θα αποφασιστούν και θα δρομολογηθούν περαιτέρω δράσεις της καμπάνιας Be a referee (“Γίνε Διαιτητής”) που καλεί αγόρια και κορίτσια να γίνουν μέρος του παιχνιδιού και να βρεθούν στο κέντρο της δράσης, διευθύνοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.