Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ του Μπενίσκου στο 76′ και του Παπαδόπουλου στο 90’+1′ ο Πιερικός έφτασε στη νίκη με 2-1 επί των Μετεώρων και εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Η ομάδα της Κατερίνης, μπροστά σε περίπου 350 θεατές, βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο 26′ όταν ο Λουκάς των Θεσσαλών ευστόχησε σε πέναλτι, όμως, τελικά “χαμογέλασε” στο τέλος και πλέον προετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου. 

Η νίκη του Πιερικού δεν ήταν εύκολη, απέναντι σε μία ομάδα που ήρθε στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, χωρίς να δείχνει διάθεση να απειλήσει τα καρέ του Γουναρίδη. Παρόλα αυτά, στο 26′ στην πρώτη επιθετική προσπάθειά τους, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λουκάς. Ο Πιερικός που μέχρι τότε είχε… πενιχρό απολογισμό επιθετικά (δύο τελικές με Μακρή στο 6′ και Δεμηρτζόγλου στο 7′), προσπάθησε να αντιδράσει και αφού.. προειδοποίησε στο 29′ με τον Περογαμβράκη, “άγγιξε” το 1-1 στο 40′ όταν το σουτ του Σαχινίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τοπουζλή (στη συνέχεια η μπάλα έσκασε στο έδαφος χωρίς να φανεί με γυμνό μάτι αν πέρασει ή όχι τη γραμμή). Η τελευταία φάση του α’ μέρους ήταν στις καθυστερήσεις όταν το σουτ του Κριεμάντι έφυγε άουτ.

Κομβικό σημείο στο β’ ημίχρονο ήταν η είσοδος του Μπενίσκου στο 60′, με τον Πιερικό να απειλεί νωρίτερα με δυο σουτ του Δεμηρτζόγλου στο 49′ και στο 55′ ενώ ενδιάμεσα (53′) ο Ιωάννου σούταρε άουτ, στη μοναδική καταγεγραμμένη φάση των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι, πέραν του πέναλτι.
Οι Κατερινιώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους μετά το 65′, εντείνοντας την πίεση στην εστία του Τοπουζλή που είπε “όχι” σε φάουλ του Κριεμάντι στο 66′ και σουτ του ίδιου παίκτη στο 74′ (στη συνέχεια ο Πιερικός πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ).
Η υπεροχή του Πιερικού “καρποφόρησε” στο 76′ με τον Μίμη Μπενίσκο να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας άψογο συνδυασμό των Παπαδόπουλου και Μηλιώτη από αριστερά.
Στα λεπτά που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τον πολύτιμο βαθμό, εκνευρίζοντας την κερκίδα με τις συνεχείς καθυστερήσεις τους, ωστόσο στο 90’+1′ “λύγισαν”. Ο Παπαδόπουλος έκανε τη συρτή σέντρα – σουτ από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό των Μετεώρων και κατέληξε στα δίχτυα του Τοπουζλή με το 2-1 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Το “φιλμ” του αγώνα
6′ Μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου από δεξιά, ο Μακρής έπιασε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι όμως ο Τοπουζλής απέκρουσε.
7′ Σουτ του Δεμηρτζόγλου, η μπάλα πολύ μακριά από την εστία του Τοπουζλή.
26′ ΓΚΟΛ! 0-1: Οι φιλοξενούμενοι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λουκά πήραν προβάδισμα στο σκορ. Το πέναλτι υποδείχθηκε σε ανατροπή του Νικλητσιώτη από τον Τακίδη.
29′ Κεφαλιά του Περογαμβράκη στο δεύτερο δοκάρι, μετά από σέντρα του Μακρή από δεξιά , η μπάλα άουτ.
40′ Μεγάλη φάση για τον Πιερικό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου ο Σαχινίδης έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια έσκασε στο έδαφος και απομακρύνθηκε.
45’+1′ Συρτό σουτ του Κριεμάντι από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τοπουζλή.
49′ Σουτ του Δεμηρτζόγλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

52′ Κίτρινη κάρτα ο Τακίδης. Ο παίκτης του Πιερικού έπιασε τη μπάλα με το χέρι, νομίζοντας ότι ο διαιτητής είχε σταματήσει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δει την κίτρινη κάρτα και να δώσει την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν με φάουλ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.
53′ Σουτ του Ιωάννου, η μπάλα έφυγε άουτ.
55′ Ο Δεμηρτζόγλου μέσα στην περιοχή των Μετεώρων προσπάθησε να ξεμαρκαριστεί, τελικά έκανε το σουτ αλλά κόπηκε από αντίπαλο αμυντικό.
66′ Εκτέλεση φάουλ του Κριεμάντι, έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε ο Τοπουζλής.
67′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τακίδη, η μπάλα κατέληξε στον Νίκιτς, αυτός από δεξιά έκανε σέντρα, ο Μπενίσκος έπιασε την κεφαλιά προς το πέναλτι, εκεί κινήθηκε ο Μακρής αλλά κόπηκε από αμυντικό.
74′ Ακύρωση τέρματος για τον Πιερικό. Μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου από αριστερά, σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, ο Κριεμάντι έκανε το σουτ, ο Τοπουζλής απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και κατέληξε στον Μηλιώτη που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα, το γκολ όμως δε μέτρησε ως οφσάιντ. 
76′ ΓΚΟΛ! 1-1: Έξοχος συνδυασμός για τον Πιερικό με Παπαδόπουλο και Μηλιώτη να παίζουν το ένα – δυο και τον τελευταίο να σπάει τη μπάλα συρτά από αριστερά δίνοντας την ευκαιρία στον Μπενίσκο να τη σπρώξει στα δίχτυα του Τοπουζλή, κάνοντας το Πιερικός – Μετέωρα 1-1.
90’+1′ ΓΚΟΛ! 2-1: Ο Παπαδόπουλος έκανε τη συρτή σέντρα – σουτ από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του Τοπουζλή, για να διαμορφωθεί το 2-1 για τον Πιερικό.
90’+3′ Εκτέλεση φάουλ του Μακρή, η μπάλα ψηλά.

Διαιτητής ήταν ο Μπουτσίκος (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Χατζηβασιλείου (Μακεδονίας) και Τραούδαα (Χίου).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Τακίδης (25′) του Πιερικού και Νικλητσιώτης (79′) των Μετεώρων.

Οι συνθέσεις από το Α’ ΔΑΚ Κατερίνης
Πιερικός (Σάκης Παπαβασιλείου): Γουναρίδης, Τοπαλίδης, Χαρτσιάς, Νίκιτς, Τακίδης (83′ Ίτσιος), Μακρής, Περογαμβράκης (60′ Μπενίσκος), Δεμηρτζόγλου (65′ Μηλιώτης), Σαχινίδης (90’+4′ Καρτσαμπάς), Κριεμάντι, Παπαδόπουλος.
Μετέωρα (Νίκος Μανούρας): Τοπουζλής, Μπέτσας, Γεωργάκης, Κατσαντώνης, Ρόμπος, Φωτίκας, Παπαευθυμίου, Λουκάς, Νικλητσιώτης (79′ Σαμούτης), Τσιαντούλας, Ιωάννου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This