Η 4η Παραολυμπιονίκης του Τόκυο στην Τοξοβολία και αργυρή πρωταθλήτρια Ευρώπης, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή «CITIUS ALTIUS FORTIUS» και μίλησε, από την Ρώμη όπου βρίσκεται, για την πρόκριση της στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου την Πέμπτη θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.
Η 4η Παραολυμπιονίκης του Τόκυο στην Τοξοβολία και αργυρή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Δωροθέα Ποιμενίδου, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή «CITIUS ALTIUS FORTIUS» και μίλησε, από την Ρώμη όπου βρίσκεται, για την πρόκριση της στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου την Πέμπτη θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Καραγεωργίου αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς του Παρισιού λέγοντας ότι περιμένει με ανυπομονησία από την παγκόσμια ομοσπονδία τοξοβολίας την wild card που θα της δώσει το δικαίωμα να μετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, μιας και τα εισιτήρια έχουν κριθεί. «Στο Ντουμπάι έκλεισαν και οι τελευταίες δυο κάρτες. Εγώ δεν κατάφερα να την εξασφαλίσω, αλλά τώρα είμαι η πρώτη επιλαχούσα στην παγκόσμια κατάταξη από τις αθλήτριες που δεν έχουν πάρει κάρτα. Διαθέτω και τα προ απαιτούμενα σκορ, την ελάχιστη δηλ. βαθμολογία που μπορείς να προκριθείς και αυτό με καθιστά αντικειμενικά ως την πρώτη επιλαχούσα για την διεκδίκηση της μιας εκ των δυο wild card».
Η Δωροθέα Ποιμενίδου, η οποία γεννήθηκε με φωκομέλεια, μια διαταραχή που αφορά δυσπλασία των κάτω άκρων, καθώς το αριστερό της πόδι αναπτύχθηκε μέχρι τον μηρό και το δεξί μέχρι την κνήμη και φοράει προσθετικά μέλη, μίλησε στην Βίκυ Σπύρου για την αναπηρία της αυτή, η οποία όπως τόνισε για εκείνη αυτό ήταν το φυσιολογικό καθώς γεννήθηκε έτσι. «Για μένα αυτό ήταν το φυσιολογικό, δεν ήξερα πως είναι διαφορετικά. Δεν ήξερα πως είναι να είσαι αρτιμελής, για να ζήσω την άλλη πλευρά. Από μικρή μου έκανε εντύπωση που ο κόσμος είχε μια περίεργη συμπεριφορά απέναντι στην αναπηρία και δεν καταλάβαινα γιατί αφού εγώ ένιωθα απόλυτα φυσιολογική».
Μιλώντας για το αν αντιμετώπισε ρατσισμό, η Δωροθέα Ποιμενίδου είπε ότι αντιμετώπισε ρατσισμό και από τα παιδιά αλλά και από τους ενήλικες. «Αντιλήφθηκα όμως από πολύ μικρή ότι δεν γνώριζαν ποια ήταν η αναπηρία μου και έτσι λοιπόν όταν συνέβαινε αυτό, τους έπιανα και τους έλεγα, αυτή είναι η αναπηρία μου, να ξέρετε τι έχω και αν θέλετε να κοροϊδέψετε, να ξέρετε τι κοροϊδεύετε. Και το αντιλαμβανόντουσαν και αλλάζανε συμπεριφορά. Και έτσι δεν είχα κάποιο θέμα, μεγάλωσα φυσιολογικά», τόνισε η Δωροθέα Ποιμενίδου.