Επιλογή Σελίδας

Νικηφόρα ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πιερικός, που στο πλαίσιο της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών κέρδισε με 2-0 τον Ρήγα Φεραίο, το απόγευμα της Κυριακής, στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, μπροστά σε περίπου 350 θεατές.

Το 1-0 έγινε στο 50′ με σουτ του Κιτσούλη μετά από σέντρα του Κολέτσι ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 53′ με αυτογκόλ του Σπαθή, έπειτα από σέντρα του Κιτσούλη.

Η ομάδα της Κατερίνης, ευνοήθηκε από την κλήρωση και θα προκριθεί χωρίς αγώνα στην 3η φάση του θεσμού.

Το “φιλμ” του αγώνα
2′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκάγκας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ραγιάς απέκρουσε.
3′ Ξαφνικό μακρινό σουτ του Μπαλαμώτη έξω από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
18′ Ο Κολέτσι προσπάθησε να σουτάρει από τη γωνία της μικρής περιοχής και δεξιά, αλλά κόπηκε σε κόρνερ.
21′ Μακρινό σουτ του Σιαφαρίκα έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ραγιά.
27′ Σέντρα του Κιτσούλη από δεξιά, δε μπόρεσε ο Κολέτσι να βρει τη μπάλα με το κεφάλι.
43′ Ο Φυτόπουλος με διπλή επέμβαση παραχώρησε κόρνερ, κόβωντας διαδοχικά τους Μπαλαμώτη και Βλάχο.
46′ Οι παίκτες του Πιερικού δε μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα μέσα από την περιοχή τους, ο Βλάχος έκανε συρτή σέντρα σουτ που πέρασε σχεδόν παράλληλα με την γραμμή τέρματος και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε.
50′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Κολέτσι από αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή, βρήκε τον αμαρκάριστο Κιτσούλη που με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.
51′ Γυριστό σουτ του Γκάγκα μέσα από την περιοχή, απέκρουσε και εν συνεχεία μπλόκαρε ο Ραγιάς.
53′ ΓΚΟΛ! 2-0: Μετά από σέντρα του Κιτσούλη από δεξιά, ο Σπαθής στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διαμορφώνοντας το 2-0.
57′ Μετά από φάουλ του Σενγκέργκη και κόντρα της μπάλας στο τείχος, ο Φυτόπουλος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαλιού.
71′ Σουτ του Γκάγκα, έφυγε άουτ.
81′ Εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου, μπλόκαρε εντυπωσιακά ο Ραγιάς.
90′ Εκτέλεση κόρνερ του Σπαθή από δεξιά, κεφαλιά του Οικονόμου στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφυγε άουτ.
90’+6′ Ο Κιτσούλης έκλεψε, έδωσε στον Ζαπουνίδη, αυτός έκανε το σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής στην κλειστή γωνία του Μπαλιού, ο ποπου απέκρουσε.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καπρέτσος με βοηθούς τους Παντικίδη και Κωνσταντινίδη.

Κίτρινες κάρτες κάρτες είδαν οι Ζαπουνίδης (56′) , Σεγκέργκης (70′), Μαυρίδης (78′), Κιτσούλης (83′) και Κοκονόζι (87′) του Πιερικού και ο Μπαλαμώτης (19′) του Ρήγα Φεραίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Παναγιώτης Κυπαρίσσης): Ραγιάς, Φυτόπουλος, Τσιλιγκίρης (46′ Κανταρτζής), Πλαστουργός (46′ Ζαπουνίδης), Κολέτσι (73′ Κοκονόζι), Σενγκέργκης, Μαυρίδης, Μπαλικτσής (90’+5′ Μότσιας), Μπατσαράς, Κιτσούλης, Δρενοβιάδης (88′ Λιακόπουλος).
Στον πάγκο: Στραβογιάννης, Αγοραστός, Βελώνης, Παπαδημητρίου.
Ρήγας Φεραίος (Αλέξανδρος Κούρτογλου): Μπαλιού, Καραμπούζης (55′ Μπουμπούκης), Βλιώρας, Σπαθής, Οικονόμου, Αλεξίου, Γάρος (65′ Καφετζής), Γκάγκας, Βλάχος, Μπαλαμώτης, Σιαφαρίκας.
Στον πάγκο: Βαϊόπουλος, Σαράντης Ν., Ράπτης, Χασάπης, Σαράντης Ε., Κουντούρης, Γκουγκούλης.