Επιλογή Σελίδας

Του Δημοσθένη Γεωργακόπουλου

Τρία παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο έχει παίξει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός. Τη ρεβάνς με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, τον επαναληπτικό με τη Λανς στο ΟΑΚΑ και χθες το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σε κανένα από αυτά δεν υπήρχε το περιθώριο λάθους ή έστω μια δεύτερη ευκαιρία. Και στα τρία κατάφερε να ανταποκριθεί, όχι τόσο αγωνιστικά, όσο πνευματικά. Οι ποδοσφαιριστές ήταν συγκεντρωμένοι (όχι όπως με Αστέρα, Λεβαδειακό, Καλλιθέα), όμως τα αποτελέσματα δεν αποτέλεσαν προϊόν ομαδικής δουλειάς, αλλά περισσότερο ατομικού ταλέντου. Και από αυτό, ο φετινός Παναθηναϊκός διαθέτει μπόλικο. Πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά, επί ημερών Γιάννη Αλαφούζου.

Το βασικό θέμα του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή είναι να γίνει ΟΜΑΔΑ. Και αυτό, φυσικά, είναι ευθύνη του Ντιέγκο Αλόνσο και των συνεργατών του. Γιατί δεν μπορεί να πορευτεί ούτε με τον Ιωαννίδη να προσπαθεί να περάσει μία ολόκληρη άμυνα μόνος του σαν άλλο «φαινόμενο» στην επίθεση, ούτε με τον Ντραγκόφσκι να κατεβάζει ρολά σε κάθε ματς στην άμυνα. Το «τριφύλλι» πρέπει να αποκτήσει μία αγωνιστική ταυτότητα και μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Κάτι που είναι εμφανές ότι δεν έχει, μετά τα δέκα πρώτα παιχνίδια της σεζόν (έξι στην Ευρώπη, τέσσερα στην Ελλάδα). Οι εβδομάδες, όμως, περνούν και δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου. Γιατί στο πρωτάθλημα είναι στο -5 από την κορυφή, ενώ στις αρχές Οκτώβρη ξεκινούν οι υποχρεώσεις στη League Phase του Conference.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι το εξής. Πως παίκτες με τις ικανότητες του Πελίστρι, του Τετέ, του Ιωαννίδη, του Μπακασέτα και των υπόλοιπων θα γίνουν «ένα». Γιατί δεν είναι τυχαίο πως η χρηματιστηριακή αξία του πράσινου ρόστερ στο Transfermarkt – το οποίο ένωσε τις δυνάμεις του με το Gazzetta – ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ και είναι πάνω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι παίκτες να… μην κάνουν. Αν, μάλιστα, προστεθεί στην εξίσωση και ο Ουνάι, ο οποίος στο 15λεπτο ντεμπούτο του στην Τούμπα έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στον άξονα του Παναθηναϊκού, τότε καταλαβαίνει κανείς πως η ομάδα του Αλόνσο έχει πολύ μεγάλες προοπτικές μεσοεπιθετικά. Την ίδια ώρα, Ίνγκασον και Ντραγκόφσκι αποτελούν τις «σταθερές» της ομάδας στα μετόπισθεν.

Λίγους μήνες μετά τη λανθασμένη απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την εν μέρει αποψίλωση εκείνης της ομάδας, η διοίκηση του τριφυλλιού έπραξε το ορθό, κινούμενη δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Και πλέον, η μπάλα έχει περάσει στην πλευρά της τεχνικής ηγεσίας. Ο Ντιέγκο Αλόνσο έμεινε ζωντανός μετά την ισοπαλία στην Τούμπα και τώρα έχει μπροστά του δύο εβδομάδες – πριν τη «διαβολοβδομάδα» με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και ενδιάμεσα το ταξίδι στη Βοσνία για το ματς με την Μπόρατς – για να παρουσιάσει μία βελτιωμένη έκδοση αυτού του συνόλου. Και με δεδομένο ότι δε θα υπάρξει κανένα «πατατράκ» νωρίτερα απέναντι στον Πανσερραϊκό. Γιατί το συγκεκριμένο ρόστερ, έχει μόνο μία επιλογή. Να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα με τους τίτλους που μπορεί να κατακτήσει ή όχι. Και ανεξάρτητα με ποιον προπονητή θα γίνει αυτό.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This