Επιλογή Σελίδας

Την αγωνιστική περίοδο 1992-93 η ομάδα μπάσκετ του “ΓΑΣ Αιγινιακός” αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ και ύστερα από πολύ ικανοποιητική πορεία κατετάγη στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ως έδρα το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Αιγινίου.

Προπονητής διετέλεσε τη σεζόν αυτή ο αείμνηστος Κατερινιώτης, παλιός άσσος του Πιερικού και του Αιγινιακού, Αλέκος Κασσομενάκης, ένας άνθρωπος, που και με τις δύο ιδιότητες του προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο αιγινιώτικο μπάσκετ.

Δοθείσης της ευκαιρίας να αναφέρουμε ότι στην ζωή επίσης δεν βρίσκεται και ο τότε αξιόλογος παίκτης Δημήτρης Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη, δύο μεγάλες απώλειες, που αναμφίβολα μας γεμίζουν με θλίψη και οδύνη.

Το “βαρύ πυροβολικό” των κυανολεύκων ήταν ο Δημήτρης Γκεβρέκης, με πολύχρονη και αξιομνημόνευτη παρουσία, είτε, αγωνιστικά, είτε αργότερα στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Στο ρόστερ ανήκαν παίκτες με σπουδαία προσόντα όπως οι ταλαντούχοι 17χρόνοι Ηλίας Λοτζανιώτης, Σάκης Στυλιανίδης και Παναγιώτης Σακελλαρίου (καλός “ρολίστας”).

Ο πρώτος ήταν επί σειρά ετών η “μηχανή παραγωγής” καλαθιών του Αιγινιακού και μετέπειτα εργάστηκε με επιτυχία ως προπονητής, στην ομάδα του Αιγινίου και στον Πιερικό Αρχέλαο, ενώ ο Στυλιανίδης μετά την αξιοπρόσεκτη διαδρομή του στο παρκέ, μετέχει στη διοίκηση του σωματείου τα τελευταία χρόνια, ως γενικός αρχηγός.

Δύο άλλοι χαρισματικοί καλαθοσφαιριστές με μοναδική ευχέρεια στο σκοράρισμα ήσαν ο Δημήτρης Δένης και ο Δημήτρης Μυλοβιανός αμφότεροι μέλη εκείνου του συγκροτήματος, γεννημένοι το 1972 και για πολλά χρόνια αναντικατάστατα στελέχη της ομάδας.

Ακόμη ένας ντόπιος αθλητής, που συμμετείχε αξιοπρεπώς στο σύλλογο της Βόρειας Πιερίας ήταν ο Νίκος Τσάρας.

Συμπερασματικά κρίνοντας την υπολογίσιμη και άξιας λόγου προσπάθεια, μπορούμε να επισημάνουμε ότι ο ΓΑΣ Αιγινιακός της εποχής εκείνης απαρτιζόταν ως επί το πλείστον από γηγενείς αθλητές με μια μικρή προσθήκη παικτών εκτός συνόρων Αιγινίου κάτι που αποτελούσε πολύ ευτυχή, ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα συγκυρία, που μέτρησε αποφασιστικά και όχι βέβαια τυχαία στα επόμενα χρόνια όπου οι διακρίσεις ήσαν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Στο σημείο αυτό θα αποτελούσε παράλειψη αν δεν σημειώναμε την εμβληματική προσωπικότητα του Νίκου Μπογιατζή στο Δ.Σ. του Αιγινιακού που δέσποζε στις τάξεις της ομάδας και ήταν πανταχού παρών για τέσσερις δεκαετίες συνολικά αποτελώντας τον ηγέτη και τον μπροστάρη του.

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

20230714_170618

Ο ΓΑΣ Αιγινιακός της περιόδου 1992-93.

Όρθιοι από αριστερά: Ο αθλητικός συντάκτης Γιώργος Καρανικόλας και οι Δημήτρης Γεωργιάδης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Τάσος Παπακωσταντίνου, Δημήτρης Γκεβρέκης, Δημήτρης Δένης, Νίκος Τσάρας, Αλέκος Κασσομενάκης (κόουτς), Νίκος Μπογιατζής (πρόεδρος).

Καθήμενοι: Παναγιώτης Σακελλαρίου, Δημήτρης Μυλοβιανός, Σάκης Στυλιανίδης και Ηλίας Λοτζανιώτης .

IMG_20210815_213346

Ο μπομπέρ Ηλίας Λοτζανιώτης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This