Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου
Ο Κώστας Φορτούνης αφήνει τον Ολυμπιακό, έχοντας πετύχει όλα όσα θα μπορούσε. Προσέφερε πολλά και πήρε πίσω άλλα τόσα. Όλα, όμως, κάποτε τελειώνουν και στην περίπτωσή του, όλα τελείωσαν ιδανικά, σηκώνοντας ένα ευρωπαϊκό. Και αυτός, ωστόσο, όπως άλλοι, μεγάλοι σταρ του εξωτερικού, που σίγουρα έχουν ποσά με περισσότερα μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, έχει το δικαίωμα να θέλει να εξασφαλίσει την οικογένειά του και τον εαυτό του, τώρα που πλησιάζει το τέλος της καριέρας του. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον ρωτήσει «γιατί»!
Ο Κώστας Φορτούνης αποφάσισε να φύγει για άλλες πολιτείες, μετά από μία γεμάτη δεκαετία στην Ελλάδα, όπου έζησε πάρα πολλά. Είναι φανερό πως ο κύκλος του στον Ολυμπιακό έκλεισε, με έναν τρόπο, όμως, που δε θα τολμούσε να φανταστεί, όταν άφηνε την Καϊζερσλάουτερν το καλοκαίρι του 2014 για να πάει στον Πειραιά, στα 22 του χρόνια.

Ως τελευταία εικόνα του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό, θα μείνει εκείνη, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού και το Europa Conference League στα χέρια, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας. Σε αυτήν τη δεκαετία, πρόσφερε ό,τι μπορούσε να προσφέρει, αλλά τώρα, ήρθε η ώρα να εξασφαλίσει το μέλλον του, με το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του, έχοντας κατά νου όχι μόνο τον ίδιο, μα και την οικογένειά του. Και για την απόφαση αυτή, μόνο οι κακεντρεχείς μπορούν να τον κακολογήσουν!

Από το 2014 έως το 2024, ο Φορτούνης πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Αρχικά, έδειξε το ταλέντο του, έπειτα καθιερώθηκε, αποθεώθηκε, βίωσε δύο φορές το μαρτύριο που ονομάζεται «χιαστός», από μία φορά σε κάθε του γόνατο, παραγκωνίστηκε, βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός Ολυμπιακού, και στο φινάλε, αποχωρεί θριαμβευτής!

Δεν είναι μόνο το ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά και το ότι επί Μεντιλίμπαρ, ίσως έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του. Το λένε και οι αριθμοί, πως το 2023/24 ήταν η πιο παραγωγική σεζόν του, με 11 γκολ και 19 ασίστ, δηλαδή άμεση συμμετοχή σε 30 γκολ μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο! Ο κύκλος, όμως, έκλεισε, ίσως στο καλύτερο timing, αποχωρώντας στο peak, μετά από μία τέτοια μυθική χρονιά, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Ολυμπιακό.

Παρόλα αυτά, πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν εκείνοι, που σε αυτές τις περιπτώσεις, θα λένε πως «ήδη έπαιρνε πολλά λεφτά και δεν χρειάζεται να πάρει πολλά περισσότερα στη Σαουδική Αραβία». Η μόνη ερώτηση που πρέπει να κάνουν, όμως, για να πάρουν μόνοι τους την απάντηση, είναι τι θα έκαναν οι ίδιοι. Θα πήγαιναν ή θα έμεναν; Γιατί κάποιοι άνθρωποι αλλάζουν δουλειά για 150 και 300 ευρώ περισσότερα, και συζητάμε για διαφορά ενός εκατομμυρίου; Αστειότητες!

Ο Κώστας Φορτούνης αφήνει τον Ολυμπιακό, έχοντας πετύχει όλα όσα θα μπορούσε. Κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ελλάδας, δύο Κύπελλα που συνδυάστηκαν με νταμπλ (2015 & 2020), αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ το 2016, έζησε και οδήγησε την ομάδα σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, με αποκορύφωμα φυσικά, το Europa Conference League στις 29 Μαΐου του 2024.

Αποχωρεί ως σημαία του συλλόγου, μετά από μία δεκαετία στον Πειραιά, σε χρόνια που οι ποδοσφαιριστές, ειδικά της δικής του ποιότητας, σπάνια αφιερώνονται σε έναν σύλλογο και δεν υποκύπτουν στις «Σειρήνες» του εξωτερικού. Με τις 343 εμφανίσεις του και τα 94 γκολ του, είναι τέταρτος και έκτος για τον Ολυμπιακό, στις σχετικές λίστες όλων των εποχών. Προσέφερε πολλά και πήρε πίσω άλλα τόσα. Όλα, όμως, κάποτε τελειώνουν και στην περίπτωση του Κώστα Φορτούνη, όλα τελείωσαν ιδανικά, σηκώνοντας ένα ευρωπαϊκό.

Η επόμενη μέρα, ουσιαστικά δίνει ένα τέλος στο ανταγωνιστικό επίπεδο για τον ίδιο. Κανείς, όμως, δεν έχει το δικαίωμα να τον ψέξει γι’ αυτό. Και ο Φορτούνης, όπως άλλοι, μεγάλοι σταρ του εξωτερικού, που σίγουρα έχουν ποσά με περισσότερα μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, έχει το δικαίωμα να θέλει να εξασφαλίσει την οικογένειά του και τον εαυτό του, τώρα που πλησιάζει το τέλος της καριέρας του. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον ρωτήσει «γιατί»!

Πηγή: Bnsports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This