Επιλογή Σελίδας

Ποδοσφαιρικά, τα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έχουν εξελιχθεί τον τελευταίο χρόνο, πιθανόν στα καλύτερα της χώρας. Θυμίζω απλώς ότι από την στιγμή που πέρυσι τέτοια εποχή ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 και κυρίως με κάτω τα χέρια, στην ΟΠΑΠ Αρένα, έχουν ακολουθήσει 4 ματς, τρία ισόπαλα, ένα με νίκη των “Ασπρόμαυρων”, όλα αμφίρροπα, με ένταση, ρυθμό και εναλλάξ κυριαρχία σε διαστήματα των αγώνων, όλα πλην του κυριακάτικου με γκολ στο φινάλε και ανατροπές. Οι δυο ομάδες έχουν έρθει σε μια ισορροπία, αφού ο ΠΑΟΚ με ομαδική δουλειά κάλυψε και το αγωνιστικό και το πνευματικό χάντικαπ που είχε κόντρα στην ΑΕΚ του Αλμέιδα. Μπορεί αμφότερες να έχουν εγκαταλείψει τα σχέδια για build up, προκειμένου να αποφύγουν τα λάθη, και να αναπτύσσονται με γεμίσματα από τον τερματοφύλακα, αλλά ταυτόχρονα πάνε με λύσσα στις δεύτερες μπάλες, δεν αφήνουν μονομαχία δίχως να τα δώσουν όλα, παλεύουν για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Διόλου τυχαία άλλωστε, μιλάμε για τους δυο τελευταίους πρωταθλητές της χώρας.

Για τον ουδέτερο θεατή όλα ετούτα, που επιβεβαιώθηκαν και στο παιχνίδι της Κυριακής, φτιάχνουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και θελκτικό ποδοσφαιρικό ζευγάρι. Εντός αγωνιστικού χώρου.

Εκτός αγωνιστικού χώρου η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει.

Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου για ορισμένες συμπεριφορές και δηλώσεις του. Πλην όμως, αν δεχτούμε ότι η στάση του τεχνικού του ΠΑΟΚ είναι “επικίνδυνη” και “ μπορεί να προκαλέσει βία “ (αιτιάσεις που ακούγονται συχνά και από πολλούς και δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι έχουν και βάση), τότε η χυδαία και απροκάλυπτη στοχοποίησή του από ολόκληρο τον επικοινωνιακό μηχανισμό της ΑΕΚ είναι επίσης επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει βία. Το γεγονός ότι ξένος ποδοσφαιριστής της Ένωσης, με μεγάλη διεθνή καριέρα που βρίσκεται λίγους μήνες στην Ελλάδα, έφτασε να πετάξει μπουκάλι στον Ραζβάν, λες και τον ήξερε από χθες, δείχνει με πόσο μίσος έχουν ποτιστεί τα αποδυτήρια της ομάδας για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Και ας με συγχωρέσουν οι συνάδελφοι, αλλά το αφήγημα ότι “ο Ματίας είναι κόσμημα και πέρυσι αντέδρασε επειδή τον έσπρωξε ο Γκαγκάτσης (!) αλλά ο Ραζβάν είναι ο χειρότερος των ανθρώπων και αντέδρασε δίχως να τον προκαλέσει κανείς” , απευθύνεται αποκλειστικά σε οπαδούς. Σε όσους δηλαδη θα πιστέψουν οτιδήποτε ισχυριστεί η δική τους ομάδα, ακόμα και το ότι η ΑΕΚ αδικήθηκε από την διαιτησία και η φάση του Μπάμπα με τον Λιβάι ήταν πέναλτι!

Το δε κατεβατό του – καθ’ όλα συμπαθή – Άκη Ζήκου, είναι δυστυχώς στο ίδιο μήκος κύματος, μιας επικοινωνιακής τακτικής που ξεκίνησε αμυντικά, ως αντίδραση στις συνεχείς δηλώσεις του Ραζβάν περί κλοπής, και τείνει να εξελιχθεί σε χοντρή προπαγάνδα και δολοφονία χαρακτήρα.

Και που εντέλει δεν μειώνει τον Λουτσέσκου, μειώνει την ΑΕΚ, είτε το καταλαβαίνουν οι άνθρωποί της, είτε όχι.

Επιπλέον οι ανακοινώσεις και από τις δυο ΠΑΕ περί “γνήσιων προσφυγικών ομάδων”, θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να σταματήσουν – η προσφυγιά ως έννοια αλλά και ειδικά στην χώρα μας, έχει τραβήξει πολλά. Το τελευταίο που της χρειάζεται είναι να εμπλακεί σε ποδοσφαιρικούς σκυλοκαυγάδες.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν καλές ομάδες, το απέδειξαν εκ νέου και εκτός απροόπτου, θα διεκδικήσουν πρωτάθλημα μέχρι τέλους, μαζί βεβαίως και με τους άλλους “μεγάλους”.

Κάθε αναμέτρησή τους από εδώ και μπρος θα έχει όλο και μεγαλύτερο διακύβευμα.

Οπότε, είτε θα ηρεμήσουν άπαντες και θα ασχοληθούν με τις ομάδες τους και όχι με τον αντίπαλο, είτε θα δούμε ακόμα χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον.

Το τρίτο ενδεχόμενο είναι να απελαθεί ο Ραζβάν να τελειώνουμε.

Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, όταν κάποιοι βρεθούν αναγκαστικά κατάφατσα με τις αγωνιστικές επιλογές και ανεπάρκειές τους, να βρεθούν να μονολογούν τους στίχους του μεγάλου Αλεξανδρινού: “Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους”…

Πηγή: Sdna