Επιλογή Σελίδας

Δεν έκανε ούτε σήμερα καλή εμφάνιση στο χορτάρι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία υπέστη την ήττα από τη lucky loser και Νο.96 του κόσμου, Jule Niemeier, με 2-6, 6-2, 7-6 (4), στην πρεμιέρα της στο Bad Homburg Open της Γερμανίας.

Η Σάκκαρη, Νο.1 στο ταμπλό της διοργάνωσης, ήταν να αντιμετωπίσει κανονικά την Ιταλίδα Elisabetta Cocciaretto, η οποία ωστόσο έπαιξε μέχρι και το Σάββατο στο Μπέρμιγχαμ την προηγούμενη εβδομάδα και τελικά απέσυρε τη συμμετοχή της λίγο πριν το ματς σήμερα. Τη θέση της πήρε η Niemeier, η οποία είχε χάσει στα προκριματικά από την Diane Parry σε ένα γεμάτο ματς.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, προηγήθηκε με 2-0, ενώ έκανε και δεύτερο break στο 7ο game, για να πάρει φτάσει στο 5-2. Αφού επέστρεψε από το 15-40, αξιοποίησε το 4ο set point της στο 8ο game και έκλεισε το 1ο σετ με 6-2.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ωστόσο για την Ελληνίδα τενίστρια, που στο 2ο σετ δεν μπορούσε να βρει το σερβίς της, υπέστη break στο 4ο (1-3) και στο 8ο game (2-6), ενώ έχασε και ένα break back point που είχε στο 5ο game.

Στο αποφασιστικό σετ οι δυο παίκτριες πάλεψαν για 80 λεπτά, με τη Μαρία να μένει πίσω με 2-4 και με 3-5, χάνοντας 2 συνεχόμενες φορές το σερβίς της, αφού ενδιάμεσα είχε κάνει break και είχε μειώσει σε 3-4.

Μπόρεσε να “μαζέψει” ξανά τη διαφορά, ισοφάρισε και σε 5-5 με ένα δύσκολο κράτημα σερβίς, αλλά σε ένα σημείο που το momentum έδειχνε να γυρνάει, έχασε την ευκαιρία και η Γερμανίδα επέστρεψε από το 15-30 και πέρασε ξανά μπροστά με 6-5.

Η Σάκκαρη έσβησε match point στο σερβίς της και έστειλε το σετ στο tie-break, εκεί όμως ήταν για μια ακόμα φορά σκιά του εαυτού της, χάνοντας με 4-7 και κάνοντας διαδοχικά διπλά λάθη στους 2 τελευταίους πόντους του ματς!

Αυτή ήταν η 2η ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τη Σάκκαρη στη σεζόν του γρασιδιού, όπου είχε ηττηθεί και στον 1ο γύρο του Βερολίνου πριν μια εβδομάδα, από τη Victoria Azarenka. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετράει επίσης 4 διαδοχικές ήττες, αφού είχε ηττηθεί και στην πρεμιέρα της στο Roland Garros, έχοντας χάσει και τα 2 τελευταία παιχνίδια της χωμάτινης σεζόν.

Θα πάει στο Λονδίνο χωρίς νίκη στο γρασίδι για παραπάνω από ένα χρόνο, αφού είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο του Wimbledon πέρσι και οι τελευταίες νίκες της στην επιφάνεια ήταν στο Βερολίνο πέρσι, όπου είχε φτάσει έως τα ημιτελικά.

H Niemeier αντίθετα αξιοποίησε τη δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε από το τουρνουά της πατρίδας της και μπήκε στη 16άδα του Bad Homburg Open, όπου την περίμενε η Paula Badosa. Η Ισπανίδα είχε κερδίσει χθες την Arantxa Rus με 6-4, 6-1.

Πηγή: Tennisnews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This