Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Γκαμπράνη

Η ήττα από τον ΟΦΗ, αν και πρώτη στο πρωτάθλημα σε τέσσερις αγωνιστικές, είχε κάνει δύσκολη όλη την περασμένη εβδομάδα. Η γκρίνια εμφανίστηκε στον πλανήτη Αρη, καθώς ακολουθούσαν τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ήρθε και ο τραυματισμός του Φαμπιάνο και τα αποδυτήρια… έσφιξαν πολύ γρήγορα.

Το Κλεάνθης Βικελίδης δεν ήταν πακτωμένο όπως θα περίμενε κανείς όχι μόνο για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, αλλά για το πρώτο φετινό ματς εντός έδρας, που μπορούσαν να παρακολουθήσουν οι παίκτες του Αρη.

Και μέσα σε 90 λεπτά ποδοσφαιρικού αγώνα άλλαξαν όλα! Ο Αρης έπαθε και έμαθε, δούλεψε και διόρθωσε και εμφάνισε ένα πρόσωπο που όχι απλά δεν είχε ξαναδείξει, αλλά που φύτρωσε ελπίδα!

Ο Αρης που για τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια χάριζε στον αντίπαλό του ένα ολόκληρο ημίχρονο, έκανε ακριβώς το αντίθετο! Σκόραρε μόλις στο τρίτο λεπτό με ένα γκολ άψογο σε οργάνωση και εκτέλεση και έβαλε την πίεση στον Ολυμπιακό.

Κατάφερε να επιβληθεί στην μεσαία γραμμή πιέζοντας ψηλά, έκοψε τον αντίπαλό του στα δύο και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί κάθε κλέψιμο, κάθε ευκαιρία που του δινόταν να τρέξει στο transition, ψάχνοντας και δεύτερο γκολ, ότι δεν έκανε για παράδειγμα με τον Αστέρα στο ίδιο γήπεδο.

Ο Αρης ήξερε τι ήθελε και πως να το πετύχει! Ηταν εξαιρετικά στημένος τακτικά, χωρίς λάθη και φλυαρία, με αμυντικές βοήθειες στα άκρα από τους επιθετικούς και το πιο εντυπωσιακό χωρίς να αλλάξει ενδεκάδα!

Μοναδικό νέο πρόσωπο ήταν ο Βέλεθ, αναγκαστικά στη θέση του τραυματία Φαμπιάνο. Οι περισσότεροι χτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα περίμεναν να ξεκινήσει ο Ζαν Ζιλ Εμβοντό ή ο Νταρίντα και θα θυσίαζαν τον Μάνου Γκαρθία για να δουν μια πιο αμυντικογενή ομάδα, άλλοι επέμεναν σίγουρα πως ο Σιφουέντες με τον Μόντσου δεν μπορούν να παίξουν στο «6», αλλά ο Αρης έβγαλε μια εικόνα που δεν είχε δείξει ξανά, που σόκαρε ακόμα και τον κόσμο του.

Σύγχρονο ποδόσφαιρο, γρήγορο, με αλληλοκαλύψεις και τρομερό πάθος. Οι παίκτες του Αρη ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, έδωσαν με εξυπνάδα ακόμα και τις κίτρινες κάρτες, έτρεξαν ασταμάτητα, δημιούργησαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να πετύχουν άλλα δύο γκολ με τον Μορόν, που έφτασε ήδη τα τέσσερα. Ο Αρης παίζει πάντα καλά στα ντέρμπι, ειδικά στην έδρα του, θα πρέπει την ίδια εικόνα να εμφανίσει και στα υπόλοιπα παιχνίδια για να καταφέρει να μπει σφήνα στην τετράδα.

Και ναι, με τέτοια απόδοση σε διάρκεια, μπορεί να το κάνει…

Πηγή: Sportday

Pin It on Pinterest

Shares
Share This