Επιλογή Σελίδας

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στον Πιερικό μίλησε στο monobala.gr το πρώτο «ηχηρό» απόκτημα της ομάδας, ο τερματοφύλακας, Ορέστης Μένκα.

Ο έμπειρος γκολκίπερ, που την τελευταία τριετία έπαιξε στη Σουηδία (Ακρόπολις και Βάσαλουντ) και έχει θητεία σε Λεβαδειακό, Γλυφάδα, Αιγινιακό, Δόξα Δράμας, Απόλλωνα Καλαμαριάς και Παναχαϊκή, έχοντας άνοδο με τους Πόντιους και πολλές συμμετοχές στη B΄ Εθνική, αποκάλυψε ότι πριν πει «ναι» στους Κατερινιώτες απέρριψε προτάσεις ομάδων της Super League 2.

Ο Μένκα ανέφερε αρχικά:

«Από την πρώτη στιγμή συνάντησα ένα πολύ αισιόδοξο κλίμα, μια ενθουσιώδη και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ότι θα προσπαθήσουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να ανεβούμε στη Super League 2.

Είναι αυτοσκοπός με βάση τις κινήσεις που γίνονται, την εικόνα και το πλάνο ομάδας.

Μόνο που βλέπεις προσωπικότητες όπως οι Θωμάς Κυπαρίσσης, Περικλής Αμανατίδης και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Κώστας Τόσκας.

Όλη η ατμόσφαιρα… μυρίζει ότι πάμε για μεγάλα πράγματα.

Τρία χρόνια έπαιζα εκτός Ελλάδας και μιλούσα και με άλλες ομάδες και από τη Super League 2.

Προτίμησα συνειδητά τον Πιερικό, ήξερα πού έρχομαι. Είναι μεγάλο μέγεθος, έχει backround, με κέρδισαν οι υψηλοί στόχοι και η ιστορία του».

«Οργανωμένο περιβάλλον, σε επαγγελματικά πρότυπα»

Για να συνεχίσει ο Ορέστης Μένκα: «Συνάντησα πολύ οργανωμένο περιβάλλον, επαγγελματικά πρότυπα, με γήπεδα και βοηθητικά σε καλή κατάσταση. Διαθέτουμε έμπειρη διοίκηση στο χώρο, ενώ εκτός από τον πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο, διέκρινα ότι «τρέχει» στην καθημερινότητα και βοηθά σημαντικά ο Γιαννης Τρελλόπουλος. Ακούμε ότι θα ενισχυθεί ο Πιερικός και περιμένουμε ανακοινώσεις, παικτών αντάξιων των στοχεύσεων, όπως κρίνουν διοίκηση και προπονητής. Από την πλευρά μου, φιλοδοξώ να βοηθήσω στην προσπάθεια, για να βγούμε πρωταθλητές και να συνεχίσουμε στη Super League 2, γιατί όχι πάλι με μεγαλεπήβολες βλέψεις».

«Μεγάλη εκτίμηση στον Τόσκα – Πιο εύκολη η επιλογή μου»

Τέλος, ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ αποκάλυψε ότι καταλύτης για να ενταχθεί στον Πιερικό ήταν μεταξύ άλλων ο προπονητής τερματοφυλάκων, Κώστας Τόσκας, ενώ έκανε αναφορά και στον κόσμο: «Από τους βασικούς λόγους που ήρθα, πλην του προπονητή και της ομάδας, είναι ο κ. Τόσκας. Τον είχα στον Λεβαδειακό, μαζί του μου δόθηκε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο. Έχουμε επικοινωνία αυτά τα χρόνια, πάντα με στήριζε και με συμβούλευε. Ήταν και δική του εισήγηση να έρθω στον Πιερικό, οπότε αυτό αποτέλεσε ένα λόγο παραπάνω για εμένα. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση και έκανε πιο εύκολη την επιλογή μου.

Όσο για τον κόσμο, θέλουμε να τον φέρουμε κοντά. Ευελπιστώ να δω γεμάτο, όπως παλιά, το ποδοσφαιρικό γήπεδο που διαθέτουμε. Να στηρίξουν οι φίλαθλοι την προσπάθεια, έρχονται νέοι παίκτες, που θα δυναμώσουν τον Πιερικό και θα ενισχύσουν τους παραμένοντες. Το ποδόσφαιρο δεν έχει μόνο χαρές, τους θέλουμε πιο κοντά μας στις κακές στιγμές, για να κάνουμε θετικό ταμείο στο τέλος».

Πηγή: Monobala

Pin It on Pinterest

Shares
Share This