Επιλογή Σελίδας

Ένα κλασσικό τοπικό ντέρμπι της Πιερίας πολλών… ιδιαιτεροτήτων ανάμεσα στον Πιερικό και στον Αιγινιακό ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης και έληξε με νίκη (3-1), των γηπεδούχων.

Από την μία πλευρά ο προπονητής των μελανολεύκων Περικλής Αμανατίδης εργάστηκε με επιτυχία για δύο περίπου χρόνια στον Αιγινιακό (2015-17) και τον ανέβασε στη Super League 2, το 2016.

Kαι ο συνεργάτης του γυμναστής, Γιάννης Χατζηπουργάνης είχε απανωτές θητείες στoν aιγινιώτικο σύλλογο ως γυμναστής, προπονητής και τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Ακόμα, οι ποδοσφαιριστές Ορέστης Μένκα και Βλάσης Ανδρικόπουλος αγωνίστηκαν στον Αιγινιακό της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Football League και Super League 2) τις περιόδους 2014-15 ο πρώτος και 2017-18 ο δεύτερος.

Από την “αντίπερα όχθη”, ο τεχνικός του Αιγινιακού, Σωτήρης Ζιώγας δούλεψε ως προπονητής στον Πιερικό παλαιότερα και στην Κ19 της ΠΑΕ.

Επίσης, και ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας του Αιγινίου, Βαγγέλης Μύθημης πέρασε κι αυτός από τον Πιερικό.

Τέλος, αρκετοί ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται φέτος στον Αιγινιακό, φόρεσαν τη φανέλα της μεγάλης ομάδας του Νομού, όπως οι Τοπουζλής, Χατζηδίμπας Β., Προβατίδης, Χατζηκωσταντίνου, Παρδάλης, Παπαϊωάννου, Ντόσης, Μιτακίδης κ.α.

Αναφορικά με την προϊστορία των δύο χθεσινών αντιπάλων συνολικά και συνοπτικά έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Υπήρχε απόλυτη ισσοροπία στις προηγηθείσες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Καθώς είχαν από 7 νίκες ένθεν και ένθεν χωρίς να υπολογίσουμε την τελευταία της Κυριακής.

Ενώ 5 ματς έληξαν ισόπαλα.

Τα τέρματα είναι 26 για τον Πιερικό και 28 για τον Αιγινιακό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Αιγινιώτες διέθεταν και παρά πολύ καλή παράδοση στην Κατερίνη, μάλιστα στους τελευταίους τρείς αγώνες είχαν στο ενεργητικό τους δύο νίκες και μία ισοπαλία (1-5 τη περίοδο 2013-14, 1-1 την επόμενη χρονιά και 0-1 τη σεζόν 2015-16).

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

Στη φωτoγραφία ο προπονητής των τίτλων Περικλής Αμανατίδης (δεξιά) με τον έμπειρο Αιγινιώτη παράγοντα Γιώργο Καρανικόλα, στα επινίκια του Αιγινιακού στις 15 Μαΐου του 2016, όταν στο τελευταίο αγώνα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας κέρδιζε με 3-0 τον Τύρναβο και ανέβαινε στη Super League 2.