Η Μπάγερν βρίσκεται, πλέον, μόνο σε δύο μέτωπα. Ανέβηκε στην κορυφή της Bundesliga, ενώ είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτό σημαίνει ότι ο Κόβατς θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο αποκλεισμός για πρώτη φορά μετά το 2011 τόσο νωρίς στο Champions League δεν γίνεται, άλλωστε, να είναι λόγος πανικού.
Το θέμα τώρα είναι πώς βλέπουν το μέλλον του πάγκου ο Χένες και ο Ρουμενίγκε. Διότι, πλέον, βρίσκονται σε δύσκολη θέση: ήδη αποφάσισαν ότι θα ξοδέψουν πολλά εκατομμύρια για ενίσχυση. Θα πρέπει, λοιπόν, να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο να προστατεύσει την επένδυσή τους, έχοντας στο μυαλό τους και ότι η αγορά των προπονητών δεν προσφέρει αυτή τη στιγμή σημαντικές ευκαιρίες.
Οι δυο τους είχαν αποφασίσει ότι αυτό το ρόστερ είναι ικανό να φέρει την επιτυχία. Προφανώς και έκαναν λάθος. Αυτό το ρόστερ μοιάζει περισσότερο ότι κλήθηκε να βγάλει μία σεζόν, η οποία απλά θα ήταν «θριαμβευτική» για τους θρύλους που αποχωρούν ή θα αποχωρήσουν. Πρωτίστως, τους Ρόμπεν και Ριμπερί, δευτερευόντως τους Μπόατενγκ (οι Βαυαροί συζητούσαν το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσουν το χειμώνα στην Μπάγερν) και Μίλερ, που δεν θα μπορούσε να έχει τη διάρκεια των κορυφαίων παικτών στον πλανήτη.
Ο Κόβατς κλήθηκε να διαχειριστεί αυτή την ομάδα και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα τα έχει πάει πολύ καλά. Το ερώτημα τώρα, μετά τον αποκλεισμό από την Λίβερπουλ στο Champions League, είναι αν μπορεί να διαχειριστεί και την επόμενη μέρα. Ο επαναληπτικός ξεγύμνωσε τόσο τις δικές του αδυναμίες όσο και του ρόστερ. Η τιμωρία του Κίμιχ άφησε μοναδική εναλλακτική επιλογή τον Ραφίνια, που επίσης θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Στη φάση του γκολ του Μανέ ο Βραζιλιάνος λογικά τον «χάνει» και είναι πολύ πιθανό η έξοδος του Νόιερ να είναι αποτέλεσμα της μη εμπιστοσύνης του στον συμπαίκτη του.
Ο Γερμανός τερματοφύλακας έκανε λάθος. Παρόλα αυτά, μετά το παιχνίδι ο Κόβατς έκανε ολόκληρη ανάλυση γιατί θεώρησε ότι ο τερματοφύλακάς του έπραξε σωστά. Ο Κροάτης θεωρεί ότι έτσι και προστατεύσει τους παίκτες του ίσως τον στηρίξουν να μείνει. Μπορεί να συνεχίσει στον πάγκο των Βαυαρών, όμως, παραμένει ένας προπονητής που στα μεγάλα ματς δείχνει ότι δεν ξέρει πώς να παίζει επίθεση. «Η προσέγγιση ήταν ίδια όπως και στα ματς με την Γκλάντμπαχ και την Βόλφσμπουργκ, στα οποία πετύχαμε 11 γκολ», τόνισε ο Κροάτης προς υπεράσπιση του.
Ο Λεβαντόφσκι, όμως, διαφώνησε ανοιχτά. «Δεν πιέσαμε ψηλά και δεν πήραμε κανένα ρίσκο εντός έδρας», τόνισε ο Πολωνός. Αντιθέτως, ο Χούμελς στήριξε τον Κροάτη. Η Μπάγερν είναι διχασμένη και κάποιοι μάλλον δεν θέλουν να δουν αυτό που είδαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο.
Ο Κόβατς φαίνεται να μισεί τη λέξη «ρίσκο». Η Μπάγερν έδειχνε να ξεμένει από ιδέες επιθετικά. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ, αλλά και στην έλλειψη ιδεών από τον ίδιο τον προπονητή της. Ο Χένες έχει ήδη πει με τη βαυαρική υπεροψία που διακατέχει ολόκληρη την Μπάγερν ότι έρχονται μεγάλα πράγματα το καλοκαίρι.
Με την ίδια υπεροψία, όμως, ο Σαλιχάμιτζιτς έκανε ένα σχόλιο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. «Θα κάνουμε πολλά», είπε ο Βόσνιος σχετικά με την επόμενη μεταγραφική περίοδο. «Έχουμε, όμως, ακόμα καλούς παίκτες που θα μπορούσαν να τα έχουν καταφέρει σήμερα». Αν αυτή είναι η ανάλυση τότε η επόμενη μέρα θα βασίζεται σε λάθος συμπεράσματα.
Υπάρχει η υπεροψία που σε κάνει σε πολλές περιπτώσεις άτρωτο. Υπάρχει, όμως, και η υπεροψία που σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Ποια υπεροψία αυτή τη στιγμή διακατέχει την Μπάγερν μάλλον είναι ξεκάθαρο. Υπεροψία και ρίσκο, άλλωστε, αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να εξελιχθούν σε εκρηκτικό μίγμα αποτυχίας…