Επιλογή Σελίδας

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, η ομάδα του Βαφύρα επιστρέφει στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ, όπως έκανε γνωστό με σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:

Ήταν τέτοιες μέρες πριν από έναν χρόνο που η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΚΕΜ) είχε στείλει τα απαραίτητα έγγραφα, έτσι ώστε οι ομάδες της δύναμής της να δηλώσουν τα τμήματα με τα οποία θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα και τα τουρνουά που διοργάνωνε. Και είναι η αλήθεια πως για πρώτη φορά είχαμε τόσα πολλά από αυτά στην σεζόν, με διοργανώσεις που ήταν για όλες τις ηλικίες αθλητών.

Μία δύσκολη απόφαση
Ήταν λοιπόν εκείνες οι ημέρες που το ΔΣ του Βαφύρα μας σε συνεννόηση με τον κόουτς Σαραπτσή, αποφάσιζαν για πρώτη φορά ο σύλλογος που αγαπάμε να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ανδρών. Δεν ξέρουμε αν ήταν τολμηρή, αλλά ήταν σίγουρα μία πολύ δύσκολη απόφαση. Τα κριτήρια πάνω στα οποία στηρίχθηκε την δικαιολογούσαν πέρα για πέρα, όμως η “εικόνα” μας φαινόταν λίγο περίεργη.

Το να έχεις όμως μία ανδρική ομάδα που στηριζόταν κυρίως στην συμμετοχή παικτών που δεν είχαν σχέση με τον σύλλογο πριν έρθουν σε επαφή με αυτόν, που έρχονται από γεωγραφικά μέρη που δεν είχαν σχέση με αυτά που απευθύνεται ο Βαφύρας μας και σε συνδυασμό με το ότι κανένας από αυτούς δεν είχε την παραμικρή οικονομική απολαβή, καθώς το μπάτζετ του συλλόγου δεν το επέτρεπε, ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση μη συμμετοχής.

Το όνειρο
Το όνειρο όσων είχαν ξεκινήσει αυτήν την προσπάθεια το 2010 (όταν και ενεργοποιήθηκε ο σύλλογος) ήταν να φτάσει στο σημείο ο σύλλογος να έχει μία ανδρική ομάδα που θα στηριζόταν κυρίως σε παιδιά – αθλητές που έμαθαν το μπάσκετ και να ασχολούνται με αυτό μέσα από τις ακαδημίες του. Ήταν και είναι ένα όνειρο που ίσχυε και εξακολουθεί να ισχύει. Είναι όμως το όνειρο.

Η υπόσχεση
Όταν πέρσι λοιπόν τέτοιες μέρες λήφθηκε η δύσκολη αυτή απόφαση, δόθηκε και μία υπόσχεση. Η υπόσχεση πως όταν θα υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός αθλητών από τα μέρη μας που θα αποφασίσουν πως θέλουν να παίξουν μπάσκετ και το περιβάλλον του Βαφύρα μας μπορεί να ικανοποιήσει την θέληση τους και τις ανάγκες της, τότε το ΔΣ που θα είναι στην διοίκηση την δεδομένη χρονική στιγμή, θα ανάψει το πράσινο φως και θα τρέξει τις απαραίτητες διαδικασίες για την συμμετοχή του Βαφύρα μας και πάλι στο πρωτάθλημα των ανδρών.

Το αύριο έγινε σήμερα
Τα όνειρα είναι για να εκπληρώνονται και οι υποσχέσεις για να πραγματοποιούνται. Από νωρίς αυτό το καλοκαίρι έχουμε μία κίνηση πολλών αθλητών μας, που έφυγαν από την περιοχή μας για λόγους σπουδών και για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, οι οποίοι επιστρέφουν και δηλώνουν άμεσο ενδιαφέρον να ενεργοποιηθεί και πάλι το τμήμα των ανδρών.

Και φυσικά το ΔΣ βλέποντας έμπρακτα από τους αθλητές πως πραγματικά το θέλουν, δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν από το να κινήσουν και πάλι την απαραίτητη διαδικασία και να είναι αυτή την χρονική στιγμή, που όλοι οι σύλλογοι της ΕΚΑΣΚΕΜ δηλώνουν τα τμήματά τους, στην θέση να ανακοινώσουν:

Η ανακοίνωση
“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΑΣ Βαφύρας Δ. Δίου βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ο ΒΑΦΥΡΑΣ μας επιστρέφει στο πρωτάθλημα των ανδρών μετά από ένα χρόνο απουσίας από αυτό. Όπως είχαμε δηλώσει ο σύλλογος θα επέστρεφε σε αυτό το πρωτάθλημα όταν οι συνθήκες θα ήταν ιδανικές προς αυτή την κατεύθυνση. Το υποσχεθήκαμε και το κάνουμε πράξη. Έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για να παρουσιάσουμε μία ομάδα με δικά μας παιδιά. Ο Θεός μας ευλόγησε αυτό να γίνει πολύ σύντομα και παράλληλα να εκπληρώσουμε τον βασικό στόχο του συλλόγου από την δημιουργία του. Για όλα τα άλλα το μέλλον θα δείξει“.

Τα παιδιά μας επιστρέφουν και θέλουν να παίξουν μπάσκετ με τον Βαφύρα μας. Ποια μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν σύλλογο σαν και τον δικό μας, από το να βλέπει τα παιδιά του να προοδεύουν στην ζωή τους, όσοι από αυτούς μπορούν να προχωρούν μπασκετικά, και όσους μένουν εδώ να θέλουν να παίξουν με την φανέλα της ομάδας τους;

Συγκίνηση!!!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This