Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραλίγο να χάσει δικό του παιχνίδι, στο τέλος όμως κατάφερε να λυγίσει τον Francisco Cerundolo στο tie-break του 2ου σετ και να μείνει ζωντανός στη Βασιλεία.

Με έναν πολύ περιπετειώδη τρόπο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα του και την επιστροφή του στη Βασιλεία μετά από 5 χρόνια, επικρατώντας του Francisco Cerundolo με 6-3, 6-7 (3), 7-6 (4).

Ο 26χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.11 στον κόσμο, ήταν εξαιρετικός για 1,5 περίπου σετ και είχε στριμώξει για τα καλά τον Cerundolo. Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 3-0, είχε ευκαιρίες και για 2ο break στο 4ο game, για να το κλείσει τελικά στο 6-3 χωρίς να κινδυνέψει.

Άνοιξε και το 2ο σετ με break, προηγήθηκε με 2-0 και έμεινε μπροστά μέχρι το 4-2, ενώ είχε διπλό break point για το 5-2, κάτι που αν γινόταν προφανώς θα τελείωνε το ματς.

Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του όμως ο Στέφανος και λίγο έλειψε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι και να υποστεί ακόμα έναν πρόωρο αποκλεισμό. Ο Cerundolo, αφού με 4 σερί πόντους κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 3-4, βρήκε και το break back στη συνέχεια, για να ισοφαρίσει σε 4-4 και να επιστρέψει στο ματς. Ολοκλήρωσε την ανατροπή σ’ αυτό το 2ο σετ στο tie-break, όπου ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-4, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί ήταν εξίσου απειλητικός και λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη. Αρχικά απείλησε στο 7ο game, με τον Τσιτσιπά να επιστρέφει από το 15-40 και να σώζει 3 break points, για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 4-3.

Και στο 9ο game είχε χαμένο break point o Αργεντινός, ο οποίος έκανε τελικά το break στο 11ο game και προηγήθηκε με 6-5. Σέρβιρε για τη νίκη στο 12ο game, αλλά ο Τσιτσιπάς τα έπαιξε όλα για όλα, ρίσκαρε στις επιστροφές του και δικαιώθηκε, βάζοντας πολύ πίεση στον Cerundolo, που δεν τη διαχειρίστηκε καλά και στο 2ο break point έκανε double fault.

Έτσι και το 3ο σετ πήγε σε tie-break, με τον Τσιτσιπά να κάνει και νέα ανατροπή, αφού ο Cerundolo πήρε το πρώτο mini-break και πριν την αλλαγή προηγήθηκε με 4-2. Το δεύτερο κομμάτι του tie-break ωστόσο άνηκε ολοκληρωτικά στον Στεφ, που κέρδισε 5 πόντους στη σειρά, πήρε το tie-break με 7-4 και μια παλικαρίσια με τον τρόπο που κύλησε το παιχνίδι πρόκριση, για τη φάση των “16” του Swiss Indoors.

Μετά από 2 ώρες και 32 λεπτά, ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη και έκλεισε το παιχνίδι του με τον qualifier Botic Van De Zandschulp στον 2ο γύρο της Βασιλείας. Ο Ολλανδός, ο οποίος έκανε καλές νίκες στα προκριματικά κόντρα στους Thiago Monteiro και David Goffin, σήμερα απέκλεισε και τον Alexander Bublik, που εγκατέλειψε ενώ ήταν πίσω στο 3ο σετ με 3-6, 6-4, 4-0.

Πηγή: Tennisnews