Του Θοδωρή Τσούτσου
Για την Εθνική το φιλικό με την Τουρκία δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι. Δεν είναι καν βέβαιο αν ήταν ένα χρήσιμο παιχνίδι, αλλά αυτό το γνωρίζει κυρίως ο προπονητής και επίσης οι διεθνείς. Άλλωστε, αυτή η Εθνική ήταν μια ομάδα περισσότερο πειραματική παρά μια ομάδα που έκανε πρόβα για τους επίσημους αγώνες που ακολουθούν για τα προκριματικά του Euro 2020.
Ακόμη κι έτσι, όμως, σε αγωνιστικό επίπεδο ασφαλώς και είχε χτυπητές διαφορές σε σχέση με τον αντίπαλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία, η οποία επίσης προετοιμάζεται για ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι για τα προκριματικά με αντίπαλο την Γαλλία το Σάββατο (8/6), είχε δα και κάτι ζηλευτό.
Σε αγωνιστικό επίπεδο. Διότι κατά τα άλλα, ήταν πράγματι για να την ζηλεύουμε την Τουρκία. Για το γεγονός ότι είχε γήπεδο για να παίξει η Εθνική της. Και όχι μόνο γήπεδο, αλλά σύγχρονο γήπεδο και μάλιστα στην – για να το πούμε έτσι – στην περιφέρειά της. Γήπεδο ενεργό, λειτουργικό, που δεν χρειάζεται Δήμος, Περιφέρεια, Πρόεδροι, Ομοσπονδίες και ό,τι άλλο να κάνουν το παραμικρό για να υποδεχθεί την Εθνική της χώρας σε έναν αγώνα.
Επίσης, όχι μόνο είχε γήπεδο, είχε γήπεδο με κόσμο. Κι ας ήταν φιλικό. Κι ας ήταν καθημερινή. Δικαιολογίες που συχνά λέμε μεταξύ μας για να κοροϊδευόμαστε. Κόσμο μάλιστα, που χειροκροτούσε όλους τους παίκτες της Εθνικής. Ανεξάρτητα σε ποια ομάδα αγωνίζονταν. Ανεξάρτητα με το ποια ομάδα υποστήριζε το κοινό στην Αττάλεια.
Είχε επίσης ανθρώπους που είχαν πάει στο γήπεδο με τα παιδιά τους, στα οποία βέβαια, έδωσαν ένα πολύ κακό μάθημα συμπεριφοράς αποδοκιμάζοντας έναν Εθνικό Ύμνο. Αλλά δεν είχαν κανέναν φόβο να τα πάρουν μαζί τους για έναν αγώνα της Εθνικής τους. Και βέβαια όλοι αυτοί, προφανώς όχι απλώς υποδέχθηκαν την Εθνική τους, αλλά την ήθελαν κιόλας. Δεν είδα να έχει γραφτεί πουθενά αυτό, αλλά γιατί να χρειαστεί να γραφτεί το αυτονόητο;
Η Εθνική μας θα πάει να παίξει πλέον στο ΟΑΚΑ, το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν, είναι και μεγάλο, άρα ποιος να τής δημιουργήσει θέμα; Τελικά φαίνεται θα παίξει στο ΟΑΚΑ όλα τα παιχνίδια και αυτής της προκριματικής φάσης. Στο γήπεδο, δηλαδή, που από όλα της χώρας, είναι αυτό που δεν θέλει η Εθνική να αγωνίζεται…
Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για την πειραματική 11άδα του Αναστασιάδη. Για τα φθηνά λάθη στα γκολ. Για τις λίγες φάσεις. Άλλωστε, κρίσιμοι αγώνες έρχονται, έχουν τη σημασία τους. Προκαλούν και προβληματισμό και ανησυχία, ειδικά για μια ομάδα που εδώ και κάποια χρόνια πλέον ψάχνει τον εαυτό της.
Αλλά ένα φιλικό 2-1 από την Τουρκία με κακή εμφάνιση ή ακόμη – ακόμη και ένας αποκλεισμός που αυτή τη φορά θα πονέσει πολύ γιατί θα έχουν προηγηθεί άλλοι δύο, δεν είναι μεγαλύτερα λάθη από αυτά που συμβαίνουν όλους αυτούς τους μήνες στην Εθνική.
Πηγή: Σπορ FM