Χάρη σε γκολ του Βιγιάλμπα στο 4′, ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου κέρδισε με 1-0 τον Πιερικό, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής που διεξήχθη στο Δημοτικό γήπεδο Νέου Κεραμιδίου.
Η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου έφτασε στους 44 βαθμούς, παραμένοντας στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -4 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Καλαμαριάς ενώ αύξησε την απόστασή της από την Βέροια σε 4 βαθμούς.
Εκτός από το γκολ που έκρινε τη συνάντηση, η μεγαλύτερη στιγμή στο παιχνίδι ήταν και πάλι για την ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, στο 87′ όταν η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πιερικού μετά από πλασέ του Σέχου και απόκρουση του Βόνιερ.
Ο Πιερικός έμεινε στους 29 βαθμούς και στην 5η θέση, έχοντας απόσταση 4 βαθμών από Ακρίτες Συκεών, Αλεξάνδρεια και Κοζάνη.
Την ερχόμενη αγωνιστική που θα είναι η προτελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Πιερικός θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Εορδαϊκό την ίδια ώρα που ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου θα παίζει στην έδρα της Κοζάνης.
Το “φιλμ” του αγώνα
4′ ΓΚΟΛ! 1-0: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βουκελάτου, ο Βιγιάλμπα με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Εθνικό.
8′ Σουτ του Μπατσαρά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παγιώτα.
16′ Σουτ του Τσάνι λίγο έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Παγιώτας.
20′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυπαρίσση, η κεφαλιά του Κραγιόπουλου πέρασε άουτ.
23′ Ο Βουκελάτος έκανε τη σέντρα αλλά ο Βιγιάλμπα υπό την πίεση του Μπούσιου πλάσαρε άουτ, σε φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι.
31′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπατσαρά, ο Σενγκέργκης έπιασε την κεφαλιά που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
35′ Ο Ίτσιος έδιωξε με το κεφάλι προ του Τσάνι, έπειτα από σέντρα του Μπατσαρά.
45′ Μακρινό σουτ του Φυτόπουλου, ο Παγιώτας έδιωξε σε κόρνερ.
53′ Ο Κραγιόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Ίτσιος πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βόνιερ.
56′ Σουτ του Κούλαλη, η μπάλα έφυγε άουτ.
87′ Μετά από παράλληλη σέντρα του Κυπαρίσση, ο Σέχου έκανε το πλασέ μέσα από μικρή περιοχή, ο Βόνιερ απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτητής ήταν ο Γ. Τασιόπουλος με βοηθούς τους Κ. Τασιόπουλο και Κίτο, της ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Πάνος (50′) και Κραγιόπουλος (90’+2′) του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και οι Κανταρτζής (54′), Σενγκέγκης (90’+1′) και Σπυρλίδης (90’+3′) του Πιερικού.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Κώστας Βελιτζέλος): Παγιώτας, Πάνος, Ίτσιος, Κωτσιόπουλος, Στεφανίδης, Μυστρίδης, Κραγιόπουλος, Ελέζι (63′ Σέχου), Κυπαρίσσης (90′ Κάλτσο), Βουκελάτος (80′ Νταϊλάνι), Βιγιάλμπα (63′ Γκίκα).
Στον πάγκο: Μπαλάφας, Ξυδούς, Γκουλαξίδης, Γιαμούζης, Βαρυτιμίδης.
Πιερικός (Ανδρέας Παντζιαράς): Βόνιερ, Κανταρτζής, Φυτόπουλος, Δαλαμήτρας (78′ Μαντίκας), Τσάνι (66′ Αντωνιάδης), Σενγκέργκης, Μαυρίδης (78′ Μπαλικτσής), Κούλαλης, Μπατσαράς, Κιτσούλης (72′ Σπυρλίδης), Μπούσιος (78′ Βελώνης).
Στον πάγκο: Ευθυμιάδης, Γιώτας, Παπαδημητρίου, Λιακόπουλος.















