Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ολοκλήρωσε την αντεπίθεση που ξεκίνησε στο 2ο σετ, γνώρισε την ήττα από τον Francisco Cerundolo με 7-5, 6-4 και αποκλείστηκε για 1η φορά στην καριέρα του στον 1ο γύρο του Monte-Carlo Masters.
Είναι η 1η φορά που μένει εκτός 2ου γύρου ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έχει κατακτήσει 3 φορές στην καριέρα του το συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ την τελευταία πενταετία δεν είχε ηττηθεί ποτέ πριν από τα προημιτελικά.
Αυτό άλλαξε σήμερα, σε ένα ματς που ήταν στα μέτρα του Στέφανου, παρότι ο Cerundolo είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος, πόσο μάλλον για 1ο γύρο.
Ο Τσιτσιπάς ωστόσο είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και πέταξε στα σκουπίδια τις προσπάθειες που έκανε τόσο στο 1ο, όσο και στο 2ο σετ.
Στο 1ο σετ επέστρεψε από το 0-2, 15-30 και κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games για να περάσει μπροστά με 5-3, όμως θόλωσε μετά απ’ αυτό και είχε ένα πολύ κακό διάστημα, στο οποίο ο Cerundolo κέρδισε 8 games στη σειρά!
Έτσι, από το 3-5, ο Αργεντινός βρέθηκε μπροστά με 7-5, 4-0 και ήταν με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Δεν το έβαλε κάτω ο Στέφανος που παραλίγο να κάνει εντυπωσιακή ανατροπή στο σετ. Κέρδισε 4 games στη σειρά, επιστρέφοντας μάλιστα από το 15-30 και στα δύο service games του και από το 4-3, 40-15 στο 8ο game, για να επαναφέρει την ισορροπία στο 4-4 του σετ.
Και αυτή η προσπάθεια όμως επισκιάστηκε από ένα κακό game από το σερβίς στη συνέχεια, που έδωσε την ευκαιρία στον Cerundolo να αποφύγει τις περιπέτειες και να κάνει το break για να περάσει εκ νέου μπροστά, με 5-4. Χρειάστηκε 5 match points, αλλά κράτησε το σερβίς του ο Αργεντινός, που έκανε το 6-4 στη συνέχεια και ολοκλήρωσε το ματς σε 1 ώρα και 45 λεπτά αγώνα.
Ήταν η 1η φορά που κέρδισε τον Τσιτσιπά στην 3η του προσπάθεια (1-2) και έκλεισε θέση για τους “32” του Monte-Carlo Masters, εκεί όπου θα παίξει με τον Tomas Machac.
Όσο για τον Τσιτσιπά, συνεχίζει να έχει υποχρεώσεις για το διπλό του Monte-Carlo, όπου θα παίξει με τον αδερφό του, Παύλο. Μετά απ’ αυτό θα πάει στο Μόναχο της Γερμανίας για το ντεμπούτο του στο BMW Open, όπου θα συνεχίσει τη χωμάτινη σεζόν του την επόμενη εβδομάδα.
H ήττα πάντως αυτή θα τον φέρει ξανά εκτός Top 50 και χαμηλότερα από ποτέ στα τελευταία 8 χρόνια, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.65 του live ranking, 17 θέσεις χαμηλότερα από την κανονική του θέση. Και μπορεί να βρεθεί ακόμα χαμηλότερα, αν κάνει μια νίκη στο Monte-Carlo o Juan Manuel Cerundolo ή δύο νίκες ο Hubert Hurkacz ή ο Alexander Shevchenko.
Πηγή: Tennisnews
















