Bonjour!
Προτελευταία στροφή για τη φετινή συναρπαστική σαιζόν της Ligue 1, που και σήμερα περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Ο μαραθώνιος της γαλλικής ελίτ έχει φθάσει στην τελική του ευθεία, ωστόσο υπάρχουν αρκετά μέτωπα ανοιχτά με κυριότερο αυτό της παραμονής αλλά και της μιας ευρωπαϊκής θέσης που εκκρεμεί. Πάμε να δούμε λοιπόν τις δέκα αναμετρήσεις που απόψε -όπως και την επόμενη και τελευταία αγωνιστική- διεξάγονται ταυτόχρονα…
Ας ξεκίνησουμε λοιπόν από τα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου η δεύτερη και πιο εντυπωσιακή Lille των τελευταίων ετών υποδέχεται την Angers με τον ένα βαθμό να της εξασφαλίζει οριστικά και τη δεύτερη θέση μετά την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής της παρουσίας. Αυτή όπως και η Lyon απέναντι στην Caen αναμένεται να έχουν ένα εύκολο βράδυ εάν παρουσιασθούν σοβαρές. Θεωρούμε ότι καμία από τις δύο δεν θα ρισκάρει κάτι και αφενός τα δύο γκολ της Lille και ο άσος σε συνδυασμό με το over της Lyon, είναι πολύ πιθανά.
Για τη μάχη του Europa League οι δύο ομάδες που παλεύουν πλέον είναι η St.Etienne και η Montpellier που υποδέχονται Nice και Nantes αντίστοιχα. Οι μεν Stephanois (περιμένοντας και ένα θαύμα από το Groupama Stadium της Lyon) πιθανότατα θα μπουν δυνατά στο ματς και θα σκοράρουν από νωρίς ενώ οι Pailladins κόντρα στην πολύ φορμαρισμένη Nantes θα χρειαστεί να προσπαθήσουν παραπάνω για να πάρουν τη νίκη. Για τo ματς της Montpellier το τα 1-3 γκολ δείχνει μια πολύ καλή επιλογή.
Όπως είπαμε και στον πρόλογο του άρθρου, η πιο μεγάλη μάχη είναι αυτή της παραμονής με τέσσερις ομάδες (Amiens, Monaco, Caen, Dijon) να βρίσκονται σε απόσταση μόλις τεσσάρων βαθμών. Για την Caen και το δύσκολο βράδυ στην έδρα της Lyon τα είπαμε πιο πάνω ενώ το ίδιο δύσκολο αναμένεται το βράδυ και για την Dijon που φιλοξενείται στο Παρίσι από τους πρωταθλητές που είναι ήδη πληγωμένοι και δεν θα αφήσουν άλλα περιθώρια …για γκρίνιες και ο άσος με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά είναι εφικτός κόντρα σε μια Dijon που δύσκολα θα μπορέσει να προβάλει αντίσταση.
Monaco και Amiens στη μάχη της βραδιάς στο Πριγκιπάτο με τους Μονεγάσκους να μην βλέπονται το τελευταίο διάστημα, ωστόσο χρειάζονται μόνο τη νίκη για να μην μπλέξουν σε σοβαρές περιπέτειες ενώ η Amiens …βολεύεται και με το Χ. Δύσκολα πάντως θα επικρατήσουν οι γηπεδούχοι και αν το πράξουν, θα είναι με την ελάχιστη διαφορά γκολ.
Κλείνουμε το σημερινό σαββατόβραδο με τέσσερις αναμετρήσεις χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ομάδες θα παρουσιαστούν αδιάφορες (πολύ λίγες φορές συμβαίνει αυτο στο Championnat).
Αναμένουμε την ουραγό Guingamp να κλείσει τις φετινές εντός έδρας παρουσίες της χωρίς να ηττηθεί από τη Nimes που πάντως κλείνει πολύ εντυπωσιακά τη σαιζόν. Από εκεί και πέρα οι κυπελλούχοι Strasbourg και Rennes μονομαχούν στην έδρα της πρώτης και δεδομένων των πρόφατων αναμετρήσεων, αναμένουμε γκολ εκατέρωθεν. Το ίδιο περιμένουμε και στην έδρα της Toulouse με τη γηπεδούχο να υποδέχεται την ελλιπή Marseille, ενώ το under συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για Bordeaux και Reims που έχουν ήδη αμυντική φιλοσοφία στο παιχνίδι τους.
Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!
Συνοπτικά:
France – Ligue 1 (J37)
22:00 FC Girondins Bordeaux – Stade de Reims Under 2.5 Goals (1.66) 0-1 FT
22:00 EA Guingamp – Nimes Olympique 1X (1.56) 2-2 FT
22:00 Lille OSC – Angers SCO Lille Over 1.5 Goals (1.70) 5-0 FT
22:00 Olympique Lyonnais – SM Caen 1 & Over 2.5 Goals (1.57) 4-0 FT
22:00 AS Monaco (-1.5) – Amiens SC 2 (1.53) 2-0 FT
22:00 Montpellier Herault SC – FC Nantes 1 – 3 Goals (1.50) 1-1 FT
22:00 Paris St.Germain (-1.5) – Dijon FCO 1 (1.78) 4-0 FT
22:00 AS Saint-Etienne – OGC Nice AS Saint-Etienne Over 0.5 Goals 1st Half (1.65) 1-0 HT
22:00 RC Strasbourg – Stade Rennais FC Goal/Goal (1.61) 0-2 FT
22:00 Toulouse FC – Olympique de Marseille Goal/Goal (1.78) 2-5 FT















