Επιλογή Σελίδας

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Δ. Ανανιάδη, ο ΓΑΣ Σβορώνου χάρη σε γκολ των Δεμηρτζόγλου και Κυπαρίσση “υπέταξε” με 2-1 τον Βατανιακό, επικρατώντας στο πιερικό ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γιώργου Καμπερίδη έφτασε τους 47 βαθμούς έναντι 45 του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου ενώ ο Βατανιακός έμεινε στους 21 βαθμούς και απέχει 3 βαθμούς από την 11η θέση που οδηγεί στα μπαράζ και πλέον βρίσκεται η Καστοριά.

Σε ένα παιχνίδι με όλα τα χαρακτηριστικά του τοπικού ντέρμπι, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες κόντρα στο σύνολο του Γιώργου Ποτουρίδη, το οποίο έπαιζε για την ύπαρξή του και ήταν αυτό που ευτύχησε να προηγηθεί στο 70′ με γκολ του Δ. Ανανιάδη.

Ο Σβορώνος αντέδρασε και έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση με τέρμα του Δεμηρτζόγλου στο 67′, ψάχνοντας το γκολ της νίκης στα εναπομείναντα λεπτά, σε μια… επανάληψη της νίκης με ανατροπή επί του Αστέρα Πετριτή. Πράγματι, στο 84′ ο Κυπαρίσσης “λύτρωσε” τους γηπεδούχους, διαμορφώνοντας το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Την ερχόμενη αγωνιστική ο Σβορώνος ταξιδεύει στα Τρίκαλα για να τεθεί αντιμέτωπος με τον τοπικό ΑΟ Τρίκαλα ενώ ο Βατανιακός θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Αστέρα Πετριτή.

Το “φιλμ” του αγώνα
20′ Ο Λάμπογλου από πλάγια θέση έπειτα από εντυπωσιακό σόλο, έκανε το πλασέ, αλλά ο Φιρινίδης απέκρουσε.
21′ Πλασέ του Κοντοθανάση μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Φιρινίδη.
28′ Μετά από βαθιά μπαλιά του Κωτσιόπουλου για τον Κυπαρίσση, αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Δεμηρτζόγλου στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βατανιακού.
29′ Ο Λάμπογλου έγινε κάτοχος της μπάλας εκμεταλλευόμενος μακρινή μεταβίβαση του Κυπαρίσση, κέρδισε στο σπριντ τον Μάλα και έκανε το σουτ που έφυγε λίγο άουτ.
45′ Διαγώνιο σουτ του Χατζή μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
67′ ΓΚΟΛ! 0-1: Μετά από σέντρα του Μαργαρίτη ο Δ. Ανανιάδης με κεφαλιά νίκησε τον Κούζα “γράφοντας” το 0-1.
70′ ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Δεμηρτζόγλου βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Βατανιακού και βρέθηκε απέναντι από τον Φιρινίδη τον οποίον πλάσαρε με “λόμπα” και “έγραψε” το 1-1.
75′ Μετά από σέντρα του Χαρτσιά από αριστερά ο Κυπαρίσσης από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ που έδιωξε σωτήρια ο Φιρινίδης.
84′ ΓΚΟΛ! 2-1: Ο Χαρτσιάς με σέντρα από αριστερά βρήκε τον Κυπαρίσση στην “καρδιά” της άμυνας του Βατανιακού και ο πρώτος σκόρερ του 2ου ομίλου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φιρινίδη, διαμορφώνοντας το 2-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Τικόζογλου με βοηθούς τους Τσακιρόπουλο και Παντικίδη της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΓΑΣ Σβορώνου (Γιώργος Καμπερίδης): Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Καραγκούνης, Βούλγαρης, Δημηνάς (46′ Χαρτσιάς), Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου (77′ Κυρτέγος), Λάμπογλου (90′ Τρούμπαλος), Χατζής (90′ Ίτσιος), Κυπαρίσσης.
Βατανιακός (Γιώργος Ποτουρίδης): Φιρινίδης, Μάλα, Σαμανίδης (62′ Δερμίσης), Γκαράτζιας, Λιόλιος, Ανανιάδης Χ., Μιχαηλίδης (80′ Μητράκας), Δαλαμήτρας, Ανανιάδης Δ., Μαργαρίτης, Μιτακίδης.

  • Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που κατέκλυσαν το γήπεδό μας ενισχύοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και εύχεται στην ομάδα του Βατανιακού καλή συνέχεια στη σεζόν.