Επιλογή Σελίδας

Πραγματικά κρίμα και άδικο για αυτήν την προσπάθεια της Ελλάδας. Το διπλό λάθος του Μαυροπάνου οδήγησε στο εύστοχο πέναλτι του Μπαπέ και τη νίκη των Γάλλων με σκορ 1-0 σε μία αναμέτρηση που η Ελλάδα άξιζε κάτι παραπάνω με βάση την προσπάθειά της.

Γαλλία – Ελλάδα: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Η Γαλλία του Ντεσάν άρχισε το ματς με γκολκίπερ τον Μενιάν, άμυνα με Κουντέ, Κονατέ, Ουμπαμεκανό και Ερναντές. Οι Καμαβινγκά και Τσουαμενί οι 2 χαφ μπροστά από την άμυνα των Τρικολόρ και τριάδα πίσω από τον Μουανί οι Κομάν, Γκριζμάν και Μπαπέ.

Η Ελλάδα του Πογέτ ξεκίνησε τον αγώνα ως εξής: Βλαχοδήμος τέρμα και άμυνα με Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Μπάλντοκ. Κέντρο με Κουρμπέλη, Σιώπη και Μπακασέτα και τριάδα στην επίθεση με Μάνταλο, Γιακουμάκη και Μασούρα. Αυτή φαινόταν η αρχική διάταξη, όμως όπως φάνηκε στην πράξη ήταν περισσότερο ένα σχήμα με δύο εξάρια, τον Σιώπη και τον Κουρμπέλη. Σαν ένα 4-2-3-1 ή και ενίοτε σαν ένα 4-4-1-1. Ο δε Κουρμπέλης γύριζε πίσω σε φάση άμυνας για να λειτουργεί ως 3ος στόπερ.

Με μεγάλη πίεση η Γαλλία στο ξεκίνημα αλλά άντεξε η Ελλάδα

Η Γαλλία μπήκε στο παιχνίδι θέλοντας να ασκήσει μεγάλη πίεση και έβγαλε ορισμένες φάσεις αλλά η Ελλάδα και η άμυνά της – μαζί με τον Βλαχοδήμο βέβαια – κράτησαν. Στο 7ο λεπτό ήταν η πρώτη απειλή από τους Γάλλους. Στο 8′ ο Μπαπέ είχε μία προσπάθεια έξω. Στο 11′ ο Μπαπέ ήταν πρωταγωνιστής σε μεγάλη φάση για τους Τρικολόρ. Προσπάθειες για γκολ είχαν και οι Μουανί και Ουπαμεκανό.

Λίγο μετά το 10′ ο Βλαχοδήμος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και υπήρξε η πιθανότητα να γίνει αλλαγή από τον Πασχαλάκη αλλά τελικώς συνέχισε. Η Ελλάδα είχε μία τελική στο 24′ με ένα σουτ του Μπακασέτα και στο 38′ είχε ένα σουτ του Μάνταλου που κόπηκε. Ο Μπαπέ στη διάρκεια του α’ μέρους ζήτησε 4 φορές πέναλτι. Στο 44′ ο Βλαχοδήμος είχε μία φοβερή επέμβαση πάνω στον Κουντέ από κοντά.

Το πέναλτι του Μαυροπάνου, η διπλή εκτέλεση του Μπαπέ για το 1-0 και μετά με 10 παίκτες η Ελλάδα

Ο Μαυροπάνος θα αποδεικνυόταν ο πλέον μοιραίος παίκτης στο 2ο μέρος. Στο 49′ βρήκε άσχημα στο κεφάλι τον Γκριζμάν για να δοθεί πέναλτι μετά από VAR Check. Στο 53′ ο Βλαχοδήμος έβγαλε το πέναλτι του Μπαπέ αλλά δόθηκε επανάληψη διότι ο Μαυροπάνος είχε μπει μέσα για να γίνει με τη 2η εκτέλεση πέναλτι του Μπαπέ το 1-0 στο 55′. Έτσι ήρθε το 1-0.

Στο 65′ ο Μάνταλος είχε μία προσπάθεια και στο 70′ ο Μαυροπάνος έχασε τον Μουανί και πήρε αποβολή μετά από φάουλ του. Έτσι η Ελλάδα έμεινε με δέκα παίκτες.

Στο 73′ ο Γκριζμάν είχε ένα φάουλ λίγο έξω ενώ ήδη ο Πογέτ είχε σηκώσει και έβαλε 2 στόπερ, τον Ρέτσο και τον Κουλιεράκη. Μετά το 80′ η Ελλάδα είχε φάση με το σουτ του Φούντα ενώ η Γαλλία απείλησε 3 φορές, μία με Μπαπέ, μία με Μπαπέ και Ντεμπελέ και μία με Καμαβινγκά. Στις καθυστερήσεις ο Βλαχοδήμος είχε ένα stop πάνω στον Μπαπέ.

MVP: Ο Γκριζμάν πήρε το πέναλτι από τον Μαυροπάνο και γενικά απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο σταρ των Γάλλων κέρδισε την εσχάτη των ποινών και έτσι οδήγησε και στην κατάκτηση της νίκης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Βλαχοδήμος και Μπάλντοκ. Ο Έλληνας πορτιέρε ήταν φοβερός και ο έμπειρος δεξιός μπακ έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια. Ο Βλαχοδήμος είχε και σημαντικές επεμβάσεις.

Για την Ελλάδα ο Φούντας βοήθησε αρκετά και είχε και καλή φάση για γκολ ενώ λειτούργησε ακόμα και ως… στόπερ με καίριο κόψιμο προς το τέλος. Ο Μπαπέ ήταν ο σκόρερ των Γάλλων και μέσα σε φάσεις, χωρίς να είναι σούπερ πάντως αλλά υπήρχαν στιγμές που φαινόταν ξεκάθαρα το ταλέντο του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όσο καλός ήταν στο ξεκίνημα τόσο αρνητικός ήταν στη συνέχεια ο Μαυροπάνος. Διπλό το λάθος του. Και στο πέναλτι πάνω στον Γκριζμάν και για την επανάληψη ενώ μετά αποβλήθηκε.

Η ΓΚΑΦΑ: Διπλή και ανήκει στον Μαυροπάνο. Και για το πέναλτι στον Γκριζμάν και για την επανάληψη για τον Μπαπέ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Για όλες τις καθοριστικές του αποφάσεις ο Λαόθ περίμενε το VAR Check. Για τη φάση του πέναλτι προφανώς βέβαια και την ευθύνη έχει ο Μαυροπάνος και για το χτύπημα στον Γκριζμάν και για τη συνέχεια.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Ελλάδα πάλεψε σαν… θηρίο το ματς. Ακόμα και όταν έμεινε με δέκα βγήκε μπροστά και έψαξε το γκολ. Η Γαλλία είναι φυσικά πολύ πιο ποιοτική ομάδα αλλά στο τέλος ο απολογισμός δείχνει πως πήρε το ματς από το διπλό λάθος του Μαυροπάνου. Η εμφάνιση των διεθνών μας ήταν όντως για κάτι καλύτερο.

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντές, Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Κομάν (77′ Ντεμπελέ), Γκριζμάν (86′ Ενκουκού), Μπαπέ και Κόλο Μουανί (86′ Ζιρού).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Κουρμπέλης (86′ Μπουχαλάκης), Σιώπης (66′ Φούντας), Μπακασέτας (72′ Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71′ Κουλιεράκης) και Γιακουμάκης (66′ Παυλίδης).

Πηγή: Gazzetta