Επιλογή Σελίδας

Η συνάντηση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του ελληνικού στίβου θα γίνει στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου το Σαββατοκύριακο (29-30/6).

Ο Κώστας Δουβαλίδης (EUROKINISSI)

Το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Κ23 είναι η ευκαιρία πολλών να προσθέσουν μία ακόμη νίκη στην πλούσια συλλογή τους και να κυνηγήσουν εκείνους κι εκείνες που στην ιστορία της διοργάνωσης έχουν πετύχει σπουδαίες και διαδοχικές νίκες.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (σφυροβολία) και ο Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ.), που αμφότεροι μετρούν 16 νίκες στα αγωνίσματα τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που είναι οι περισσότερες από κάθε άλλο αθλητή ή αθλήτρια στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Κώστας Δουβαλίδης έχει φέτος την ευκαιρία να τους «πιάσει» στην κορυφή, καθώς μετρά ήδη 15 νίκες. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 110 μ. εμπ. θα έχει δυνατό συναγωνισμό, ωστόσο παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και στη φετινή διοργάνωση.

Ο Κώστας Φιλιππίδης σταμάτησε πρόσφατα με ένα σπουδαίο επίτευγμα 13ων νικών, που τον φέρνει στην πρώτη θέση των νικών στο αγώνισμα του.  Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει έξι νίκες στην κατοχή του και την προοπτική να παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια στην κορυφή. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Λούης Τσάτουμας έχει αναδείχθηκε 12 φορές πρωταθλητής στην κατηγορία των Ανδρών.

Ο Ανδρέας Δημητράκης είναι από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης με 11 νίκες στα 1.500 μ. , 4 νίκες στα 800, 4 νταμπλ 800 μ.- 1.500μ.. κι ένα στα 1.500 – 5.000 μέτρα.

Φαβορί για την πρώτη θέση στο τριπλούν είναι ο Δημήτρης Τσιάμης, κάτι που αν συμβεί θα του δώσει και την 12η νίκη στη διοργάνωση. 

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου παραμένει με διαφορά η κορυφαία Ελληνίδα στα 100 μ. εμπ. και το φαβορί για τη νίκη στη φετινή διοργάνωση, κάτι που αν πετύχει θα της χαρίσει τη 10η επικράτηση στο αγώνισμα.

Ο Κώστας Μπανιώτης στο άλμα σε ύψος έχει 10 νίκες. Εννέα  νίκες έχει ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ. (6 νίκες στα 100μ και 6 ντάμπλ 100 μ., 200 μ.). Ο Κώστας Νάκος μπορεί να προέρχεται από τραυματισμό, ωστόσο έχει ήδη επτά νίκες και φέτος θα επιστρέψει στην εκκίνηση των χαμηλών εμποδίων.

Η Τατιάνα Γκούσιν μετράει έξι νίκες στη διοργάνωση και στο Βόλο θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει την Τόνια Στεργίου, που μετρά τον ίδιο αριθμό νικών.

Έξι σερί νίκες έχει στα 100 μ. ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, που θα πάρει θέση εκκίνησης και στη φετινή διοργάνωση με αξιώσεις να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού, έστω κι αν νωρίτερα στη σεζόν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Η Ειρήνη Βασιλείου θα απουσιάζει από φετινή διοργάνωση, εξαιτίας τραυματισμού, κι έτσι θα χάσει την ευκαιρία να διευρύνει το σερί των νικών της. Η έμπειρη αθλήτρια έχει πέντε νίκες στα 400 μ. και μία στα 800 μ., από την περσινή της συμμετοχή στη διοργάνωση του Βόλου.

Ο Ιάσονας Θανόπουλος έχει έξι νίκες στη δισκοβολία – όσες και ο Γιώργος Τρέμος στο ίδιο αγώνισμα – και φέτος θα διεκδικήσει την έβδομη, όπως και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, που είναι από τα φαβορί για τη νίκη, σε ένα από τα πιο αμφίρροπα αγωνίσματα της διοργάνωσης.

Το σερί των 12 νικών της Χρυσούλας Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία σταμάτησε το 2023, λόγω της γέννησης του πρώτου της παιδιού. Η έμπειρη αθλήτρια επιστρέφει φέτος στη διοργάνωση με στόχο τη 13η της νίκη. Η Έλενα Φιλάνδρα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα γυναικών στα 800 μ. 11 φορές ενώ έχει και δύο νταμπλ (800 μ., 1.500 μ.).

Ακολουθούν με 10 νίκες η Χριστίνα Χαντζή στα 400 μ. εμπόδια και η Νίκη Μπακογιάννη στο άλμα σε ύψος.

Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στη σφυροβολία και η Φλώρα Ρεντούμη στα 100 μ. εμπόδια έχουν 9 νίκες. Η Βούλα Παπαχρήστου έχει επτά νίκες στο τριπλούν και 3 ντάμπλ (μήκος-τριπλούν),  όσα έχει και η Πηγή Δεβετζή επίσης στο τριπλούν και 3 ντάμπλ (μήκος-τριπλούν).

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έχει επτά νίκες στο επί κοντώ όσες και η  Γεωργία Τσιλιγκίρη στο ίδιο αγώνισμα.

Στα 3.000 μ. στιπλ η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη έχει ήδη έξι νίκες στα 3.000 μ. στιπλ και την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση και στον φετινό αγώνα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This