Επιλογή Σελίδας

Ο Βίκος Ιωαννίνων επικράτησε με 98-55 του Ναύαρχου Βότση, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, σε αγώνα για τη 17η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ένας κεφάτος Βίκος Ιωαννίνων παρουσιάστηκε σήμερα στο παρκέ, παίζοντας καλό μπάσκετ και έχοντας επιθετική πολυφωνία φτάνοντας εύκολα στη νίκη επί του Ναύαρχου Βότση. Πρώτος σκόρερ για το Βίκο ο Καλαμπάκας με 19, Τσιλούλης με 15, Κοτσάνος με 14, Ιωαννίδης με 12 και Djordjevic-Marinkovic με 11 ακολούθησαν. 

Με τους Γυφτάκη, Τσιλούλη, Καλαμπάκα, Djordjevic-Marinkovic-Πάτρα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Θωμάς Κωστόπουλος που είδε την ομάδα του να μπαίνει στο παρκέ με μεγάλη συγκέντρωση και ευστοχία προηγούμενη με 15-4 στο 4΄. 3/3 τρίποντα είχαν οι Γιαννιώτες με τον Καλαμπάκα ιδιαίτερα κεφάτο με 7 πόντους. Ο Βίκος ήταν εξαιρετικά συνεπής αμυντικά κρατώντας καλή διαφορά στην εξέλιξη του δεκαλέπτου (22-7 στο 7΄). Μέχρι και το φινάλε της περιόδου ο Djordjevic-Marinkovic έδειχνε κάποια από τα ποιοτικά στοιχεία του παιχνιδιού του με το σκορ στο 10΄ να είναι 29-11.

Το άνοιγμα του rotation της γιαννιώτικης ομάδας είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το ρυθμό της στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου έχοντας όμως double score (36-18). Ο προπονητής του Βίκου χρησιμοποίησε δίδυμο ψηλών για αρκετή ώρα τους Ιωαννίδη-Κοτσάνο με το δεύτερο να είναι θετικός στο χρόνο που αγωνίστηκε. Η επιστροφή του Τσιλούλη στο παρκέ στη θέση “1” αυτή τη φορά βοήθησε σημαντικά τους γηπεδούχους με τον Σταυρόπουλο να βάζει τα μακρινά σουτ “τιμωρώντας” τη ζώνη του Βότση και το σκορ να γίνεται 50-25 στο 18΄. Ο Βίκος δημιουργούσε συνεχώς ελεύθερα σουτ στη weak side όντας εύστοχος με αποτέλεσμα να πάει στο ημίχρονο στο +25 (56-31 στο 20΄). 16 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα είχε στο πρώτο μισό ο Καλαμπάκας. 

Χωρίς ρυθμό το παιχνίδι στα πρώτα 3΄ του τρίτου δεκαλέπτου με τον Βίκο πάντως να έχει παγιώσει τη διαφορά λίγο κάτω από τους 30 (61-33 στο 23΄). Ο Κοτσάνος έγινε διψήφιος αξιοποιώντας τις περισσότερες επιθέσεις που πήρε στο low post με το σκορ να γίνεται 70-36 στο 26΄. Οι γηπεδούχοι με άνεση βρισκόταν στο 76-41 στο 30΄.

Ο Καλαμπάκας επέστρεψε στο παρκέ για πρώτη φορά μετά το δεύτερο δεκάλεπτο σα να μην έλλειψε ποτέ ευστοχώντας στο 5ο του τρίποντο με τον Ιωαννίδη με εντυπωσιακό alley oop να βγάζει τη φάση του αγώνα. Το σκορ στο 33΄ ήταν 85-44. Ο coach Κωστόπουλος χρησιμοποίησε και τους Βαράκα, Αντωνίου που δεν είχαν πάρει μέχρι τότε χρόνο συμμετοχής με τον πρώτο να βάζει 5 πόντους. Ο Ιωαννίδης πρόσφερε άφθονο θέαμα με το τελικό σκορ να είναι το 98-55. Στο 12-2 το ρεκόρ του Βίκου Ιωαννίνων που την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Καρδίτσα για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση.

Διαιτητές: Ντόγκας, Χατζηκώστας, Χανός.

Δεκάλεπτα: 29-11, 56-31, 76-41, 98-55.

ΑΣ Βίκος Ιωαννίνων (Κωστόπουλος): Γυφτάκης 2, Αναγνωστάκης 4, Ιωαννίδης 12, Τσιλούλης 15 (3), Πάτρας 4, Καλαμπάκας 19 (5), Βαράκας 5 (1), Σταυρόπουλος 8 (2), Κοτσάνος 14, Τζόρτζεβιτς 11 (1).

ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης (Καραμουσαλίδης): Κυρατζής, Ψάλτου 4, Βλασσόπουλος 7,  Γκίζης 15 (1), Αγριόπουλος 16 (3), Παπαδόπουλος 5, Κωφοτόλης, Μεσκούρης 2, Χαβαλές 2, Παππάς 4.

Πηγή: Ήπειρος Basκet