Επιλογή Σελίδας

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξόρκισε σήμερα την κατάρα των αγώνων ανοιχτού και κατάφερε να πετύχει μια διάκριση που τόσο άξιζε.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 6η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο έμπειρος αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ με 5,87 μ. και έβαλε στην τροπαιοθήκη του το πρώτο του μετάλλιο σε ανοιχτό στίβο.

Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,50 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια ανέβηκε χωρίς πρόβλημα στα 5,65 μ. και 5,75 μέτρα, ύψος που σε άλλες συνθήκες θα καθόριζε την έκβαση του αγώνα, ωστόσο σήμερα “νίκησαν” 9 αθλητές.

Στις προσπάθειες στα 5,82 μ. άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση, καθώς συνολικά πέρασαν πέντε. Ο Καραλής καθάρισε στη συνέχεια και το 5,87 μ. με την πρώτη και “κλείδωσε” τη δεύτερη θέση στον αγώνα, αφού κανείς, πέραν του Ντουπλάντις, που το άφησε. Η συνέχεια ήταν ανάμεσα στον Έλληνα και τον Σουηδό, που για πρώτη φορά έμειναν μόνοι στον αγωνιστικό χώρο για την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή, αφού έκανε ένα άκυρο στο 5,92 μ. (πανελλήνιο ρεκόρ 5,91 μ.), δοκίμασε μία φορά στο 5,97 μ. και 6,02 μ. πανηγύρισε στη συνέχεια μαζί με τους προπονητές του και τα μέλη της ομάδας το πρώτο του μετάλλιο στον ανοιχτό. Στις εξέδρες μαζί με τον Χάρη Καραλή ήταν τόσο ο Πολωνός Μαρσίμ Ζεπάνσκι, που έχει την επίβλεψη του αθλητή στα άλματα, όσο και ο Γιώργος Πομάσκι.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 6η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το επί κοντώ ήταν το τελευταίο αγώνισμα που έμεινε να διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και οι δύο αθλητές τράβηξαν την προσοχή των θεατών, που ήταν στην εγκατάσταση.

Ο Ντουπλάντις αναδείχθηκε νικητής με 6,10 μ. και νέο ρεκόρ διοργάνωσης και την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Σασμά (Τουρκία) και Ζέρνικελ (Γερμανία) με 5,82 μέτρα.

Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πριν δύο χρόνια στο Μόναχο είχε μείνει για μια θέση εκτός τελικού, ενώ πέρυσι στη Βουδαπέστη, παρότι ήταν φαβορί για μια καλή παρουσία δεν κατάφερε να περάσει το αρχικό άλμα στον προκριματικό.

Φέτος, όμως, η χρονιά του αθλητή προμήνυε από τους πρώτες του αγώνες της χρονιάς πως θα είναι εξαιρετική. Ο αθλητής κατέκτησε το χειμώνα το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού και έφτασε στη Ρώμη έχοντας κάνει τρεις αγώνες στα 5,72 μ. και στη Ρώμη βελτίωσε το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ, αφού είχε 5,86 μ. από φέτος.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 6η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Καραλής κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ των Ανδρών μετά το ασημένιο του Χρήστου Παπανικολάου το 1966 στη Βουδαπέστη και έδειξε πως τα επόμενα χρόνια μπορεί να είναι σταθερά στο βάθρο των νικητών.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που παραμένουν στη Ρώμη βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο και πανηγύρισαν μαζί με τον Καραλή τη μεγάλη αυτή επιτυχία. Η χώρα μας έκλεισε έτσι τη διοργάνωση με τρία μετάλλια, αφού προηγήθηκαν το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο της Στεφανίδη.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 6η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η ομάδα 4Χ100 μ των Ανδρών ενημερώθηκε σήμερα γύρω στις 5 το απόγευμα πως θα πάρει θέση εκκίνησης στον τελικό του αγωνίσματος.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 6η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι Βασίλης ΜυριανθόπουλοςΝικόλας ΠαναγιωτόπουλοςΣωτήρης Γκαραγκάνης και Γιάννης Νυφαντόπουλος πέρασαν έβδομοι τη γραμμή τερματισμού με 39.39 και έκλεισαν ιδανικά την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Τα μέλη της αποστολής ήταν στη ζώνη αναμονής, καθώς ήταν ένατοι στον ημιτελικό και βρέθηκαν μετά την απόσυρση της Γαλλίας στον τελικό της διοργάνωσης. Η ελληνική τετράδα μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει το φετινό της ρεκόρ, ωστόσο έδειξε πως έχει τις δυνατότητες και το έμψυχο δυναμικό να διεκδικήσει στο μέλλον ακόμη καλύτερα πλασαρίσματα. Η 4Χ100 μ. της χώρας μας έχει μέλλον, γιατί δουλεύει συστηματικά και ομαδικά και παράλληλα αποτελείται από τη νέα φουρνιά των σπρίντερ, την οποία πλαισιώνει με την πολύχρονη εμπειρία του ο άτυπος αρχηγός, Γιάννης Νυφαντόπουλος.

Νικήτρια ομάδα ήταν η Ιταλία, που τερμάτισε σε 37.82 και ακολούθησε η Ολλανδία με 38.46 και στην τρίτη θέση η Γερμανία με 38.52

Κέρδισαν τις εμπειρίες οι δρομείς στα 10.000 μ.

Τρεις αθλητές μας συμμετείχαν στον β’ τελικό των 10.000 μ. στην έκτη και τελευταία ημέρα του 26ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης. Ο Κώστας Σταμούλης είχε την καλύτερη παρουσία, καθώς τερμάτισε σε 30.09.67 και κατατάχθηκε 14ος.

Ο αθλητής έχει κάνει φέτος καλή σεζόν τόσο στα 10.000 μ. όπου έφτασε το ρεκόρ του στα 29.08.17, όσο και στον ημιμαραθώνιο και στη Ρώμη κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Ωστόσο, δεν έμεινε όσο ικανοποιημένος θα ήθελε, καθώς δεν είχε στη διάρκεια του αγώνα τη φρεσκάδα που θα του επέτρεπε να κυνηγήσει μια επίδοση κοντά στο ρεκόρ του.

Μία θέση πίσω του τερμάτισε ο Νίκος Σταμούλης με 30.42.47, στο ντεμπούτο του σε διοργάνωση Ανδρών. Ο αθλητής του Μπάμπη Ποσονίδη συγκέντρωσε πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.
Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στο αγώνισμα ήταν ο Μάριος Αναγνώστου, που τερμάτισε 17ος σε 31.53.73 και δεν ήταν στην κατάσταση που ήθελε. Στη διάρκεια της σεζόν αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, ωστόσο προσπάθησε να κρατηθεί στην κούρσα και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

Πολύ ωραία εμπειρία. Δε μου βγήκε η κούρσα, ένιωθα κουρασμένος. Από ένα σημείο κι έπειτα απογοητεύτηκα. Η χρονιά έχει πάει πολύ καλά και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό“, είπε ο Κώστας Σταμούλης και από την πλευρά του, ο Νίκος Σταμούλης, σχολίασε: “Πολύ όμορφη εμπειρία σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό. Η απόδοση μου δεν ήταν η αυτή που θα ήθελα. Κρατάω τη μεγάλη εμπειρία και συνεχίζουμε για τα καλύτερα“.

Πολύ όμορφη διοργάνωση, η καλύτερη που έχω πάει μέχρι στιγμής. Θα ήθελα ωστόσο να έχω πάει καλύτερα. Δεν ήμουν στην κατάσταση που ήθελα και φάνηκε και από το χρόνο μου. Βλέποντας τους μεγάλους αθλητές θες κι εσύ να πας καλύτερα και να βελτιωθείς. Ελπίζω στο μέλλον να είμαι σε θέση να διεκδικώ θέσεις στην πρώτη 20άδα“, είπε ο Μάριος Αναγνώστου.