Επιλογή Σελίδας

Σε μία αγωνιστική που του παρουσιάστηκε μία τεράστια ευκαιρία για να αυξήσει τη διαφορά του από τη 2η θέση στους πέντε βαθμούς, ο ΓΑΣ Σβορώνου δεν την εκμεταλλεύτηκε γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 στα Τρίκαλα από τον ΑΟΤ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα της Πιερίας δεν έπιασε τα γνωστά στάνταρ απόδοσής της και νικήθηκε από την κόπωση της μεσοβδόμαδης υπερπροσπάθειας 130 λεπτών αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Παυλίδη μόχθησαν στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να μπορέσουν να φέρουν την αναμέτρηση σε ισορροπία ωστόσο ήταν εξόφθαλμο πως τα επίπεδα φρεσκάδας, ενέργειας και φαντασίας δεν ήταν τα απαιτούμενα ώστε να φτάσουν σε μία ακόμη ανατροπή με αποτέλεσμα να γνωρίσουν φυσιολογικά την ήττα στη θεσσαλική πόλη.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα του ΓΑΣ Σβορώνου τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτη μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Μια ήττα που ήρθε μάλιστα από τον ίδιο αντίπαλο αφού ο ΑΟ Τρίκαλα ήταν η μοναδική ομάδα μέχρι σήμερα που είχε καταφέρει να επικρατήσει κόντρα στην ομάδα της Πιερίας (0-2).

Το πρώτο μισό του πρώτου 45λεπτου ανήκε στους γηπεδούχους οι οποίοι πατούσαν πιο σταθερά στον αγωνιστικό χώρο, κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες και κατάφεραν να επωφεληθούν από το μομέντουμ του ματς και να ανοίξουν το σκορ στο 18′ με το κοντινό πλασέ του Βασιλείου.

Αυτό το γκολ ταρακούνησε το ΓΑΣ ο οποίος ανέβασε την απόδοσή του λίγα λεπτά αργότερα και απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία στο 30′ με τον Δεμηρτζόγλου να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση αλλά να βλέπει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να παραχωρεί το κόρνερ.

Στο 35′ οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν μία κραυγαλέα διπλή ευκαιρία για να φτάσουν στην ισοφάριση, όταν αρχικά το γυριστό σουτ του Δεμηρτζόγλου από θέση βολής εξουδετέρωσε ο Παπαδόπουλος με απίθανη απόκρουση, ενώ στη συνέχεια το ανάποδο ψαλίδι του Κυπαρίσση κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σβορώνου ανέβασε αισθητά τα ποσοστά κατοχής μπάλας, κέρδισε πολλά μέτρα στο τερέν και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει τους διαδρόμους για να μπορέσει να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να γίνει απειλητική.

Οι γηπεδούχοι στο 60′ ήταν εκείνοι που έχασαν μία πολύ σημαντική ευκαιρία για το 2-0, με τον Σαμαντά να αστοχεί ελάχιστα με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας, ενώ ο ΓΑΣ απάντησε στις ευκαιρίες στο 75′ με το διαγώνιο σουτ του Δεμηρτζόγλου στην κλειστή γωνία του Παπαδοπούλου να εξουδετερώνεται από τον τελευταίο.

Ο 29χρονος winger παρουσίασε άλλη μία καλή ευκαιρία στο 80′ όταν απείλησε με δυνατό δεξί σουτ από το όριο της περιοχής αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των Τρικάλων με δύσκολη επέμβαση στη γωνία του κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.

Οι “κιτρινόμαυροι” στα τελευταία 10 λεπτά συν τις καθυστερήσεις άσκησαν αρκετή πίεση στον αντίπαλο χωρίς ωστόσο να φτάσουν στην παραγωγή σημαντικών απειλών, με αποτέλεσμα να φύγουν με άδεια χέρια από το γήπεδο για πρώτη φορά μετά την 1η Οκτωβρίου!

Την επόμενη Κυριακή ο ΓΑΣ Σβορώνου φιλοξενεί στο ” Λάζαρος Ξανθόπουλος ” τον Αστέρα Σταυρού (11/2 – 15:00) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γκουντέλας (ΕΠΣ Καρδίτσας) με α’ βοηθό τον κ. Γάκο (ΕΠΣ Φθιώτιδας) και β’ βοηθό τον κ. Κατσαρό (ΕΠΣ Ευρυτανίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΟ Τρίκαλα (Σάκης Θεοδοσιάδης): Παπαδόπουλος, Γεωργάκης, Τζελής, Κατσαντώνης, Γ. Σκόνδρας, Ιωάννου (87′ Μαγκούτης), Μπέκας, Σαμαντάς (70′ Μπραντίτσας), Αλεξίου, Ν. Σκόνδρας, Βασιλείου (70′ Κοντογεώργος).

ΓΑΣ Σβορώνου (Δημήτρης Παυλίδης): Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος (46′ Δημητρίου), Βούλγαρης (77′ Ξυδούς), Καραγκούνης, Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Λάμπογλου (61′ Χαρτσιάς), Δεμηρτζόγλου, Χατζής (46′ Κυρτέγος), Κυπαρίσσης.

  • Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί την αντίστοιχη του ΑΟ Τρίκαλα για την φιλοξενία και εύχεται στην αντίπαλη ομάδα καλή συνέχεια στη σεζόν.