Επιλογή Σελίδας

Αν και το άλμα πάνω από τα 8.00 δεν ήρθε για τον Μίλτο Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, εντούτοις ήρθε η νίκη, που ήταν η έβδομη συνεχόμενη (από το 2019) σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό, που γέμισε το μεγαλύτερο μέρος των κερκίδων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ολυμπιονίκης του μήκους σημείωσε 7.92 με την έκτη του προσπάθεια, ενώ είχε ακόμα άλματα στα 7.61, 7.64, 7.85, 5.52 (παρατημένο) και 7.82.

Την απονομή στο μήκος έκανε ο πρόεδρος του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσιούμπας και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Νωρίτερα, στη σφαιροβολία γυναικών την απονομή έκανε ο Υφυπουγός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, ενώ στις κερκίδες παρεβρέθηκαν ακόμα πολλά μέλη της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας, όπως και του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

Ο κόσμος ενθάρρυνε τον Μίλτο σε όλες τις προσπάθειές του κι αυτός ήταν φανερό ότι ήθελε να τους αποζημιώσει με ένα καλύτερο άλμα, το οποίος φαίνεται να κρατά για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του κλειστού στίβου. Τον Τεντόγλου στο βάθρο συνόδεψαν ο Αντώνης Στυλιανίδης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 7.41 και ο Αλέξιος Αργυρόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 7.31.

Η Σοφία Ιωσηφίδου (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

Νίκη με μεγάλο ατομικό ρεκόρ για την Ιωσηφίδου

Μπορεί ο Μίλτος να έφυγε απογοητευμένος από το ΣΕΦ, δεν συνέβη, όμως, το ίδιο με την Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) στα 60 μ. με εμπόδια. Η ίδια ήταν ελαφρώς απογοητευμένη με την εξέλιξη της σεζόν μέχρι τώρα έχοντας «κολλήσει» σε επιδόσεις στα 8.25 με 8.30, αλλά σήμερα με 8.14 διέλυσε το ρεκόρ της και έγινε η έβδομη εμποδίστρια όλων των εποχών στην Ελλάδα. Δεύτερη στην κατάταξη με 8.42, η Κατερίνα Ρέχα (Αρχέλαος Κατερίνης), η οποία επέστρεψε πέρυσι στους στίβους δυνατή (είχε σταματήσει στην Γ’ Λυκείου) και τρίτη η Μάρθα Νεαμονίτη (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 8.44. Αμφότερες πέτυχαν ατομικά ρεκόρ.

Δεν έχω αντιληφθεί τι έχω κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρώτη μου νίκη σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 60 μ. με εμπόδια που συνδυάστηκε με πολύ καλό χρόνο. Μακάρι να γινότανε αυτός ο χρόνος λίγο πιο μπροστά, αλλά δεν θέλω να είμαι αχάριστη. Το περίμενα ότι θα έρθει μια τέτοια επίδοση”, τόνισε η Ιωσηφίδου και συνέχισε: “Πολλά χρόνια ονειρευόμουν να έρθει αυτή η στιγμή οπότε θέλω να απολαμβάνω την κάθε στιγμή και να απολαμβάνω τους αγώνες. Είμαι πρώτη φορά τόσο κοντά να πάω σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οπότε και να μην πάω μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένη”. 

Μεγάλη μάχη στα 60 μ. με εμπόδια. (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

Μάχη στα ψηλά εμπόδια των ανδρών, με τον Χρήστο Ρούμτσιο (ΠΑΟ) να κερδίζει στο φινάλε με χρόνο 7.88, τους Γιάννη Καμαρινό (ΠΑΟΚ) με 7.91 και Τάσο Ηλιόπουλο του ΓΣ Κηφισιάς με 7.92.

Στη βαθμολογία πρώτο σωματείο στις γυναίκες ήταν ο ΓΣ Κηφισιάς με 33 και ακολούθησαν Παναθηναικός με 32 και ΑΓΣΙ με 30. Στους Άνδρες πρώτευσε ο Παναθηναϊκός με 44 βαθμούς και ακολούθησαν Παναξιακός ΑΟ (36) και ΠΑΟΚ (31).