Επιλογή Σελίδας

Για όσους δεν το θυμούνται, ο ΠΑΟΚ πέρυσι το καλοκαίρι πέτυχε τρεις προκρίσεις, όχι με σπουδαία μπάλα και κυριαρχία, αλλά δια πυρός και σιδήρου. Με εξαίρεση την ρεβάνς κόντρα στην Χαρτς, όπου και σφράγισε την είσοδό του στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, όλα τα άλλα παιχνίδια του ήταν από δύσκολα, έως πολύ δύσκολα, ακόμα κι εκείνα στα οποία νίκησε τελικά με μεγάλα σκορ. Κόντρα στην Μπεϊτάρ για παράδειγμα, μετά το 0-0 στην Τούμπα, στην ρεβάνς χρειάστηκε να πιάσει ένα κρισιμότατο πέναλτι ο Κοτάρτσκι (με το σκορ στο 0-1 και τον ΠΑΟΚ να παίζει με δέκα παίκτες) και να βάλουν οι Ισραηλινοί δύο αυτογκολ για να έρθει το τελικό 1-4. 

Κόντρα στην Χάιντουκ στην Τούμπα, μετά το 0-0 στο Σπλιτ, ο “Δικέφαλος” υπέφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Κροάτες ήταν εντυπωσιακά ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο για να καταρρεύσουν βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και διαμορφώθηκε το τελικό  3-0.

Δεν πάω πιο πίσω, στο στραπάτσο με την Λέφσκι ή στην ήττα από την Μποέμιανς (!). 

Τα θυμίζω όλα αυτά για να τονίσω το απλό και χιλιοειπωμένο: καλοκαίρι και άνεση δεν πάνε μαζί.  Οι καλοκαιρινές προκρίσεις είναι κατά κανόνα κοπιώδεις για τον ΠΑΟΚ (και όχι μόνο).

Βεβαίως οι διαφορές της φετινής με την περυσινή σεζόν είναι μεγάλες. Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής, με καλό και δεμένο ρόστερ, δίχως μεγάλες αλλαγές άρα και με μεγάλη συνοχή. Στον περυσινό ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου έβγαζε λαγούς απ’ το καπέλο, δεν υπήρχε συνοχή, αρχικά δεν υπήρχε αυτοπεποίθηση. Υπήρχε όμως μια αίσθηση καθήκοντος,  κατεπείγοντος και εύφλεκτης απελπισίας που “πατούσε” στο κάκκιστο φινάλε της χρονιάς 2022-2023 καθώς και στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε το παραμικρό περιθώριο λάθους. Τα παραπάνω έκαναν τους ποδοσφαιριστές να παίζουν με την νοοτροπία  “ο κόσμος να χαλάσει, εμείς θα προκριθούμε”  και έγιναν καύσιμο για τις τρεις προκρίσεις. 

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπάνια Λούκα δεν είχε τίποτα από αυτά.  Ήταν εκνευριστικά χαλαρός και απρόσεκτος. Είτε επειδή υποτίμησε την αντίπαλό του, είτε επειδή η ενδεκάδα του Ράζβαν είχε πολλές ανορθρογραφίες, είτε επειδή  είναι ανέτοιμος, είτε επειδή μέσα στο μυαλό ορισμένων παικτών είναι η γνώση ότι ο αποκλεισμός δεν σημαίνει καταστροφή, η εικόνα του έμοιαζε με την προβληματική εικόνα των φιλικών.  

Οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι  μια καταφανώς ανώτερη ομάδα και θα μπορούσαν την Τετάρτη να έχουν καθαρίσει την πρόκριση. Αλλά οι Βόσνιοι, χάρη στα μεγάλα ατομικά λάθη των γηπεδούχων  κράτησαν την ελπίδα  ζωντανή και έχουν την ευκαιρία  να ζήσουν στην  μικρή αλλά καυτή  έδρα τους μια ευρωπαϊκή βραδιά γεμάτη με όνειρα. 
Ασφαλώς ο ΠΑΟΚ ξέρει πώς να πηγαίνει  σε τέτοιες έδρες και να παίρνει αυτό που θέλει. 

Αρκεί να θυμηθούν άπαντες  ότι ο μεγάλος φετινός στόχος, η πρόκριση στο group stage του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ιστορικός για τον σύλλογο. Και να αποκτήσουν εκ νέου την αίσθηση κατεπείγοντος, η οποία  πέρυσι το καλοκαίρι τους άνοιξε τον δρόμο και για την φιέστα του Μαΐου.  

Πηγή: Sdna

Pin It on Pinterest

Shares
Share This