Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει απολύτως τίποτα στη σεζόν. Βρίσκεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που ήταν και ο βασικός του στόχος, βρίσκεται πέντε πόντους πίσω από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα αλλά προφανώς η διαφορά καλύπτεται ενώ τα κύπελλο ουσιαστικά τώρα ξεκίνησε.

Κι όμως. Ο Ολυμπιακός που δεν έχει χάσει απολύτως τίποτα, έχει ρίξει τόση κλάψα μέσα σε πέντε αγωνιστικές, όση όλοι οι υπόλοιποι (τους οποίους χλεύαζε επί σειρά ετών) θα χρειαζόταν πέντε σεζόν με πραγματικές σφαγές για να τη ρίξουν.  Τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ ανακαλύπτουν φάσεις όπου ο Σιδηρόπουλος «έσφαξε» τον Ολυμπιακό  στο ματς με την ΑΕΚ και ξεχνούν το μοναδικό σοβαρό του λάθος, την μη αποβολή του Ρομαό. Και ο κυρ – Σάββας, μετά από μια ευρωπαϊκή βραδιά όπου οι πρωταθλητές Ελλάδος γνώρισαν μεν την ήττα, στάθηκαν δε καλύτερα από όσο περίμεναν οι περισσότεροι, «έσπασε τη σιωπή του» και  – εντελώς εκτός κλίματος –  θυμήθηκε κι εκείνος το 90-10 του διαιτητή στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής! Ακόμα και οι Ολυμπιακοί λογικά θα τσατίστηκαν.

Εντάξει, προφανώς ουδείς τον παίρνει στα σοβαρά .  Οι περισσότεροι τον αντιμετωπίζουν ως μια διασκεδαστική – εκνευριστική – γραφική φιγούρα των ελληνικών γηπέδων που δεν επηρεάζει πια παρά ελάχιστους. Και σίγουρα όχι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), τους διαιτητές, όπως πολύ θα το ήθελε.  Είναι ξεπερασμένος.

Και τότε,  για ποιο λόγο οι ρεπόρτερ της Nova, του ΟΤΕ, της ΕΡΤ θεωρούν υποχρέωσή τους να τον αφήνουν να εκφωνεί πεντάλεπτα διαγγέλματα δίχως ερωτήσεις και να μονοπωλεί χρυσοπληρωμένο τηλεοπτικό χρόνο; Σε ποια χώρα του κόσμου τα κανάλια παραχωρούν περισσότερα λεπτά για δηλώσεις σε έναν παρωχημένο παράγοντα, από όσα στους παίκτες και τους προπονητές; Μήπως πρέπει να επανεξεταστεί αυτή η ανεξήγητη δουλοπρέπεια απέναντι στον κυρ – Σάββα;

Εγώ που ξενυχτάω για να δω στιγμιότυπα από τα υπόλοιπα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, θα κάνω όση υπομονή χρειάζεται για χατίρι των πρωταγωνιστών – του Λεμονή, του Νικολάου, του Οτζίτζα. Δεν ανέχομαι, όμως να χάνω ούτε μισό λεπτό από τον ύπνο μου για χατίρι του κυρ – Σάββα. Δεν πρόκειται καν για τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη ή τον Μελισσανίδη, οι οποίοι , τουλάχιστον, δεν μιλούν συχνά. Πρόκειται για έναν τύπο που έχει ήδη πει μερικά εκατομμύρια λέξεις μπροστά στις κάμερες, χωρίς ποτέ να λέει τίποτα!

Θα μου πείτε, ο άνθρωπος πουλάει. Κάθε νέο παραλήρημά του γίνεται viral.  Ναι, ΟΚ, αλλά «πουλάει», αν δεν το έχουν καταλάβει οι υπεύθυνοι των καναλιών,  ως σατιρικό υλικό για τα site και τα social media. Οι περισσότεροι τηλεθεατές το βράδυ της Τετάρτης, τα γκολ του Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν ήθελαν να δουν, όχι τον γνωστό κυριούλη να εκτοξεύει τις γνωστές παρόλες.

Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι γιατί, εφόσον και οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν απηυδήσει, ο κυρ Σάββας συνεχίζει να μιλάει και να εκθέτει τον σύλλογο που εκπροσωπεί?

Ένα ερώτημα, εδώ που τα λέμε, το οποίο δεν απευθύνεται τόσο στα κανάλια. Όσο σε εκείνον που του το επιτρέπει…

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This