Επιλογή Σελίδας

Του Δημοσθένη Γεωργακόπουλου

Στο επίκεντρο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος επέστρεψε στην εθνική Ιταλίας, μετά την απόφασή του τον περασμένο Νοέμβριο να αποσυρθεί από τους «ατζούρι». Παράλληλα, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε και στην κορυφαία – κατά τη δική του γνώμη – απόκρουση της καριέρας του. Ήταν αυτή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2003, απέναντι στην Μίλαν. Σε κεφαλιά του Ινζάγκι, ο Μπουφόν έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε.

Στη μεγαλειώδη καριέρα του, ωστόσο, έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγες εντυπωσιακές επεμβάσεις. Το FourFourTwo του gazzetta.gr καταγράφει κάποιες από αυτές.

vs Μπριζουέλα (Ιταλία-Παραγουάη 1998)
Ήταν η επέμβαση με την οποία «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό. Σε ηλικία 20 ετών, στη δεύτερη συμμετοχή του με την εθνική Ιταλίας, ο Μπριζουέλα της Παραγουάης έκανε προβολή σχεδόν εξ επαφής, όμως ο Μπουφόν έδειξε τα αντανακλαστικά του, απομακρύνοντας την μπάλα.

vs Ποντόλσκι (Γερμανία-Ιταλία 2006)
Ημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου με τις δύο ομάδες να είναι στην παράταση και την Γερμανία να χάνει τεράστια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα. Ο Ποντόλσκι εξαπέλυσε έναν κεραυνό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Μπουφόν εκτινάχθηκε και έσωσε την Ιταλία.

vs Ζιντάν (Γαλλία-Ιταλία 2006)
Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρισκόταν στην παράταση. Σε μία από τις ελάχιστες στιγμές που η ιταλική άμυνα πιάστηκε στον ύπνο, ο Ζιντάν έκανε μόνος του την κεφαλιά από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Μπουφόν πετάχτηκε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ.

vs Μπιάνκο (Κάλιαρι-Γιουβέντους 2007)
Στην πρώτη της χρονιά μετά την επιστροφή στη Serie A, έπειτα από το σκάνδαλο Calciopolis, η Γιουβέντους χρειάστηκε τα αντανακλαστικά του Μπουφόν για να φύγει νικήτρια από την έδρα της Κάλιαρι. Σχεδόν σε εξ επαφής σουτ του Μπιάνκο μέσα από τη μικρή περιοχή, ο Ιταλός τερματοφύλακας είπε «όχι» πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

vs Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 2015)
Σε εκείνον τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η «Μεγάλη Κυρία» μπορεί να ηττήθηκε, όμως ο Μπουφόν έκανε την επέμβαση της χρονιάς. Σε σουτ του Ντάνι Άλβες μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε κάνει αντίθετη κίνηση, όμως ενστικτωδώς πρόλαβε να γυρίσει και να αποκρούσει την μπάλα με το αριστερό χέρι.

vs Μάριο Γκόμεζ (Γερμανία-Ιταλία 2016)
Στον προημιτελικό του Euro 2016, o Μπουφόν έκανε την επέμβαση της διοργάνωσης. Σε μία προσπάθεια του Μάριο Γκόμεζ μέσα στη μικρή περιοχή, προσπάθησε και ο Κιελίνι να κόψει, όμως τη λύση την έδωσε ο αρχηγός των «ατζούρι», διώχνοντας με υπερένταση.

vs Φεκίρ (Λυών-Γιουβέντους 2016)
Ένα παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, που ο Μπουφόν κυριολεκτικά κατέβασε ρολά. Έκανε σωρεία εκπληκτικών επεμβάσεων, απέκρουσε και πέναλτι του Λακαζέτ, όμως η απόκρουση της βραδιάς έγινε σε γυριστό σουτ του Φεκίρ μέσα από την περιοχή. Η μπάλα κόντραρε και άλλαξε ελαφρώς πορεία, όμως με την άκρη του χεριού του, ο Μπουφόν σταμάτησε την πορεία της προς τα δίχτυα.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This