Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Σερέτη

Μόλις προχθές, μιλώντας στην Cosmote TV ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Φατίχ Τερίμ είχε πει μεταξύ άλλων: «Λόγω των πολλών απουσιών, προσπαθήσαμε να «ρυθμίσουμε» με τέτοιο τρόπο τις προπονήσεις, προκειμένου να είναι αποδοτικές. Έπρεπε, όπως τόνισα, να είμαστε προσεκτικοί σ’ αυτό το σημείο της σεζόν. Δεν είναι βέβαια και το πιο εύκολο πράγμα, να διατηρήσουμε τον ρυθμό των προπονήσεων εκεί που πρέπει να είναι με τόσες πολλές απουσίες και έχοντας στο μυαλό μας την ένταση που οφείλουμε να διαχειριζόμαστε σ’ αυτό το χρονικό σημείο. Προσπαθήσαμε λοιπόν να προσέξουμε τους παίκτες και παράλληλα να περάσουμε κάποια πράγματα που χρειάζονται βελτίωση». Οπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, περιέγραψε με ρεαλισμό την προβληματική – λόγω των απουσιών των διεθνών παικτών – προετοιμασία της ομάδας του ενόψει της αναμέτρησης με τον Δικέφαλο.

Και σήμερα, παρότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε ουσιαστικά με μία δυνατή και «κανονική» προπόνηση όλων μαζί (της Παρασκευής), ο Τούρκος κόουτς αποφάσισε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με διάταξη, σύνθεση και ρόλους που δεν είχε δοκιμάσει ποτέ. Ούτε ο ίδιος, ούτε το Τριφύλλι τα τρία τελευταία χρόνια.

Ητοι με τον εξής «αχταρμά»…

  • Δυο σέντερ φορ (Ιωαννίδης – Σπόραρ)
  • Δυο «δεκάρια» που έπαιζαν εσωτερικά (Μπερνάρ – Μπακασέτας)
  • Χωρίς εξτρέμ (στον πάγκο Παλάσιος και Βέρμπιτς, εκτός αποστολής ο Μαντσίνι, απίθανο!)
  • Με τον Τσέριν αμυντικό μέσο και όχι τον Ρουμπέν.
  • Με τον Κώτσιρα κάτι μεταξύ «οκταριού» και δεξιού εξτρέμ.

Αποτέλεσμα; Ενα πλουσιοπάροχο δώρο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος νικούσε 2-1 στο ημίχρονο και λόγω κυρίως του Ντραγκόφσκι και δευτερευόντως των Οτο, Ντεσπόντοφ (δεν μάρκαρε ούτε με τα μάτια), Σβαμπ δεν είχε διαφορά δύο ή τριών γκολ στο πρώτο μέρος.

Ο δεύτερος πιο θεαματικά βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος, Κώστας Κουλιεράκης, ο εκπληκτικός στο β΄ ημίχρονο, Ντόμινικ Κοτάρσκι και ο τρομερός (όσο άντεχε…) Μεϊτέ, προσπάθησαν φιλότιμα και κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τερίμ διόρθωσε στην ανάπαυλα τα λάθη του, ο Παναθηναϊκός έκανε καλό β’ 45λεπτο, πίεσε, έχασε ευκαιρίες, άξιζε την ισοφάριση. Δεν την βρήκε, έτσι είναι η μπάλα. Η ίδια μπάλα που είχε χαρίσει στους Πράσινους μια αλησμόνητη πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου επί του ιδίου αντιπάλου. Ο Δικέφαλος παρότι δεν βρήκε ποτέ λύση για την τρύπα στη μεσαία γραμμή του, παρότι πήρε το τίποτα από τον Ντέλια και ελάχιστα πράγματα από τον Ζίφκοβιτς, βρήκε με τον «κατακρεουργημένο» Αλί Σαμάτα το 1-3 σε κόντρα επίθεση και τελείωσε το ματς, φτάνοντας την απόσταση από τον Παναθηναϊκό στο +5, λόγω του πλεονεκτήματος που απέκτησε σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Με το ρόστερ που διαθέτει, τις… μη μεταγραφές του Ιανουαρίου (μόνο τον Οτο), τον τραυματισμό του Εκόνγκ, το βάρος που κουβαλάει από την εκκίνηση της σεζόν σε Ευρώπη – Πρωτάθλημα, είναι αξιοθαύμαστο αυτό που κάνει και μπράβο του. Δεν μου μοιάζει φαβορί στο πρωτάθλημα, αλλά μου μοιάζει φαβορί εναντίον της Μπριζ και ίσως αυτό να είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο, ωραίο, σαγηνευτικό.

Οσο για τον Παναθηναϊκό που άλλαξε σήμερα τέσσερις φορές τη διάταξή του; Μια του ύψους – μια του βάθους. Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Τώρα, πια, όμως, δεν έχει απώλειες. Δεν έχει τραυματίες. Ούτε δύο ματς ανά εβδομάδα. Κάθε λεπτομέρεια μετράει και το σημερινό 2-3 είναι τεράστιο πισωγύρισμα μετά τη νίκη του στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εχει μια τελευταία ευκαιρία την Τετάρτη, εναντίον της ΑΕΚ. Αν το πάρει αυτό το ματς, θα διατηρήσει τις λίγες ελπίδες του για κούπα. Αν χάσει βαθμούς, θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» οι Δικέφαλοι για να βαφτεί πράσινος ο τίτλος.

Και ο Αλμέιδα με τον Λουτσέσκου σίγουρα δεν είναι αλάνθαστοι, αλλά δεν βλέπουν τόσα «όνειρα» όσα ο Τερίμ. Βασίζονται περισσότερο στην ταυτότητα της ομάδας τους και λιγότερο στο ένστικτο και τις «εμπνεύσεις». Ομως επειδή ο Παναθηναϊκός εφέτος έχει σταθεί στα πόδια του πολλάκις μετά από κατραπακιές, ας μην αποκλείσουμε τίποτα ακόμα μέχρι την Τετάρτη…

Υ.Γ. Δεν έχει άδικο για τις καθυστερήσεις μόνο πέντε λεπτών ο Τερίμ. Οντως, δύο – τρία λεπτά «χάθηκαν» μόνο στο πέναλτι και την αποβολή του Παλάσιος. Ομως δεν είπε τίποτα και για το δικό του μέγα σφάλμα και σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν νίκησε λόγω διαιτησίας απόψε.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This