Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Καρανικόλα

Στις 27 Οκτωβρίου 1981 συναντήθηκαν στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου σ’ ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης των προηγούμενων ημερών (μάλιστα για να πραγματοποιηθεί το ματς δόθηκε σχετική άδεια από την Διοίκηση του Αιγινιακού και συγκεκριμένα από τον τότε πρόεδρο κ. Βασίλη Κόντο), σε φιλικό αγώνα το Γενικό Λύκειο Αιγινίου με το Τεχνικό Λύκειο Κατερίνης, που έληξε με νίκη των φιλοξενούμενων και σκορ 1-3.

Χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι ο υπογράφων ήταν ο κόουτς των νικητών και είχε τεθεί αντιμέτωπος με τους Αιγινιώτες, αφού ήταν μαθητής του ΤΕΛ Κατερίνης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες των Κατερινιωτών έπαιζαν σε ερασιτεχνικές ομάδες της ΕΠΣ Πιερίας η οποία είχε αναγνωρισθεί πρόσφατα (1980). Και ήταν σπουδαία ταλέντα γεγονός που καταμαρτυρά την δυναμικότητα των δύο αντιπάλων.

Ως γνωστόν τότε δεν διοργανώνονταν επίσημοι σχολικοί αγώνες Ποδοσφαίρου σε επίπεδο Νομού, αλλά η αγάπη ορισμένων ρομαντικών μαθητών πρός τον “βασιλιά των σπορ” είχε ως αποτέλεσμα να διεξάγονται τέτοιοι αγώνες μεταξύ Λυκείων.

karanikolas-sxoleio

Στη φωτoγραφία διακρίνονται:

Όρθιοι από αριστερά: Γουριώτης, Δουρμούσης, Καινός, Τουμπλελές, Τσιάμης, Καρανικόλας (Προπονητής), Κουτσικανιδης (Έφορος).

Καθιστοί από αριστερά: Λαζαρίδης Ν., Λαζαρίδης Θ., Τοκατλίδης, Λεπενιώτης, Παπαθανασίου, Πέρρος.

Απουσίαζε ο Δ. Τσιούχας που αγωνίζονταν στον Πιερικό και στην Εθνική Νέων της χώρας μας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This