Επιλογή Σελίδας

Η Πεσιρίδου έμεινε μακριά από τις προσδοκίες της

Μαγκούλια και Ντραγκομίροβα ολοκλήρωσαν την παρουσία τους

Μαρία Μαγκούλια και Αναστασία Ντραγκομίροβα κατέγραψαν σήμερα την πρώτη τους συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι δύο αθλήτριες συμμετείχαν στον προκριματικό της σφαιροβολίας με την Μαγκούλια να πετύχει 15,31 μ. και να καταλαμβάνει την 23η θέση και την Ντραγκομίροβα 14,89 μ. και να κατατάσσεται 25η.

Η Μαγκούλια είχε ακόμη βολή στα 15,24 μ. και 14,97 μ., ενώ η πρωταθλήτρια των συνθέτων ξεκίνησε με 14,43 μ. και 13,99 μέτρα.

Οι δύο αθλήτριες απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες, που θα έχουν την ευκαιρία να εξαργυρώσουν στο μέλλον.

“Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Ήμασταν με τις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης. Έχουμε κρατήσει ωραίες στιγμές. Κρατάμε τα θετικά. Θα έπρεπε να κάνω ένα μέτρο πάνω, πάμε παρακάτω”, τόνισε η Μαγκούλια με την Ντραγκομίροβα να συμπληρώνει: “Θα ήθελα και εγώ ιδανικά να κάνω ένα μέτρο πάνω σήμερα όμως δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη. Συγκεντρωνόμαστε στους αγώνες που έχουμε μπροστά”.

Δουβαλίδης… με πρότυπο τον Τσιάμη και κίνητρο το γιο του σκέφτεται το 2025

Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε στην έκτη θέση της σειράς του στα 110 μ. εμπ. με 14,04 μ. (-1,3) και κατέλαβε την 32 θέση στο σύνολο (συμπεριλαμβάνονται και οι 12 που προκρίθηκαν απευθείας) στο έκτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της καριέρας του.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ κινήθηκε στους χρόνους που έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε μια χρονιά όπου είχε αρκετές δυσκολίες για εκείνον.

¨Είμαι χαρούμενος. Σίγουρα αυτές δεν είναι επιδόσεις που έτρεχα, ωστόσο είναι μια επίδοση κοντά στις φετινές μου δυνατότητες. Το χειμώνα όλα έδειχναν πως το καλοκαίρι θα ήμουν σε θέση να τρέξω κάτω από 13.70. Δυστυχώς κάποιοι τραυματισμοί και κάποιες δυσκολίες εκτός προπόνησης είχαν ως συνέπεια να μην καταφέρω να κάνω την προπόνηση μου όπως ήθελα”, είπε.

Ο αθλητής άφησε ανοιχτή την …πόρτα και για το 2025! “Δεν πρέπει να σας κάνει εντύπωση που σκέφτομαι το 2025. Άλλωστε το πρότυπο μου είναι ο Τσιάμης, που συνεχίζει. Να είμαι καλά και θα είμαι εδώ. Ο γιος μου είναι μεγάλο κίνητρο για εμένα και θέλω να τρέχω ώστε να κρατήσει μνήμες από τον μπαμπά του μέσα στα στάδια”.

Ο κορυφαίος Έλληνας στο αγώνισμα αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά του αγωνίσματος: “Έρχονται πίσω νέοι αθλητές και αυτό με χαροποιεί πολύ αυτό. Πραγματικά θα ήθελα να είναι σήμερα εδώ”.

Ο αθλητής θα συνεχίσει τους αγώνες μέχρι το πανελλήνιο πρωτάθλημα κι έπειτα θα ξεκουραστεί

Η πρόκριση στον ημιτελικό έκλεισε με 13.84, ενώ την κορυφαία επίδοση πέτυχε ο Γιάκουμπ Σιμάνσκι (Πολωνία) με 13.53.

Η Οξάνα Κορένεβα για μια θέση εκτός τελικού στο τριπλούν

Η Οξάνα Κορένεβα βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Η αθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 13,86 μ. (-0,4) και έμεινε στην 13η θέση! Μάλιστα έχασε την πρόκριση από την Βουλγάρα Πέτροβα, λόγω δεύτερης καλύτερης προσπάθειας στο τελευταίο της άλμα.

Η Οξάνα Κορένεβα έκανε καλή εμφάνιση στον προκριματικό του τριπλούν (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Κορένεβα κράταγε την πρόκριση μέχρι λίγο πριν το τέλος του αγώνα, όταν την πέρασε αρχικά η Φίλιπιτς με 13,98 μ. και την έριξε στην 12η θέση και έπειτα η Πέτροβα – είχε επίσης 13,86 μ. -, “προσγειώθηκε” στα 13,77 μ. και έκανε τέσσερα εκατοστά μεγαλύτερο άλμα από το δεύτερο καλύτερο της Ελληνίδας.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Σιούντρη ήρθε στην Ρώμη γεμάτη ενθουσιασμό και πάθος να ζήσει την ευκαιρία που της δόθηκε. Στα 32 της χρόνια, στην πρώτη της μεγάλη συμμετοχή με την εθνική ομάδα, κατάφερε να κάνει μια αξιοπρεπέστατη παρουσία.

Η Κορένεβα ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρη προσπάθεια, συνέχισε με το 13,86 μ. και ισοφάρισε το φετινό της ρεκόρ – έχει 13,87 μ. από το 2023 -, ενώ στο τρίτο της άλμα έκανε 13,73 μέτρα.

Η Μαρία Πούρτσα (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

“Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μπήκα και έκανα έναν πολύ καλό αγώνα και δεν παράτησα κανένα άλμα μου. Είπα θα το κάνεις τώρα ή ποτέ. Τα έδωσα όλα. Πίστευα πως θα μπω και 12άδα. Τώρα θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με στόχο τα 14,00 μ. και έπειτα ελπίζω πως θα είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, είπε η Κορένεβα.

“Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ”

Στον προκριματικό του τριπλούν αγωνίστηκε και η Μαρία Πούρτσα, που επίσης έκανε ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση. Η αθλήτρια ξεκίνησε με 13,58 μ. και συνέχισε με 13,51 μ. και 13,69 μ., που ήταν και το καλύτερο άλμα της και της έδωσε την 17η θέση στο σύνολο.

“Ήμουν καλά και ήθελα να κυνηγώ και το άλμα που θα με έβαζε στον τελικό.
Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ που με αγκάλιασε. Ήθελα να κάνω πρωταθλητισμό και ο ΣΕΓΑΣ μου έδωσε την ευκαιρία”, είπε συγκινημένη στη μεικτή ζώνη η Μαρία Πούρτσα.

Άλμα στα 8,14 μ. και έφυγε για τελικό ο σπουδαίος Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε το πρώτο μέρος της δουλειάς του όπως όφειλε και με άλμα στα 8,14 μ. προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης εκτέλεσε ακριβώς αυτό, που είχε συνεννοηθεί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι – ο οποίος στο τέλος χαμογελαστός του έδωσε τα εύσημα – και έκανε ένα έγκυρο και καλό άλμα, που έδειξε την αγωνιστική του κατάσταση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης προκρίθηκε με την τέταρτη επίδοση του προκριματικού, αφού ο Ελβετός Σίμον Εχάμερ έκανε τον καλύτερο αγώνα της ζωής του και πέτυχε 8,41 μ. και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι αγωνιζόμενος στο β΄ γκρουπ “προσγειώθηκε” στα 8,17 μ. και ο Βρετανός Φίντσαμ–Ντιουκς σε 8,18 μέτρα.

Το άλμα του Εχάμερ αποτελεί την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο και του δημιουργεί προοπτικές διάκρισης στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Έλληνας άλτης ταξίδεψε στη Ρώμη με 8,36 μ. και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να φτάσει σε μια ακόμη σπουδαία διάκριση.

Τον προκριματικό του μήκους παρακολούθησε και η σπουδαία Στέφκα Κοσταντίνοβα, που με το τέλος του αγώνα έδωσε συγχαρητήρια στον Γιώργο Πομάσκι.

Τα αποτελέσματα στο μήκος

Ευδιάθετος και έτοιμος να αγωνιστεί στον αυριανό τελικό του μήκους (21.06 ώρα Ελλάδας), παρουσιάστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον προκριματικό, που προέβλεψε τελικό με μεγάλα άλματα.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

“Μου βγήκαν πολύ εύκολα σήμερα τα 8,00 μ. κάθε φορά μου βγαίνουν εύκολα, ωστόσο σήμερα ήταν πολύ μαζεμένο άλμα στα 8,14 μ. Ένιωθα πολύ καλά σήμερα”, είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε για τον αγωνιστικό χώρο:

“Είναι καλός ο διάδρομος, για μεγάλες επιδόσεις σίγουρα. Δεν είμαι υπέρ αυτών των διαδρόμων, γιατί παίρνουν λίγο από τις ικανότητες του αθλητή. Στην ουσία βοηθάει αυτούς που δεν έχουν αυτό που έχω εγώ στο πάτημα της βαλβίδας και σίγουρα τους πιο δυνατούς. Σε κάθε περίπτωση μου αρέσει να είμαι εντός αγωνιστικού χώρου και όχι σε μια εξέδρα ψηλά, όπως αυτή της Ρώμης”.

Στον σημερινό αγώνα ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ επέλεξε να κάνει ένα δυνατό άλμα, το οποίο μετρήθηκε στα 8,41 μ., που αλλάζει τα δεδομένα ενόψει του τελικού.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

“Ο Εχάμερ έκανε ένα πολύ καλό άλμα σήμερα όλα μέσα. Αν αύριο είναι σε θέση να πάει ακόμη μακρύτερα μπορεί και να κερδίσει. Είναι δύσκολα δεν μπορώ να πω πως θα κερδίσω τώρα. Δεν ξέρεις πως θα πάει ένας αγώνας μπορεί να μη το βρω. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως μπορώ να κάνω 8,60 μέτρα. Πολύ καλό άλμα έκανε και ο Φουρλάνι και δε θα μου κάνει εντύπωση, αν αύριο έχουμε μετάλλια με άλματα πάνω από τα 8,40 μέτρα!”

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι αναφέρθηκε και στην τακτική που θα ακολουθήσει αύριο: “Το πρώτο θα είναι άκυρο, μπορεί να είναι το τέλειο πάτημα και να βγει έγκυρο. Ωστόσο στο πρώτο μπαίνω με το σκεπτικό να κάνω άκυρο”!

Στη 16η θέση των 20 χλμ. βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέστρεψε σήμερα στη δράση μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς και την κράτησαν πίσω στις προπονήσεις. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 κατέλαβε την 16η θέση στα 20χλμ. βάδην με με 1 ώρα 33.39 και πρόσθεσε στο ενεργητικό της μία ακόμη καλή παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην εκκίνηση του αγώνα (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η κορυφαία Ελληνίδα στο αγώνισμα από την αρχή του αγώνα βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ όπου παρέμεινε για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Ανέβηκε στα μισά περίπου στην 13η θέση και τελικά μπήκε στο στάδιο στην 16η θέση.

Μεγάλη προσπάθεια κατέλαβε και η Πένυ Τσινοπούλου, που τερμάτισε στην 19η θέση με 1 ώρα 34.13.
Λίγο πιο πίσω ακολούθησε η Κυριακή Φιλτισάκου, ήταν 22η με 1.34.45, ενώ ακυρώθηκε η Χριστίνα Παπαδοπούλου. Η αθλήτρια αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, που δεν της επιτρέπει να εκτελέσει σωστά την τεχνική, με αποτέλεσμα να δέχεται παρατηρήσεις.

Η Αντονέλα Παλμισάνο ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέση και το επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο.

Η Ιταλίδα τερμάτισε πρώτη σε 1 ώρα 28.08 και καταχειροκροτήθηκε από τους Ιταλούς, που ήταν κυρίως στη διαδρομή εντός του ολυμπιακού πάρκου.Ο Ιταλία κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο με την Βαλεντίνα Τραπλέτι να πετυχαίνει 1.28.37. Μάχη δόθηκε για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο πήγε τελικά στην Ουκρανή Λουντμίλα Ολιαννόβσκα με 1.28.48. Η Λάουρα Γκαρσία – Κάρο μπήκε τρίτη στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο έχασε το μετάλλιο στη γραμμή τερματισμού, καθώς βιάστηκε να πανηγυρίσει. Η Ισπανίδα, όπως και η Ουκρανή τερμάτισε σε 1.28.48.

“Σκέφτηκα να το αφήσω, αλλά δε μου αρέσει να τα παρατάω“

“Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία ο κόσμος ήταν πολύ ένθερμος γιατί είχε δύο σπουδαίες αθλήτριες να υποστηρίξει. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που τερμάτισα. Έπρεπε να τον κάνω αυτόν τον αγώνα, για να σβήσω το αίσθημα του δεν έχω αγωνιστεί. Ξέρω πως είμαι κάθε φορά. Μόλις τις τελευταίες εβδομάδες έκανα κανονική προπόνηση. Κάποια στιγμή το σκέφτηκα να το αφήσω, αλλά δε μου αρέσει να τα παρατάω”, είπε η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε για το υπόλοιπο της χρονιάς.

“Φεύγω στις 12 του μήνα για την Ελβετία με ένα δυνατό γκρουπ για την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς. Περιμένω τη βελτίωση μου σε όλα. Γενικά είμαι ανθεκτική. Σήμερα δεν είχα την ταχύτητα που έπρεπε. Αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερης σημασίας για μένα. Είχα προγραμματίσει μεγάλη σεζόν και δεν κατάφερα να βρεθώ σε κανέναν αγώνα, πέραν του σημερινού”, ολοκλήρωσε η αθλήτρια.

“Είμαι συγκινημένη που τερμάτισα”

Η Πένυ Τσινοπούλου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

“Είμαι πολύ συγκινημένη που είμαι εδώ και τερμάτισα. Δεν είμαι ικανοποιημένη από την επίδοση μου, ωστόσο με κράτησαν στον αγώνα οι ώρες που έλειψα από την κόρη και είπα να το παλέψω.
Όταν επέστρεψα τον Σεπτέμβριο είχα ως στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς. Είμαι ευχαριστημένη, επειδή συμμετείχα στο Ευρωπαϊκό και βρέθηκα κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς”, είπε εμφανώς συγκινημένη η Τσινοπούλου, που επέστρεψε στη δράση μετά από δύο χρόνια.

Η Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Από την πλευρά της η Κυριακή Φιλτισάκου είπε: “Δεν ήμουν στην κατάσταση που θα ήθελα. Είχα κάποιες δυσκολίες που δε με άφησαν να προπονηθώ όπως θα ήθελα. Με χαροποιεί το γεγονός ότι κατάφερα να τερματίσω έστω στην 25άδα”.

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Νυφαντόπουλος, Μουζενίδης και Λατιφλάρι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος περίπου δύο εβδομάδες από τον τραυματισμό του στο Ισραήλ αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και τερμάτισε τα 100 μ. σε 10.40 επίδοση που του έδωσε την 17η θέση στον προκριματικό. Ο έμπειρος αθλητής φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον κράτησε μακριά από τις προπονήσεις και δεν μπόρεσε να πετύχει το στόχο του, που ήταν η πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ο αθλητής πλέον στρέφει την προσοχή του στη σκυτάλη 4Χ100 μ., που έχει τις προοπτικές να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στη διοργάνωση.

“Κατάφερα να είμαι πάλι σε μια μεγάλη διοργάνωση, που ήταν και ο μεγάλος μου από την αρχή της σεζόν. Ήμουν σε καλή κατάσταση, ωστόσο μετά τον τραυματισμό τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε. Υπάρχει όμως συνέχεια στη διοργάνωση, καθώς έχουμε μπροστά την ομάδα 4Χ100 μ.”, είπε ο Νυφαντόπουλος με το τέλος του αγώνα,

Μακριά από το στόχο τους οι σφαιροβόλοι

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης και ο Τάσος Λατιφλάρι δεν κατάφεραν να κάνουν την εμφάνιση που ήθελαν στον προκριματικό της σφαιροβολίας. Ο Μουζενίδης είχε καλύτερη βολή στα 18,84 μ. που του έδωσε την 23η θέση. Νωρίτερα ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ πέτυχε 18.46 μ. και έκλεισε τον αγώνα του με 18,70 μέτρα. Ο Λατιφλάρι ξεκίνησε τον αγώνα του με 16,83 μ. και έπειτα έκανε δύο άκυρες βολές για να καταταχθεί 28ος.

“Έκανα μια μεγάλη προσπάθεια μετά τον τραυματισμό μου. Πίστευα θα είμαι καλά, το παλέψαμε. Είμαι χαρούμενος, όχι ικανοποιημένος”, είπε ο Λατιφλάρι.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο 1,89 μ. η Γκούσιν, στο 1,81 μ. η Δόση στο ύψος

Η Τατιάνα Γκούσιν ξεπέρασε σήμερα το 1,89 μ. στο ύψος και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στον ανοιχτό, ωστόσο η επίδοση αυτή δεν ήταν αρκετή να της δώσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στον τελικό προκρίθηκαν έξι αθλήτριες που πέρασαν το 1,92 μ. και ισάριθμες με το 1,89 μέτρα. Η Γκούσιν όπως και η Αιρίν Παλσάιτε ήταν οι μόνες που ξεπέρασαν το 1,89 μ. και έμειναν στην 13η και 14 θέση, εκτός τελικού.

Οι δύο αθλήτριες διαμαρτυρήθηκαν – δίχως αποτέλεσμα – στους κριτές γιατί έκλεισαν τον τελικό χωρίς να περάσουν σε αυτόν όλες τις αθλήτριες που είχαν περάσει το 1,89 μ., κάτι που συνήθως συμβαίνει σε μεγάλες διοργανώσεις όταν δεν περνούν όλες οι αθλήτριες το όριο.

Μάλιστα, τόσο η ελληνική ομοσπονδία, όσο και αυτή της Λιθουανίας έκαναν ένσταση, ωστόσο απορρίφθηκε.

Στον προκριματικό του ύψους μετείχε και η Παναγιώτα Δόση που ξεπέρασε το 1,81 μ. και κατέλαβε την 28η θέση στο σύνολο. Η αθλήτρια πέρασε με την δεύτερη το 1,76 μ. και την τρίτη το 1,81 μ., ενώ έπειτα απέτυχε στο 1,85 μέτρα.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας

Εννέα αθλητές και αθλήτριες μας ξεκινούν την προσπάθεια τους στη δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης.

Το απογευματινό πρόγραμμα περιλαμβάνει φυσικά τον μεγάλο τελικό στο μήκος των ανδρών με τον Μίλτο Τεντόγλου να διεκδικεί το τρίτο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στον τελικό των 20χλμ. βάδην θα λάβει μέρος ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση. Ο έμπειρος αθλητής προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με 1 ώρα 21.55 στα 20χλμ. βάδην που είναι η πέμπτη επίδοση της καριέρας του και ο καλύτερος χρόνος, που έχει καταγράψει τα τελευταία 12 χρόνια. Ο αθλητής έχει κάνει φέτος αρκετές κούρσες και επίσης αποτελεί ερωτηματικό πως θα επηρεάσουν τους αθλητές και οι καιρικές συνθήκες.

Ο προκριματικός των γυναικών είναι από τα αγωνίσματα με έντονο ενδιαφέρον, αφού εκεί θα λάβει μέρος η δύο φορές νικήτρια της διοργάνωσης και δεύτερη πριν δύο χρόνια στο Μόναχο Κατερίνα Στεφανίδη. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,64 μ. και δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα να βρεθεί στις 12 του τελικού. Με τον ίδιο στόχο θα μπει στον αγώνα και η Ελένη Πόλακ, που έκανε φέτος 4,60 μ., ενώ η νεαρότερη της παρέας, Αριάδνη Αδαμοπούλου, θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό της 4,50 μέτρα.

Στον προκριματικό της σφυροβολίας θα αγωνιστούν οι τρεις αθλητές μας Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκής και Κώστας Ζάλτος και στη μάχη των 100 μ. θα ριχθούν οι Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και Δήμητρα Τσουκαλά.

Αναλυτικά οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στα προκριματικά της 2ης αγωνιστικής ημέρας: 

Κώστας Ζάλτος 
Σφυροβολία – Α’ Γκρουπ – 15 αθλητές 
Ώρα: 11:05
Φετινό ρεκόρ: 75,81 μ. 
Όριο για τελικό: 77,00 μ.
Στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτεροι αθλητές  

Μιχάλης Αναστασάκης
Σφυροβολία – Α’ Γκρουπ – 15 αθλητές 
Ώρα: 11:05
Φετινό ρεκόρ: 74.43 μ. 
Όριο για τελικό: 77,00 μ.
Στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτεροι αθλητές  

Κατερίνα Στεφανίδη
Επί Κοντώ – Α’ Γκρουπ – 15 αθλήτριες 
Ώρα: 11:40
Φετινό ρεκόρ: 4,64 μ. 
Όριο για τελικό: 4,55 μ.
Στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτερες αθλήτριες

Ελένη Πόλακ
Επί Κοντώ – Α’ Γκρουπ – 15 αθλήτριες 
Ώρα: 11:40
Φετινό ρεκόρ: 4,60 μ. 
Όριο για τελικό: 4,55 μ.
Στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτερες αθλήτριες

Αριάδνη Αδαμοπούλου
Επί Κοντώ – Β’ Γκρουπ – 15 αθλήτριες 
Ώρα: 11:40
Φετινό ρεκόρ: 4.50 μ. 
Όριο για τελικό: 4,55 μ.
Στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτερες αθλήτριες

Δήμητρα Τσουκαλά
100 μ. – 2η σειρά – 3ος διάδρομος
Ώρα: 11:58
Φετινό ρεκόρ: 11.36
Στον τελικό προκρίνονται οι 14 καλύτεροι χρόνοι

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου
100 μ. – 3η σειρά – 2ος διάδρομος
Ώρα: 12:06
Φετινό ρεκόρ: 11.22
Στον τελικό προκρίνονται οι 14 καλύτεροι χρόνοι

Χρήστος Φραντζεσκάκης
Σφυροβολία – Β’ Γκρουπ – 15 αθλητές 
Ώρα: 12:30
Φετινό ρεκόρ: 74,96 μ. 
Όριο για τελικό: 77,00 μ.
Στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτεροι αθλητές  

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ
20 χλμ. Βάδην – 35 συμμετοχές 
Ώρα: 19:00
Φετινό ρεκόρ: 1 ώρα 21:55

Μίλτος Τεντόγλου
Μήκος – ΤΕΛΙΚΟΣ 
Ώρα: 21:06
Φετινό ρεκόρ: 8,36 μ. 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This