Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να φύγει σε λίγα εικοσιτετράωρα για το βασικό στάδιο της φετινής προετοιμασίας του, χωρίς μεταγραφές. Δεν ξέρω πόσοι πίστευαν ότι θα βρισκόμασταν τέλη Ιουνίου στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά να που βρισκόμαστε.

Δικαιολογίες υπάρχουν αρκετές και μάλλον πειστικές. Το κείμενο του Κυριάκου Κυριάκου με κάλυψε σε μεγάλο βαθμό. Δεν καλύπτει όμως τα χτυπητά κενά στο ρόστερ του «Δικεφάλου». Είναι κατανοητή η προσπάθεια μείωσης του ρίσκου στις μεταγραφές και ουσιαστικής ποιοτικής ενίσχυσης. Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάει σε όσο το δυνατόν πιο σίγουρες λύσεις. Αλλά οι σίγουρες λύσεις δεν έρχονται Ελλάδα Ιούνιο, εκτός κι αν πληρώσεις υπεραξίες. Και κάπως έτσι, το κλίμα εκτός ομάδας είναι το χειρότερο δυνατό με την γκρίνια και την μιζέρια να χτυπάνε κόκκινο, ενώ και για το κλίμα εντός ομάδας τα πράγματα δεν μοιάζουν ακριβώς ρόδινα. Όταν ο αρχηγός σου (ο Ίνγκασον), ο οποίος δήλωνε ότι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να του έκανε πρόταση, αυτός θα σεβόταν το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, πλέον δεν βλέπει αρνητικά το ενδεχομένο να φύγει, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι ο Ισλανδός δεν θα αποχωρήσει πριν τα παιχνίδια με την Μπεϊτάρ. Διότι μπορούμε πλέον να θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τους Ισραηλινούς με το περυσινό ρόστερ και κατά βάση αποδυναμωμένος. Πιστεύω ότι τουλάχιστον φορ θα έχει αποκτηθεί μέχρι τότε, αλλά και πάλι δύσκολα ο Λουτσέσκου θα του δώσει ρόλο βασικού, εκτός κι αν γίνει η έκπληξη και τον έχει μαζί του από την πρώτη ημέρα στην Ολλανδία.

Άρα, οι Ασπρόμαυροι θα πάνε στα πρώτα τους ευρωπαϊκά ματς (και ευελπιστώ όχι τα τελευταία) με την περυσινή ομάδα, μείον τους Ολιβέιρα, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Καντουρί (και Κάργα). Ό,τι άποψη κι αν έχει κάποιος για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και την προσφορά τους την περασμένη χρονιά, και αριθμητικά και σε επίπεδο προσωπικότητας υπάρχει θέμα.

Προφανώς οι υπάρχοντες έχουν την ποιότητα να περάσουν την Μπεϊτάρ, αλίμονο. Δεν ξέρω αν μετά το στραπάτσο στο φινάλε της σεζόν και την αρνητική ενέργεια που σωρεύεται φέτος το καλοκαίρι θα έχουν την ψυχολογία και την πνευματική ετοιμότητα να πάνε τόσο νωρίς σε αγώνες χωρίς αύριο – εκεί δηλαδή που πέρυσι τα θαλάσσωναν κάθε φορά.

Και δεν ξέρω επίσης αν ο Λουτσέσκου καταφέρει να ετοιμάσει την ομάδα του πιο σωστά φέτος. Το καλοκαίρι του 2022, πιθανόν εξαιτίας του ξενερώματός του, δεν τα κατάφερε.

Όσο περνούν οι μέρες λοιπόν, τα ερωτηματικά για τον φετινό ΠΑΟΚ αυξάνονται, δεν μειώνονται.

Αν θέλουμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι εφόσον υπάρχει χρήμα και διάθεση, θα έρθουν καλοί παίκτες στην Τούμπα. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Με τις υποθέσεις όμως δεν έρχονται ευρωπαϊκές προκρίσεις.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This