«Έχουμε δημιουργήσει ένα τέτοιο μεταγραφικό τμήμα στο σύλλογο, το οποίο θα είναι σε θέση να φέρει στον προπονητή τους παίκτες που επιθυμεί. Αυτή η διαδικασία είναι σαφώς πιο αποτελεσματική σε σχέση με τέσσερα ή πέντε χρόνια πριν» τόνιζε ο Εντ Γούντγουορντ το 2019 και εξέφραζε τη σιγουριά πως μετά το 2022 η Μάντσεστερ θα είναι σε θέση να διεκδικήσει πρωτάθλημα.
Φυσικά, η Γιουνάιτεντ δεν μπήκε καν στη μάχη του τίτλου την τελευταία πενταετία, δαπάνησε πάρα πολλά, άλλαξε περισσότερο στο διοικητικό κομμάτι, αλλά μια… κατάρα την κυνηγά. Τώρα, λίγες μόνο στροφές μετά την έναρξη της νέας σεζόν και όλοι μιλούν με σιγουριά, πως μια ακόμα χρονιά χάθηκε. Άλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ομάρ Μπεράντα φρόντισε να κρατήσει… ήρεμους τους οπαδούς του συλλόγου λέγοντας: «Στόχος η κατάκτηση της Premier League έως το 2028». Γιατί να… ξεσηκώνονται και να ελπίζουν οι φίλαθλοι της ομάδας;
Αρκεί να έβλεπε κανείς την εικόνα της Μάντσεστερ αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Τότεναμ. Ο Τεν Χαγκ και οι παίκτες του εν μέσω καταρρακτώδους βροχής χειροκρότησαν τους οπαδούς που είχαν παραμείνει στις εξέδρες μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Εκείνες οι λίγες εκατοντάδες συνέχισαν να τραγουδούν, παρόλο που δεν υπήρχαν πολλά για να τραγουδήσουν. Ίσως το έκαναν για να μην τριγυρνούν οι σκέψεις για το πόσο γρήγορα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη βυθιστεί στη μιζέρια και αυτή τη σεζόν.
Από την πλευρά του ο Τεν Χαγκ τόνιζε στους παίκτες του ότι «πάντα υπάρχει μια νέα μέρα». Ποιος όμως να φέρει το φως του ήλιου σε αυτή τη μέρα, μιας και το σκοτάδι ακόμα μια χρονιά παραμένει στο Ολντ Τράφορντ. Κόντρα στην Τότεναμ η Μάντσεστερ ήταν απογοητευτική, τίποτα δε θύμιζε την ομάδα που… μιλούσε για τίτλο στην αρχή της σεζόν. Τι φταίει και η εικόνα της δεν… αντέχεται; Σίγουρα όχι οι αλλαγές στο διοικητικό κομμάτι, μιας και η Γιουνάιτεντ με τους Μπρέιλσφορντ, Μπεράντα, Ασγουορθ και Γουίλκοξ είναι αρκετά ισχυρή!
Ισως το λάθος τους ήταν που εισηγήθηκαν την παραμονή του Τεν Χαγκ. Ο Ολλανδός τους τόνισε πως μπορεί να αλλάξει την εικόνα και να πρωταγωνιστήσει, ωστόσο τα σημάδια… σοκάρουν. Ποτσετίνο, Τούχελ, ΜακΚένα και Φρανκ δεν… έπεισαν. Ωστόσο, μπήκαμε στον τρίτο χρόνο του στην ομάδα και είναι αυτός που πιστώνεται τις επιτυχίες (;) και πρέπει να παίρνει πάνω τους τις αποτυχίες. Οι δικαιολογίες δεν μπορούν να πείσουν κανέναν στη διοίκηση, σε αυτή την ομάδα έχουν επενδυθεί 600+ εκατ. ευρώ, ώστε ο Ολλανδός να παίξει αυτό που επιθυμεί.
Ονάνα, Μαζράουι, Ντε Λιχτ, Μαρτίνες, Ουγκάρτε, Ζίρκζεε είναι δικές του επιλογές, ενώ οι Γκαρνάτσο και Μεϊνού έκαναν με τον 54χρονο το ντεμπούτο τους στο βασικό σχήμα. Χόιλουντ, Κασεμίρο, Μάουντ, Ερικσεν ήρθαν από τον πάγκο κόντρα στην Τότεναμ, που σημαίνει πως οι 12 από τους 16 που αγωνίστηκαν απέναντι στους Λονδρέζους είναι δικές του επιλογές. Κανείς δεν μπορεί να πει, πως αυτή η Γιουνάιτεντ είναι δική του ομάδα. Ακόμα και οι αλλαγές που έγιναν στο τεχνικό τιμ συνέβησαν, ώστε ο Ολλανδός να βρει ένα ανανεωμένο σύνολο.
Βελτιώθηκε η ομάδα; Δυο θετικά ματς με Φούλαμ και Σαουθάμπτον κι ένα ικανοποιητικό ημίχρονο με την Πάλας είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο 54χρονος. Ο ίδιος ζητά υπομονή… Ποιος όμως μπορεί να του δώσει παράταση βλέποντας αυτή την απίθανη κούρσα του Φαν ντε Φεν στα 150 δευτερόλεπτα αγώνα; Λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας παίκτης της Τβέντε είχε κάτι αντίστοιχο δίνοντας βαθμό στους Ολλανδούς.
Γκάρι Νέβιλ και Σκόουλς… έκραξαν για την εικόνα, ζήτησαν από τους παίκτες να μιλήσουν στα αποδυτήρια χωρίς τον 54χρονο για το πως πρέπει να πορευθούν, Αγγλοι αναλυτές μιλούν για ομάδα της… Eredivisie. Ο Τεν Χαγκ έχει βάλει τα θεμέλια αυτής της ομάδας και όταν οι άνθρωποί της μιλούν για πρωτάθλημα, πρέπει να καταλάβουν πως αυτά δεν πρόκειται να αντέξουν την πίεση!
Πηγή: Gazzetta