Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπίζα

Όταν θα πέσει η καρώ σημαία στο Άμπου Ντάμπι την Κυριακή, θα έχει πέσει κι η καρώ σημαία στη συνεργασία της Alfa Romeo με τη Sauber.

Η ιταλική μάρκα επέστρεψε στη Formula 1 για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες απουσίας το 2018, για να συνεργαστεί με τη Sauber όντας χορηγός επωνυμίας, με προεκτάσεις σε τομείς τεχνολογίας και διαφήμισης.

Αυτή η συνεργασία, που υπήρξε ιδέα του Sergio Marchionne, τότε επικεφαλής του FCA, κράτησε για έξι χρόνια, με τους Charles Leclerc, Marcus Ericsson, Antonio Giovinazzi, Kimi Räikkönen, Zhou Guanyu και Valtteri Bottas να οδηγούν αυτά τα χρόνια για την ομάδα.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, δεν γνώρισε επιτυχίες όπως νίκες ή βάθρα, αλλά κατάφερε, με επικεφαλής τον Fred Vasseur μέχρι και το 2022, να βελτιωθεί σημαντικά φτάνοντας 6η στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών την περσινή σεζόν.

Ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε:

«Στο τέλος αυτών των έξι σεζόν, ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό. Για την Alfa Romeo, αυτή η περιπέτεια της F1 αντιπροσώπευε μια παγκόσμια έκθεση στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς και μια βαθιά ανθρώπινη και αθλητική εμπειρία που υποστήριξε τη δυναμική των προϊόντων μας με μεγάλη απόδοση επένδυσης, παρέχοντας μια ισχυρή στρατηγική παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ για την Alfa Romeo. Τα οφέλη από άποψη ορατότητας λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον όμιλο Stellantis. Η Alfa Romeo έχει τον ανταγωνισμό στο DNA της και θα επιστρέψει για να ενθουσιάσει τους θαυμαστές της το συντομότερο δυνατό, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες».

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Alfa Romeo στην F1

Στα τέλη Μαΐου, ρεπορτάζ του Racing News 356 είχε αποκαλύψει πως η Alfa Romeo δεν θα αποχωρήσει οριστικά από τη Formula 1, αλλά θα μεταβεί στη Haas, την έτερη πελατειακή ομάδα της Ferrari.

Μάλιστα, υπήρχαν και εικασίες για αποκάλυψη της εν λόγω συνεργασίας στο Ιταλικό Grand Prix τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, και οι δύο πλευρές τηρούν σιγή ιχθύος έκτοτε, με αποτέλεσμα να φθίνουν οι πιθανότητες ενός τέτοιου «παντρέματος» στο grid το 2024.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This