Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπίζα

Η δεύτερη ομάδα της Red Bull, που προέκυψε μετά την εξαγορά της Minardi με το τέλος της σεζόν του 2005, έχει περάσει δύο περιόδους.

Από το 2006 ως και το 2019, ονομαζόταν Scuderia Toro Rosso (ιταλικά για το ‘Red Bull’), και έτσι γνώρισε και την πρώτη της νίκη με τον Sebastian Vettel στην Ιταλία το 2008.

Από το 2020 μέχρι σήμερα, ονομάζεται Scuderia AlphaTauri, από την εταιρεία ρουχισμού του ομίλου της αυστριακής εταιρείας ενεργειακών ποτών. Και με αυτή την ονομασία γεύτηκε τη χαρά της νίκης, και πάλι στην Ιταλία, δια χειρός Pierre Gasly.

Ωστόσο, κι αυτό το όνομα φαίνεται πως θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitungπως το 2024 θα αρχίσει μία νέα εποχή για την ομάδα με έδρα της Faenza. «Θα έρθει νέος χορηγός και θα αλλάξει το όνομα» ήταν η λακωνική τοποθέτηση του 80χρονου.

Επιπλέον, το μέλλον του οδηγικού διδύμου της ομάδας ως έχει είναι σίγουρα αμφίβολο.

Ο Marko έσπευσε να εξάρει την απόδοση του Yuki Tsunoda κατά τη φετινή σεζόν, μιλώντας και για ατυχίες που έπληξαν τον Ιάπωνα και του στέρησαν καλύτερα αποτελέσματα, όμως για τον Nyck de Vries η εικόνα είναι σαφώς πιο δύσκολη, με τον Αυστριακό να μην φαίνεται διατεθειμένος να δει τον Ολλανδό πρώην πρωταθλητή της F2 και της Formula E με την ομάδα τη νέα σεζόν.

Για αυτήν την θέση ακούγεται έντονα ο Daniel Ricciardo, που ήδη έχει τονίσει ότι θέλει να επιστρέψει στο grid το συντομότερο δυνατό και μάλιστα με τη Red Bull.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This