Επιλογή Σελίδας

Εντελώς τυχαία συναντήθηκαν στο Αιγίνιο δύο άνθρωποι του πιερικού ποδόσφαίρου, ο υπογράφων και ο παλιός ποδοσφαιριστής και τωρινός προπονητής, Κώστας Κραγιόπουλος και φυσικά η συζήτηση τους, δεν μπορούσε θα παρά να είναι ενδιαφέρουσα.

Ο Κραγιόπουλος ξεκίνησε τα πρώτα βήματα του στο ποδόσφαιρο στην γενέτειρα του Ρητίνη, την τοπική Αναγέννηση, στη συνέχεια για μια χρονιά 1991-92, έπαιξε στον Όλυμπο Λεπτοκαριάς και ακολούθησε μια εξαετία από το1992 έως το 1998 να παίζει στη Πύδνα Κίτρους.

Ως τεχνικός εργάζεται με επιτυχία σε τμήματα υποδομής, όλων των ηλικιών, των ομάδων ένα αντικείμενο, που το γνωρίζει καλά όσοι λίγοι στην Πιερία .

Στην προπονητική του καριέρα δούλεψε στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης και στον Πιερικό επί πολλά συναπτά έτη, ακόμα και τώρα βρίσκεται στο προπονητικό τήμ της Ακαδημίας του ιστορικού σωματείου της Κατερίνης.

Τις τελευταίες δύο σεζόν ήταν στην τεχνική ηγεσία των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Πιερίας, τη περίοδο 2021-22 στη Κ15 και πέρυσι στην Κ16, παρουσιάζοντας σ’ όλους τους συλλόγους, που συνεργάστηκε αξιόλογο έργο.

Αμφότεροι είχαν συναντηθεί… χωρίς όμως συστάσεις για πρώτη φορά το 1986, όταν ο Κώστας ήταν ποδοσφαιριστής στην Αναγέννηση Ρητίνης στο αγώνα της Γ’ κατηγορίας Πιερίας με τη Πίνδο Άνω Αγιάννη (6-1) και ο Καρανικόλας διαιτητής.

Χθες οι θύμησες από το παρελθόν είχαν την τιμητική τους, ενώ το “κυρίως πιάτο” της συζήτησης περιελάμβανε διεξοδική τοποθέτηση του κόουτς για τις αναπτυξιακές ηλικίες των υποδομών, που πρέπει να προσεχθούν περισσότερο με καλύτερη οργάνωση στη λειτουργία τους.

Μας ανέπτυξε πρωτοποριακά προγράμματα για καλύτερα αποτελέσματα, που θα βοηθήσουν τόσο τα παιδιά, όσο και τις ομάδες.

Γιατί όπως χαρακτηριστικά μας ειπε “Στο ποδόσφαιρο αναπτυξιακών ηλικιών δεν αρκεί μόνο το παιχνιδι, αλλά και η ενδυνάμωση αξιών, ανάδειξη οφελιών όπως η ομαδική συνεργασία η κοινωνικοποίηση, η υγεία, η ευρωστία, η φυσική κατάσταση και η προσωπική ολοκλήρωση . Δεν είναι αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμος, αλλά το “ευ αγωνίζεσθαι”.

Αναμφίβολα ένα σοβαρό θέμα που δεν αντιμετωπίζεται δεόντως από τους ιθύνοντες και ίσως γιαυτό η “δεξαμενή ταλέντων” στερεύει επικίνδυνα .

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

Μπορεί να είναι εικόνα αποκομμα εισιτηρίου και κείμενο
Το φύλλο αγώνα των πλέι οφ της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας της περιόδου 1997-98 Πύδνας Κιτρους – Αιγινιακός 1-1, όπου ο Κώστας Κραγιόπουλος αγωνίστηκε με το νούμερο 2.

karanik

Στη φωτογραφία ο Κ.Κραγιόπουλος (αριστερά) με τον αθλητικό συντάκτη Γιώργο Καρανικόλα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This