Επιλογή ΣελίδαςΑπό μια συγκυρία, η Ferrari θα γιορτάσει επί ιταλικού εδάφους τη συμπλήρωση 1.000 Grand Prix στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, στο Mugello, την ιδιόκτητη πίστα της.

Του Κωνσταντίνου Ζωγλοπίτη

Η Ferrari, συμπληρώνει εφέτος τις 1.000 συμμετοχές της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, από το 1950 όπου θεσπίστηκε ως τέτοιο. Η πρώτη συμμετοχή της Scuderia σε αυτό ήταν στο Grand Prix του Monaco, στις 21 Μαΐου 1950. Ήταν ο δεύτερος αγώνας εκείνης της χρονιάς και η ιταλική ομάδα συμμετείχε με τα μονοθέσια 275 F1 και 340 F1 και οδηγούς τους Alberto Ascari, Luigi Villoresi και Raymond Sommer.

Με την πρόσφατη απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) να αναθεωρήσει το αγωνιστικό ημερολόγιο της Formula 1 για την εφετινή χρονιά -εξαιτίας του κορωνοϊού- και να εντάξει σε αυτό το Mugello και το Sochi, η Ferrari θα έχει την ευκαιρία να γιορτάσει τα 1.000 Grand Prix στον θεσμό, όχι μόνο εντός Ιταλίας αλλά στο «σπίτι» της. Ο συγκεκριμένος αριθμός θα συμπληρωθεί στον αγώνα του Mugello που, ως γνωστόν, είναι η ιδιόκτητη πίστα της. Το εν λόγω Grand Prix θα διεξαχθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα μετά από αυτό της Monza (6 Σεπτεμβρίου) και ήδη οι οπαδοί της ιταλικής ομάδας ονειρεύονται μια γιορτή με τους πιλότους της να έχουν κερδίσει τις δύο πρώτες θέσεις στο βάθρο.

Ο κ. Mattia Binotto, ο Αγωνιστικός Διευθυντής της, δήλωσε σχετικά: «Το να γιορτάσουμε τα 1.000 Grand Prix της Scuderia Ferrari μέσα στο σπίτι μας, στο Mugello, είναι μία απίστευτη ευκαιρία. Η πίστα δεν είναι μόνο μία από τις πιο θεαματικές και απαιτητικές για αυτοκίνητα και οδηγούς, είναι και μία από αυτές που έχουν διαρκέσει στον χρόνο». Όπως έγινε γνωστό, η FIA εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί Grand Prix και στην πίστα της Imola, εάν δυσκολέψει περισσότερο η κατάσταση με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This