Επιλογή Σελίδας

Με τη φανέλα της Εθνικής Ουγκάντας θα αγωνιστούν στους 13ους Αφρικανικούς Αγώνες οι Ιβάν Ιρινιμπαμπάζι και Ρόλαντ Μαντόι. Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Πιερικού αναχωρούν αύριο Δευτέρα για την πατρίδα τους και από εκεί για τη Γκάνα όπου θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση από τις 8 έως τις 24 Μαρτίου.

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά των 13ων Αφρικανικών Αγώνων αποτελεί παράλληλα και προκριματική διοργάνωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αποκτώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα.

Έτσι, ο Ιρινιμπαμπάζι που ήταν εκ των κορυφαίων στη νίκη του Πιερικού με 2-0 επί του ΓΑΣ Σβορώνου, αλλά και ο νεοαποκτηθείς Μαντόι που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, θα απουσιάσουν για περίπου έναν μήνα από τις υποχρεώσεις της κατερινιώτικης ομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση του Πιερικού αναφέρει:

Στο δυναμικό του Πιερικού ανήκουν μεταξύ άλλων και δύο ποδοσφαιριστές καταγόμενοι από τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, την Ουγκάντα.

Πρόκειται για τον Ivan Irinimbabazi, μέσο ποδοσφαιριστή 20 ετών και για τον 19χρόνο αμυντικό Ronald Madoi.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο

Και οι δύο εκλήθησαν και πάλι στην πατρίδα τους για να αγωνιστούν με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Ουγκάντας, ενόψει των διεθνών υποχρεώσεων της στο πλαίσιο του παναφρικανικού προ-ολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Γκάνα.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "SUEZ CANAL AUTHORITY STADIUM 14 UGANDA FUFA H"

Θα απουσιάσουν από την Κατερίνη περίπου ένα μήνα με ημερομηνία αναχώρησης την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο

Ο Πιερικός θα στερηθεί βέβαια των υπηρεσιών από τους δύο φερέλπιδες και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αλλά η πρόσκληση αυτή αποτελεί τιμή και για τους “μελανόλευκους”, καθώς αποτελούν μέρος του στελεχιακού δυναμικού που θα καταξιώσουν τους αγωνιστικούς στόχους της Πιερικής ομάδας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Ronald δεν αγωνίστηκε μέχρι τώρα με τον σύλλογο της Κατερίνης καθότι δεν απεστάλη ακόμη το σχετικό δελτίο δικαιώματος συμμετοχής.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Σ.Φ.Κ. Πιερικός, Θανάσης Παπαδόπουλος στο κατευόδιο του για τους δύο αθλητές, επισημαίνοντας:

«Η επιλογή και πρόσκλησή σας στην εθνική ανδρών της πατρίδας σας, αποτελεί τιμή για όλους μας, αλλά και ικανοποίηση ότι πλαισιώνετε ως σημαντικά μέλη την οικογένειά μας,. Ένα γεγονός που αναδεικνύει την δυναμική του συλλόγου μας. Ακόμα μας δικαιώνει στην κοινή προσπάθεια να εντάσσουμε στην ομάδα αξιόλογους και ικανούς ποδοσφαιριστές.

Θα μας λείψετε, αλλά η απουσία σας μετριάζεται γιατί καμαρώνουμε για εσάς. Σας εύχομαι κάθε δυνατή επιτυχία. Καλό σας ταξίδι».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This