Επιλογή Σελίδας

Οι εποχές έρχονται και παρέρχονται λέει ο λαός και ειδικά στο ποδόσφαιρο αυτό συμβαίνει συχνά.

Με δύο λόγια όλες σχεδόν οι ομάδες έχουν το ανώτατο και κατώτατο σημείο της αγωνιστικής τους πορείας μέσα στον χρόνο, όπως συνηθίζεται να λέμε, περνάνε από το ναδίρ στο ζενίθ της δραστηριότητας τους και αντίστροφα.

Στο σημερινό άρθρο μας επικεντρώνουμε την εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία δύο ιστορικών σωματείων που στο πρόσφατο παρελθόν οι μονομαχίες τους είχαν έντονο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για τον Αλμωπό Αριδαίας, που αγωνίζεται στη Super league 2 και τα πάει αρκετά καλά και τον Αιγινιακό, που όπως δείχνουν τα δεδομένα, αν και είχε φέτος εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, εν τούτοις έφτασε στην “βρύση” και “νερό δεν ήπιε”!

Θα σταθούμε συνοπτικά στην πλούσια ιστορία της ομάδας από την επαρχία της Αλμωπίας, που ιδρύθηκε το 1926 και είναι από τος αρχαιοτέρους συλλόγους πανελλαδικά!

Ο Αλμωπός κύρια στην δεκαετία το 1970 όταν έπαιζε επί 10 συναπτά έτη -συνολικά 12- στη Β’ Εθνική κατηγορία, έως το 1985.

Στη συνέχεια η πορεία του ήταν χαμηλότερου… βεληνεκούς, όμως δεν έπαψε ποτέ να τροφοδοτεί τις μεγάλες ΠΑΕ με σπουδαίους παίκτες, για να φτάσουμε την περίοδο 2021-22, που μετά από 36 ολόκληρα χρόνια επέστρεψε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας, όπου παίζει και τώρα.

Ο εκπρόσωπος του ποδoσφαίρου της “ακριτικής” Πελλας “έβγαλε” μεγάλους ποδοσφαιριστές που καταξιώθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την “χρυσή δεκαετία” του ’70 ο Μίσκος (έκανε μεγάλη καριέρα στον Πιερικό), ο Αυγουστάκης, ο Τάντσης, ο Παπασυμεών, ο Μπλαδίνου, ο Ιλαρίων Ανδρεάδης κ.α. είναι οι παλιές καραβάνες” του θρυλικού Αλμωπού.

Μετέπειτα ο Αντώνης Μήνου, ο Ηλίας Σολάκης, ο Λουκάς Βύντρα, ο Γιάννης Ταραλίδης, ο Αλέκος Δέλλιος κ.α. αναδείχθηκαν, από την “γαλανόλευκη” ομαδα.

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους πολλούς αστέρες, που “γέννησε” το αριδιώτικο ποδόσφαιρο!

Στην αναφορά μας στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”, παρουσιάζουμε ανταπόκριση του αθλητικού συντάκτη Γιώργου Καρανικόλα της περιόδου 1993-94 από το πρωτάθλημα ης Δ’ Εθνικής κατηγορίας του αγώνα των δυο ομάδων του β’ γύρου, στον οποίο οι Αιγινιώτες πήραν σημαντική νίκη με δύο γκόλ του Βασίλη Μέλλιου (έχαναν 0-1 και γύρισαν το ματς σε 2-1), “σπάζοντας” το αήττητο των 20 αγωνιστικών ημερών της Αριδαίας.

20230430_070839

Pin It on Pinterest

Shares
Share This