Επιλογή Σελίδας

Το ημερολόγιο έδειχνε 30 Μαΐου 1999, όταν ο Αιγινιακός στο γήπεδο του Πολυκάστρου έδινε αγώνα μπαράζ ανόδου στη Δ’ Εθνική κατηγορία με αντίπαλο τον δυνατό Μέγα Αλέξανδρο Καλοχωρίου  Θεσσαλονίκης.
Το τελικό σκόρ 2 – 0, υπέρ των “Βυσσινί”, δικαιότατο με συνέπεια να ” σφραγίζουν” το εισιτήριο και τον Αιγινιακό να μένει εκτός … “νυμφώνος” και χωρίς … προαγωγή.
Οι Πρωταθλητές Πιερίας του Πέτρου Τερζή, πάλαιψαν δυναμικά, αλλά το Καλοχώρι από νωρίς με δύο γκόλ του Ι. Γιάτσογλου, πήρε σημαντικό προβάδισμα και το διατήρησε έως το τέλος.
Μάλιστα στην εκπνοή αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Νίκος Μπαμπέτας των φιλοξενουμένων, από τον Κιλκισιώτη Διαιτητή κ. Πέτρο Κωτούλα .
Από εκείνη την ομάδα του Αιγινίου δύο ποδοσφαιριστές, που τότε ήταν αναπληρωματικοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται ακόμα .
Πρόκειται για τον γκολκίπερ Γιάννη Φιρινίδη, που πέρυσι έπαιζε στον Βατανιακό της Γ’ εθνικής κατηγορίας και τον Θοδωρή Χνούδα, ο οποίος με τα χρώματα του Θερμαϊκού Κορινού αναδείχθηκε Πρωταθλητής στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας .
Στις συνθέσεις των δύο αντιπάλων υπήρχαν γνωστοί αξιόλογοι παίκτες, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την αξία τους και αν ανατρέξετε στο
Φ.Α., που δημοσιεύουμε παρακάτω θα διαπιστώσετε ότι έχουμε δίκιο, για τα γραφόμενα μας .
Εικοσιπέντε χρόνια μετά η ιστορία επαναλάμβανεται φέτος, αφού η Αιγινιώτικη ομάδα φτάνει στη “βρύση και νερό δεν … πίνει”, χάνοντας την άνοδο αυτή τη φορά στη Γ’ εθνική κατηγορία .
Έτσι ο Μάιος τείνει να γίνει ο χειρότερος μήνας για τους Αιγινιώτες, καθώς τα όνειρα τους μένουν ανεκπλήρωτα για δεύτερη φορά .
Αρχείο : Γιώργου Καρανικόλα 
Μπορεί να είναι εικόνα αποκομμα εισιτηρίου και κείμενο
1) : Το φύλλο αγώνα του μπαράζ Αιγινιακού – Μέγα Αλέξανδρου Καλοχωρίου (0 – 2) .
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο
2) : Ο Αιγινιακός της περιόδου 1998-99 με όλο το έμψυχο δυναμικό του, στο μέσον καθήμενος ο Τεχνικός Πέτρος Τερζής .
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο
3) : Ο Αιγινιακός του … σήμερα .

Pin It on Pinterest

Shares
Share This