Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπίζα

Η Audi εισέρχεται στη Formula 1 το 2026, εξαγοράζοντας τη Sauber και τρέχοντας με δικούς της κινητήρες, που ήδη έχει αρχίσει να εξελίσσει στις εγκαταστάσεις της, στο Neuburg της Γερμανίας.

Σε αυτήν την πορεία, θα χρειαστεί κάθε πόρο που μπορεί να έχει στα χέρια της, και η πρόσληψη του Neel Jani είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της.

Ο Ελβετός οδηγός έχει υπάρξει δοκιμαστής της Red Bull, δουλεύοντας αρκετά στον προσομοιωτή της ομάδας, ενώ το όνομά του το έχει φτιάξει στους αγώνες αντοχής, με την εργοστασιακή ομάδα της Porsche, όπου και στέφθηκε πρωταθλητής το 2016, κερδίζοντας μάλιστα τον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεισφέρω στην Audi στο δρόμο της προς τη Formula 1. Είναι τιμή και μεγάλη ευθύνη να συμμετέχω σε ένα πρότζεκτ αυτού του μεγέθους σε πρώιμο στάδιο. Είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρία μου από τη Formula 1 και τα LMP μπορώ να προσφέρω καλή συσχέτιση μεταξύ θεωρίας και πράξης».

Σύμφωνα με την Audi, οι δοκιμές με το μονοκύλινδρο, δοκιμαστικό κινητήρα, που ξεκίνησαν στα τέλη του 2022, έχουν προσφέρει χρήσιμα αποτελέσματα, καθώς τώρα θα περάσει στα υβριδικό σύνολο.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This