Επιλογή Σελίδας

Μπράβο Άλκη Κυνηγάκη. Το Παρίσι σε περιμένει και εσένα.

Ο κορυφαίος μας πρωταθλητής στο open water, πέτυχε τον μεγάλο του στόχο που ήταν η πρόκριση (για δεύτερη φορά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην κρίσιμη και καθοριστική κούρσα, στον τελικό των 10χλμ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, έδωσε τη ψυχή του, έδωσε όλο του τον εαυτό και τα κατάφερε.

Τερμάτισε στην 13η θέση με 1:48.34.60 και έκλεισε θέση στο μεγάλο ραντεβού στη πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Ο Άλκης ήταν ψυχάρα, στην πιο δύσκολη, συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στο φίνις. Αυτός εκεί, σταθερά, κολλημένος με τους πρώτους. Ήξερε ότι προκρίνονται οι 13 πρώτοι και εν δυνάμει και άλλοι πέντε, αλλά ήθελε να καθαρίσει τη κατάσταση και να μην αγχώνεται και άλλο. Τί δυναμη είχε Θεέ μου. Κάποια στιγμή βρέθηκε κάτω από τη 13η θέση, αλλά όσο περνούσε η ώρα λες και κάποια αόρατη δύναμη του έδινε φτερά. Ο Άλκης όλο και ανέβαινε, βρέθηκε ακόμα και πρώτος, άρχισε να βλέπει για τα καλά τον Πύργο του Άιφελ και να ακούει τα κύμματα του Σηκουάνα. Ναι, τα κατάφερε. Και θα παρελάσει και αυτός στο ποτάμι-σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η ελληνική αποστολή όλο και μεγαλώνει.

Τα αθλήματα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, έχουν την μερίδα του λέοντος με πέντε κολυμβητές και τις δυο εθνικές μας ομάδας Υδατοσφαίρισης. Kαι ακόμα, δεν έχει απογειωθεί το αεροπλάνο.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This