Επιλογή Σελίδας

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Τσιτώντας με τον έμπειρο τερματοφύλακα να μην κρύβει την αγάπη του για την ΑΕΚ αλλά και τον Μπουφόν.

«Έχω φύγει εδώ και έντεκα χρόνια από την Κατερίνη. Πρέπει να φεύγουμε και να προχωράμε, έτσι είναι η ζωή. Αν σκεφτείς όμως πεντέμισι χρόνια πέρασα στην ΑΕΚ και πέντε χρόνια στον Λεβαδειακό. Δεν είναι πολλές οι αλλαγές στην μέχρι τώρα ποδοσφαιρική μου καριέρα. Θεωρώ γενικότερα στους τερματοφύλακες οι προπονητές έχουν μία παραπάνω εμπιστοσύνη γιατί βοηθούν στα αποδυτήρια, αλλά και τα νέα παιδιά. Σαν Έλληνες επηρεαζόμαστε περισσότερο σε σχέση με τους ξένους παίκτες γιατί διαβάζουμε αυτά που γράφονται, καθώς γνωρίζουμε τη γλώσσα. Όταν ένας ξένος ποδοσφαιριστής παίρνει τα δεκαπλάσια σε σχέση με τον Έλληνα ο ξένος θα προστατευτεί. Έχουν γραφτεί πολλά για μένα αλλά με τον χρόνο τα ξεπέρασα. Δούλεψα περισσότερο για να γίνω καλύτερος τόσο αγωνιστικά, όσο και νοητικά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό στο ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι δεν έζησε το νταμπλ με την ΑΕΚ: «Ήμουν τυχερός που έζησα ένα Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, όμως μου αφήνει μία πίκρα για φέτος που δεν έζησα το νταμπλ. Ωστόσο, το χάρηκα γιατί υποστηρίζω από πολύ μικρή ηλικία την ομάδα. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Δεν είναι κακό να κρύψεις τι ομάδα υποστηρίζεις. Τέσσερις φορές έπαιξα κόντρα στην ΑΕΚ και τα δύο παιχνίδια τα κέρδισα. Πριν χρόνια έβλεπα τον Μπονούτσι που ήταν στην Γιουβέντους και πήγαινε τα παιδιά του στην Τορίνο και δεν είχε πρόβλημα. Ήρθα στο γήπεδο του Άρη ως αντίπαλος και έμεινα έκπληκτος από την αντιμετώπιση των οπαδών της ομάδας και τους έδωσα μία φανέλα. Βέβαια, αυτό δεν έγινε όταν αγωνιζόμουν στην ΑΕΚ. Μακάρι να γίνεται και με άλλους παίκτες και με άλλες ομάδες. Το να προκαλέσεις την κερκίδα είναι μεγάλο λάθος».

Για την κορυφαία τριάδα τερματοφυλάκων στην Ελλάδα και το πρότυπό του: «Αγαπημένος μου τερματοφύλακας είναι ο Μπουφόν γιατί είχε διάρκεια στο κορυφαίο επίπεδο. Θεωρώ ότι η καριέρα του όλα τα χρόνια ήταν σε κορυφαίο επίπεδο με πολλούς τίτλους και πολλές διακρίσεις. Είναι ένας τερματοφύλακας που κοιτάω πράγματα από αυτόν. Όσον αφορά την καλύτερη τριάδα του φετινού ελληνικού Πρωταθλήματος είχαμε πολλούς καλούς τερματοφύλακες κι αν εξαιρέσουμε τους Αθανασιάδη και Μπρινιόλι, πολύ καλή χρονιά έκαναν οι Γιαννιώτης και Μανδάς. Και ο Κοτάρσκι ήταν εξαιρετικός, αλλά και ο Κουέστα, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια δίνει αρκετά στον Άρη».

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This