Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται η 28η αγωνιστική (πλην της αναμέτρησης της Nantes με την Paris SG που αναβλήθηκε και θα ορισθεί σε νέα ημερομηνία). Πάμε να δούμε τι έχουμε:

Montpellier Herault SC (7) – Angers SCO (12)     @ Stade de la Mosson, Montpellier

Προϊστορία:  7 – 1 – 1  (6/10 Under,  5/10 GG)

Το σημερινό πρόγραμμα αρχίζει και ολοκληρώνεται στον Γαλλικό Νότο, με την αυλαία να ανοιγει στο Stade de la Mosson του Montpellier εκεί όπου η γηπεδούχος μετά τη σημαντική εκτός έδρας νίκης επί της Bordeaux υποδέχεται την Angers και θέλει μόνο τη νικη αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης. Η παράδοση την ευνοεί αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να κάμψει την αντίσταση της βελτιωμένης τελευταία Angers (τρεις νίκες και μόλις μία ήττα από τις αρχές Φλεβάρη).

Θεωρητικά η Montpellier έχει τον πρώτο λόγο αλλά κάτι μας… φοβίζει σε αυτό τον άσο. Τα πρόσφατα αποτελέσματα αλλά και η παράδοση ευνοεί τα γκολ ωστόσο και γι’ αυτό το λόγο θα επιλέξουμε να σημειωθούν δύο ή περισσότερα γκολ.
.

AS Saint-Etienne (5) – Lille OSC (2)     @ Stade Geoffroy-Guichard, St.Etienne

Προϊστορία:  32 – 17 – 8  (τελευταία 10ετία:  5-1-4,  6/10 Over,  6/10 GG,  8/10 2-4 Goals)

Τεράστια αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που είναι πολύ βελιωμένες φέτος, αποδίδουν πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και ήδη σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα έχουν σοβαρές πιθανότητες για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (η Lille μάλιστα κατέχει…μόνιμα τη 2η θέση πίσω από την Paris SG). Με σκαμπανεβάσματα αλλά πολύ καλή έδρα οι γηπεδούχοι Stephanois, σταθερά καλοί οι φιλοξενούμενοι Lillois σε κάθε αγωνιστική.

Αν πηγαίναμε προς κάποιο σημείο αυτό θα ήταν η ισοπαλία με λίγο από άσο, όμως όσες φορές έχουμε κοντράει τη Lille μας έχει βγει σε κακό. Μοιρασμένη η προϊστορία, όπως και οι πιθανότητες για νίκη, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ευκολία με την οποια σκοράρουν αμφότερες και με σύμμαχο την προϊστορία σε αυτό το γήπεδο πάμε με την επιλογή των 2-4 γκολ.
.

Toulouse FC (15) – En Avant de Guingamp (20)     @ Stadium Municipal de Toulouse

Προϊστορία:  3 – 5 – 2  (5/10 Over,  7/10 GG,  8/10 2-3 Goals)

Τα πράγματα όσο προχωρούν προς τον τερματισμό αρχίζουν και γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα για την Guingamp που είναι μεν βελτιωμένη στα πρόσφατα παιχνίδια της, όμως χρειάζεται πολλούς βαθμούς για να μπορέσει να σώσει οτιδήποτε από τη φετινή σαιζόν. Απόψε φιλοξενείται από την Toulouse σε μια έδρα που είναι αρκετά φιλόξενη και σκοράρει με συνέπεια.

Αμφότερες έχουν το κίνητρο των βαθμών για διαφορετικό φυσικά λόγο. Με μια ακόμη νίκη οι γηπεδούχοι Violets κάνουν ένα πολύ σοβαρό βήμα για την παραμονή, την ώρα που η νίκη για τους Rouge et Noir είναι εκ των ουκ άνευ. Σκοράρουν μάλιστα τελευταία εκτός και, γιατί να μην το πράξουν και σήμερα απέναντι σε μια όχι και τόσο συνεπή άμυνα…
.

Stade Rennais FC (10) – Stade Malherbe Caen (19)     @ Roazhon Park, Rennes

Προϊστορία:  7 – 6 – 5  (τελευταία 10ετία:  3-2-2,  5/7 Under,  4/7 GG)

Στη Βρετάνη την προηγούμενη Πέμπτη είχαμε μια εξαιρετική ποδοσφαιρική παράσταση από τη Rennes που υπέταξε με 3-1 την Arsenal και ενόψει του επαναληπτικού, όλη η ομάδα θα ζει σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς. Απόψε υποδέχεται την προτελευταία Caen που καίγεται για βαθμούς δεδομένης και της χθσινής ισοπαλίας (και του βαθμού) της Dijon. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν έχει μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά κριτήρια.

Λίγο το μυαλό των γηπεδούχων που θα είναι στο Λονδίνο ήδη, λίγο το κίνητρο των φιλοξενούμενων κοιτάζουμε προς το αουτσάιντερ και τη διπλή ευκαιρία της Caen. Επειδή όμως έχουμε υπογραμμίσει τελευταία ότι η ομάδα της Νορμανδίας δεν αποδίδει ακόμη κι αν χρειάζεται βαθμούς, θα πάμε με περισσότερα ασφάλεια -όση υπάρχει- στο σκοράρισμα της Caen που επιβεβαιώνεται από την προϊστορία στην αποψινή έδρα.
.

Olympique de Marseille (4) – OGC Nice (8)     @ Stade Orange Velodrome, Marseille

Προϊστορία:  38 – 9 – 7  (τελευταία 10ετία:  7-1-2,  7/10 Over,  6/10 GG)

Από το Γαλλικό Νότο ξεκινήσαμε και στο Νότο ολοκληρώνουμε το σημερινο μας πρόγραμμα. Τι καλύτερο από ένα ντέρμπι όπως αυτό ανάμεσα στη Marseille και τη Nice, που εκτός από το γόητρο και την αντιπαλότητα έχει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι Μασσαλοί έχουν βρει για τα καλά το ρυθμό τους και η έδρα αρχίζει και πάλι να βοηθάει και να μην τους γεμίζει άγχος την ώρα που οι φιλοξενούμενοι απόψε Aiglons αποσπούν βαθμούς και αποτελέσματα που ίσως δεν θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί τους, δείγμα της σωστής δουλειάς του Patrick Vieira.

Τα περισσότερα ντέρμπι των δύο ομάδων έχουν γκολ εκατέρωθεν αν και φέτος η εικόνα των δύο ομάδων δείχνει ότι προσέχουν σε μεγάλο βαθμό και την αμυντικη τους λειτουργία. Με σύμμαχο την παράδοση και την έδρα, οι Μασσαλοί έχουν τον πρώτο λόγο και ο άσος αν και χαμηλός συνδυάζεται μια χαρά με το under 4.5 για την επιλογή μας εδώ.
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Συνοπτικά:
France – Ligue 1 (J28)
16:00 Montpellier HSC – Angers SCO Over 1.5 Goals (1.55) 2-2 FT
16:00 AS Saint-Etienne – Lille OSC 2 – 4 Goals (1.57) 0-1 FT
16:00Toulouse FC – EA Guingamp EA Guingamp Over 0.5 Goals (1.57) 1-0 FT
18:00 Stade Rennais FC – SM Caen SM Caen Over 0.5 Goals (1.87) 3-1 FT
22:00 Olympique de Marseille – OGC Nice 1 & Under 4.5 Goals (1.75) 1-0 FT

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pin It on Pinterest

Shares
Share This