Επιλογή Σελίδας



Του Κώστα Αυγουστάκη

Πρόσωπο των ημερών έχει γίνει στη Γερμανία και όχι μόνο ο 18χρονος Ολλανδός, Γιόσουα Ζίρκζε. Έχοντας αγωνιστεί μόλις οκτώ λεπτά σε δύο παιχνίδια με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου έχει τρελάνει τους πάντες, αφού και τις δύο φορές έχει διασώσει από… κάζο τους Βαυαρούς. Το πρώτο «χτύπημα» συνέβη στις 18 Δεκεμβρίου στο παιχνίδι απέναντι στη Φράιμπουργκ. Ενώ τα λεπτά κυλούσαν και το σκορ έμενε κολλημένο στο 1-1, ο Ζίρκζε που μόλις είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Κουτίνιο έκανε το 2-1 στο 90+2, για να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα ο Γκνάμπρι τρία λεπτά αργότερα. 

Το απόγευμα του Σαββάτου (21/12) έβαλε ακόμη μία φορά την υπογραφή του σε νίκη της Μπάγερν. Οι Βαυαροί βρίσκονταν στο 0-0 κόντρα στη Βόλφσμπουργκ και ο 18χρονος κεντρικός επιθετικός έδωσε τη λύση στο 86ο λεπτό με πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον Γκνάμπρι να «κλειδώνει» το τρίποντο στο 89’.

 

Ξαφνικά όλος ο κόσμος ασχολείται με τον Ζίρκζε, ένα παιδί που ακόμη δεν έχει δείξει τι ακριβώς μπορεί να καταφέρει, αφού φέτος στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας με τη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν δεν έχει πετύχει κάποιο γκολ σε 13 συμμετοχές. Καλύτερη είναι η εικόνα του στην Κ19, καθώς στο Youth League έχει βρει δίκτυα τέσσερις φορές σε τρεις συμμετοχές με χατ-τρικ απέναντι στην Κ19 του Ολυμπιακού. 

«Ο Ζίρκζε σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ξανά. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με το παιδί όσο εξελίσσεται. Είναι καλό για την ακαδημία και το κλαμπ που νεαροί σαν κι αυτόν προπονούνται τακτικά με τους επαγγελματίες» δήλωσε ο Φλικ για τον νεαρό στράικερ, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει το next big thing της Μπάγερν. Ήδη, βέβαια, ο Ζίρκζε έχει καταφέρει να γράψει το όνομά του στην ιστορία της ομάδας του Μονάχου, αφού πετυχαίνοντας γκολ σε ηλικία 18 χρόνων και 210 ημερών έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία των Βαυαρών και βρίσκεται πίσω από Αλφόνσο Ντέιβις και Ρόκε Σάντα Κρουζ. 

Οι Βαυαροί  δείχνουν ότι έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και πιστεύουν στην ανάπτυξή του. Τον αγόρασαν για μόλις 150 χιλιάδες ευρώ από τα τμήματα υποδομής της Φέγενορντ, «αποστολή» που δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη. Έχοντας σκοράρει 33 γκολ σε 27 παιχνίδια στις μικρές ομάδες της Φέγενορντ αρκετά κλαμπ της Premier League, όπως η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον παρακολουθούσαν στενά. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2017, ο τότε προπονητής της Έβερτον, Ρόναλντ Κούμαν, τον είχε προσκαλέσει σε δοκιμές των «ζαχαρωτών». Ο νεαρός Ολλανδός, ωστόσο, επέλεξε την Μπάγερν.

Ο Ζίρκζε διαθέτει τεράστια δυνατότητες ανάπτυξης χάρη στη σωματοδομή του και το ταλέντο του. Με ύψος 1,93 και συνδυασμό ταχύτητας και δύναμης τον κάνουν μόνιμο κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνας. Μάλιστα είναι αρκετά καλός και στα στημένα έχοντας ένα δυνατό αριστερό πόδι, που έχει χαρίσει στην ομάδα και τη χώρα του πολλά γκολ. 

Ο 18χρονος κεντρικός επιθετικός έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει και αρκετό δρόμο να διανύσει, ώστε να γίνει ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας. Όμως φαίνεται ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μετατραπεί από ένας rookie στον επόμενο «αστέρα» της Μπάγερν Μονάχου.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This